GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κοριτσάκι γέννησε η Κέιτ Μίντλετον

Σε πελάγη ευτυχίας το πριγκιπικό ζεύγος της Μεγάλης Βρετανίας, δούκισσα του Κέμπριτζ, Κέιτ Μίντλετον και ο σύζυγος της πρίγκιπας Ουίλι...

Κοριτσάκι γέννησε η Κέιτ Μίντλετον
Σε πελάγη ευτυχίας το πριγκιπικό ζεύγος της Μεγάλης Βρετανίας, δούκισσα του Κέμπριτζ, Κέιτ Μίντλετον και ο σύζυγος της πρίγκιπας Ουίλιαμ.
Το βρέφος γεννήθηκε στις 10:34 πμ ώρα Ελλάδας, όπως ανακοίνωσαν τα Ανάκτορα. Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, παρών στον τοκετό ήταν ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και το βρέφος ζυγίζει 3,7 κιλά. Μητέρα και κόρη είναι καλά στην υγεία τους, προστίθεται στην ανακοίνωση.
Η δούκισσα του Κέμπριτζ εισήχθη σήμερα το πρωί στις 08:00 ώρα Ελλάδος στο μαιευτήριο Σεντ Μέρι του Λονδίνου.
Η νεογέννητη μικρούλα είναι τέταρτη στη διαδοχή του θρόνου της Μεγάλης Βρετανίας, μετά τον παππού της Κάρολο, τον μπαμπά της Ουίλιαμ και το μεγαλύτερο αδελφό της, Τζορτζ.
Τη γέννησή της ανήγγειλε ένας τελάλης. Με βάση την παράδοση, η επίσημη ανακοίνωση έγινε με σημείωμα που αναρτήθηκε στο προαύλιο του Μπάκιγχαμ. Έξω από το μαιευτήριο ήταν συγκεντρωμένο πλήθος που ξέσπασε σε πανηγυρισμούς όταν ανακοινώθηκε η είδηση.
Η μικρή θα είναι η πρώτη που θα λάβει τον τίτλο της πριγκίπισσας για 25 χρόνια, ενώ τόσο ψηλά στη σειρά διαδοχής δεν έχει γεννηθεί κορίτσι τα τελευταία σχεδόν 65 χρόνια, από τότε που γεννήθηκε η πριγκίπισσα Άννα.
Πριγκίπισσα του Κέμπριτζ έχει να γεννηθεί εδώ και 182 χρόνια--η τελευταία ήταν η εγγονή του Γεωργίου του Γ', η πριγκίπισσα Μαρία Αδελαΐδα του Κέμπριτζ, που γεννήθηκε στο Ανόβερο της Γερμανίας, το 1833.
Στις αρχές της εβδομάδας, ο δούκας και η δούκισσα έστειλαν πρωινό σε περίπου δέκα φανατικούς υποστηρικτές της βασιλικής οικογένειας, οι οποίοι είχαν κατασκηνώσει έξω από το μαιευτήριο: δύο συσκευασίες με κρουασάν και γλυκίσματα τυλιγμένες με ροζ κορδέλα, γεγονός που προκάλεσε σενάρια για το φύλο του παιδιού.
Παρότι δεν ανακοινώθηκε ποτέ από το Κένζινγκτον ημερομηνία τοκετού, οι ενδείξεις παρέπεμπαν στο ότι η Κέιτ καθυστέρησε αρκετές ημέρες να γεννήσει.
Δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη ποιό θα είναι το όνομα της νεογέννητης--του πέμπτου εγγονιού της βασίλισσας Ελισάβετ--αλλά σύμφωνα με το γραφείο στοιχημάτων Ladbrokes, τα πιθανότερα είναι Άλις ή Σαρλότ.
Στο ίδιο μαιευτήριο γεννήθηκε ο 32χρονος πατέρας της Ουίλιαμ το 1982.
Όταν η Κέιτ πάρει εξιτήριο, το ζευγάρι θα επιστρέψει αρχικά στα Ανάκτορα του Κένζινγκτον, όπου θα παραμείνει μερικές ημέρες προτού μεταβεί στο Άνμερ Χολ, την εξοχική τους κατοικία που βρίσκεται στα βασιλικά κτήματα στο Νόρφολκ της ανατολικής Αγγλίας.
Ο πρώτος που συνεχάρη το ζευγάρι ήταν ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον. "Χαίρομαι πάρα πολύ για εκείνους", έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter, ενώ ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Νικ Κλέγκ, μαζί με τη σύζυγό του Μίριαμ, ευχήθηκε στους γονείς "ό,τι καλύτερο καθώς διευρύνεται η οικογένειά τους".
Χιουμοριστικό ήταν το ευχητήριο μήνυμα στο Twitter του αρχηγού των Εργατικών Εντ Μίλιμπαντ: "Συγχαρητήρια στον Δούκα και την Δούκισσα για τη γέννηση της κόρης τους. Τους εύχομαι χαρά και ευτυχία--και μακάρι λίγο ύπνο!".
Η επικεφαλής του Εθνικού Κόμματος της Σκωτίας (SNP) Νίκολα Στέρτζον δήλωσε "ενθουσιασμένη" από την είδηση και "συνεχάρη θερμά" το βασιλικό ζεύγος.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση