GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αυτή είναι η νέα πρόταση της ελληνικής πλευράς για το ΦΠΑ...

Νέα πρόταση με τρεις συντελεστές, προκειμένου να καμφθούν οι αντιδράσεις των δανειστών για το ΦΠΑ, κατέθεσε η ελληνική πλευρά. Σύμφωνα με...

Νέα πρόταση με τρεις συντελεστές, προκειμένου να καμφθούν οι αντιδράσεις των δανειστών για το ΦΠΑ, κατέθεσε η ελληνική πλευρά.
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που υπάρχουν προβλέπεται:

- 7% στα τρόφιμα, στα φάρμακα και στα είδη πρώτης ανάγκης
- 14% στα ξενοδοχεία, στην εστίαση και στα τιμολόγια των ΔΕΚΟ (αύξηση 1% σε σχέση με σήμερα)
- 23% για όλες τις υπόλοιπες κατηγορίες προϊόντων και υπηρεσιών.

Σημειώνεται πως χθες μαραθώνια ήταν η συνεδρίαση του Προεδρείου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ η οποία διήρκεσε περισσότερο από πέντε ώρες.
Στη συνεδρίαση μετείχε η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Τ. Κορωνάκης και το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας και υπεύθυνος του τομέα Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Καλύβης. Παρών ήταν και ο υπουργός Επικρατείας αρμόδιος για το συντονισμό του κυβερνητικού έργου Αλέκος Φλαμπουράρης.

Οι εταίροι απέρριψαν τη κλίμακα ΦΠΑ 15%-18% που προτείνει η ελληνική πλευρά και έτσι το Μέγαρο Μαξίμου ετοίμασε εναλλακτική πρόταση.
Σύμφωνα με στελέχη που συμμετείχαν στη συνεδρίαση, υπήρξε για άλλη μια φορά διαβεβαίωση ότι η ελληνική κυβέρνηση επιμένει στις κόκκινες γραμμές, ενώ σύγκλιση φέρεται να υπάρχει στο θέμα του πρωτογενούς πλεονάσματος για τα επόμενα 2 χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση