GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μέθοδοι απαρτχάιντ: Απαγορευμένα λεωφορεία για Παλαιστίνιους

Μέθοδοι που θυμίζουν απαρτχάιντ εφαρμόζονται εν έτει 2015 στη Δυτική Όχθη: όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας του Ισραήλ, οι Παλαιστίν...

Μέθοδοι απαρτχάιντ: Απαγορευμένα λεωφορεία για Παλαιστίνιους

Μέθοδοι που θυμίζουν απαρτχάιντ εφαρμόζονται εν έτει 2015 στη Δυτική Όχθη: όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας του Ισραήλ, οι Παλαιστίνιοι της Δυτικής Όχθης που πηγαίνουν καθημερινά στο Ισραήλ για να εργαστούν δεν θα έχουν από σήμερα το δικαίωμα να χρησιμοποιούν τα ίδια λεωφορεία με τους Ισραηλινούς όταν επιστρέφουν στο σπίτι τους.

Σύμφωνα με την ισραηλινή μη κυβερνητική οργάνωση "Ειρήνη Τώρα" που αντιτίθεται στην εποικιστική δραστηριότητα, η επίσημη εφαρμογή του μέτρου του διαχωρισμού είναι "πρωτοφανής" από τότε που άρχισε η κατοχή της Δυτικής Όχθης. Το μέτρο αυτό εκτός από καταφανώς ρατσιστικό θα επιμηκύνει σημαντικά το χρόνο μεταφοράς για τους δεκάδες χιλιάδες Παλαιστίνιους.

Στο πλαίσιο ενός πιλοτικού προγράμματος που θα διαρκέσει τρεις μήνες "οι Παλαιστίνιοι που εργάζονται στο Ισραήλ θα πρέπει από σήμερα να επιστρέφουν στο σπίτι τους μέσω του ίδιου σημείου διέλευσης για να παίρνουν τα λεωφορεία που χρησιμοποιούν οι κάτοικοι της Ιουδαίας-Σαμάρειας" (της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης), ανακοίνωσε η εκπρόσωπος που ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Οι χιλιάδες Παλαιστίνιοι που εργάζονται στο Ισραήλ θα πρέπει στο εξής να περνούν από τέσσερα σημεία ελέγχου για να μεταβούν στον τόπο εργασίας τους και στη συνέχεια μέσω των ίδιων σημείων διέλευσης να επιστρέφουν στο σπίτι τους. Κατά την επιστροφή τους στη Δυτική Όχθη, οι Παλαιστίνιοι θα πρέπει να παίρνουν παλαιστινιακά λεωφορεία για να φθάνουν στο σπίτι τους και όχι πλέον ισραηλινά, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση