GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ξεκίνησαν οι χερσαίες επιχειρήσεις των ΗΠΑ στο Ισλαμικό Κράτος...

Δημήτρης Αλικάκος Με προσωπική εντολή Ομπάμα, άντρες των Ειδικών Δυνάμεων πραγματοποίησαν επιχείρηση στην ανατολή Συρία και σκότωσαν τον ...

Δημήτρης Αλικάκος

Με προσωπική εντολή Ομπάμα, άντρες των Ειδικών Δυνάμεων πραγματοποίησαν επιχείρηση στην ανατολή Συρία και σκότωσαν τον Αμπού Σαγιάφ, ηγετικό στέλεχος και οικονομικό εγκέφαλο των τζιχαντιστών καθώς ήταν ο άνθρωπος που διαχειριζόταν τα έσοδα από το λαθρεμπόριο πετρελαίου. Μαζί του, στον άλλο κόσμο, πήγαν άλλοι 12 τζιχαντιστές, σύμφωνα με το CNN.
Σύμφωνα με τους ειδικούς αναλυτές, η επιλογή της χερσαίας επίθεσης υψηλού ρίσκου (και όχι βομβαρδισμού) έγινε για να πάρουν τον υπολογιστή του μακαρίτη (όπως και έγινε) καθώς θεωρούν ότι περιέχει σημαντικά αρχεία για την χρηματοδότηση του ΙΚ.
Στην επιχείρηση διασώθηκε μια νεαρή κοπέλα από τη θρησκευτική μειονότητα Γεζίντι, την οποία κρατούσαν ως σκλάβα. Η γυναίκα του Σαγιάφ, που θεωρείται υπεύθυνη της διακίνησης σκλάβων, συνελήφθη. Η επιχείρηση έγινε με ελικόπτερο και κανένας από τους άνδρες των Ειδικών Δυνάμεων δεν τραυματίστηκε.
Τι σημαίνει όλο το παραπάνω;
Ότι, έστω και σε περιορισμένη έκταση, ξεκίνησαν οι χερσαίες επιχειρήσεις των ΗΠΑ στο Ισλαμικό Κράτος.
Καλό!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση