GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ικανοποίηση της Χριστοδουλοπούλου για την ευρωπαϊκή μεταναστευτική ατζέντα

Την ικανοποίησή της για τα μέτρα που περιλαμβάνονται στην Ευρωπαϊκή Ατζέντα για τη Μετανάστευση και κυρίως για την ενεργοποίηση των μηχανι...

Ικανοποίηση της Χριστοδουλοπούλου για την ευρωπαϊκή μεταναστευτική ατζέντα
Την ικανοποίησή της για τα μέτρα που περιλαμβάνονται στην Ευρωπαϊκή Ατζέντα για τη Μετανάστευση και κυρίως για την ενεργοποίηση των μηχανισμών αλληλεγγύης μεταξύ των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εκφράζει η αναπληρώτρια υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Τασία Χριστοδουλοπούλου.
Όπως επισημαίνουν κύκλοι του υπουργείου Εσωτερικών, στην Ευρωπαϊκή Ατζέντα γίνεται για πρώτη φορά απόπειρα συνολικής αντιμετώπισης των προσφυγικών και μεταναστευτικών ζητημάτων και προτάσσεται η ενιαία διαχείρισή τους από την Ευρωπαϊκή Ένωση, εξέλιξη που η Ελλάδα χαιρετίζει.
Σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους, ο επιμερισμός ευθύνης και η ενεργοποίηση συστήματος μετεγκατάστασης προσφύγων, μεταξύ όλων των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αποτελούσαν στρατηγική διεκδίκηση της κυβέρνησης στο πλαίσιο της πρόσφατης συνόδου κορυφής καθώς και του συμβουλίου των αρμόδιων υπουργών και συνεχίζει να αποτελεί προτεραιότητα της Ελλάδας. «Η πρόβλεψή του στην ατζέντα για τη μετανάστευση αποτιμάται θετικά για τη χώρα μας καθώς και για τις υπόλοιπες χώρες εισόδου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οποίες βρίσκονται στην πρώτη γραμμή υποδοχής των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών», σημειώνουν.
Τέλος, εκτιμάται ότι κινούνται στη σωστή κατεύθυνση η πρόβλεψη ασφαλούς και νόμιμης μετάβασης προσφύγων από τρίτες χώρες σε κράτη- μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η ενίσχυση με οικονομικούς πόρους των χωρών που δέχονται αυξημένες ροές προσφύγων και μεταναστών για την αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών τους, καθώς και η ενίσχυση με μέσα και οικονομικούς πόρους της παρουσίας στη θάλασσα για την αποτροπή απώλειας ανθρώπινων ζωών, αναφέρει το ΑΕΠ-ΜΠΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση