GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ολυμπιακός: Και τώρα η Ρεάλ

Μετά τον πρώτο άθλο, θέλει να κάνει και τον δεύτερο. Ο Ολυμπιακός κόντρα σε όλα τα προγνωστικά γύρισε "τούμπα" το παιχνίδι κ...

Ολυμπιακός: Και τώρα η Ρεάλ
Μετά τον πρώτο άθλο, θέλει να κάνει και τον δεύτερο. Ο Ολυμπιακός κόντρα σε όλα τα προγνωστικά γύρισε "τούμπα" το παιχνίδι και δραπέτευσε για τρίτη φορά από τα χέρια της ΤΣΣΚΑ Μόσχας.
Αυτή τη φορά οι ερυθρόλευκοι καλούνται με όπλο την εξαιρετική ψυχολογία τους, να ξεπεράσουν το εμπόδιο της έδρας στον τελικό της Κυριακής με αντίπαλο τη Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία ξεπέρασε το εμπόδιο της ΦΕνέρμπαχτσε με 96-87 στο δεύτερο ημιτελικό της Παρασκευής.
Το βράδυ της Κυριακής θα δούμε κάτι σαν επανάληψη του τελικού του 2013 στο Λονδίνο.Τότε ο Ολυμπιακός είχε επικρατήσει της Ρεάλ με 100-88, με τους και η ομάδα του Σφαιρόπουλου ελπίζει ότι το αποτέλεσμα θα είναι και αυτή τη φορά ανάλογο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι αν και η Ρεάλ είναι η πολυνίκης στην ιστορία της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης της Ευρώπης, με 8 κατακτήσεις, ο τελευταίος της τίτλος ήταν το 1995, με αντίπαλο και πάλι τον Ολυμπιακό, και πάλι στην Ισπανία (αλλά στη Σαραγόσα).
Οι Ισπανοί διαθέτουν ένα από τα πληρέστερα αθλητικά σύνολα της Ευρώπης. Με επικεφαλής τον περσινό πολυτιμότερο παίκτη της διοργάνωσης, Σέρχιο Ροντρίγκεθ, τον δυναμικό γκαρντ, Σέρχιο Γιουλ, τον πολυτάλαντο, νευρώδη αλλά και εριστικό Ρούντι Φερνάντεθ, καθώς και με τους ψυχρούς εκτελεστές Τζέισι Κάρολ και Κέισι Ρίβερς, η Ρεάλ είναι ένα πολύ σκληρό εμπόδιο για την ελληνική ομάδα.
Ας μην ξεχνάμε βέβαια τους σκληροτράχηλους φόργουορντ Γιόνας Ματσιούλις και Αντρές Νοτσιόνι, τον οξυδερκή Φελίπε Ρέγες κάτω από τη ρακέτα, ο ποιοτικός σέντερ Γκουστάβο Αγιόν, ο υπεραθλητής Μάρκους Σλότερ. Παρά το γεγονός ότι ο Γιάννης Μπουρούσης δεν αποτελεί μία από τις πρώτες επιλογές του προπονητή του είναι και αυτός υπολογίσιμος, ενώ ακόμα και οι παροπλισμένοι Φακούντο Καμπάτσο και Σαλάχ Μεχρί λύνουν τα χέρια στον Πάμπλο Λάσο.
Το ιστορικό
Ολυμπιακός και Ρεάλ έχουν συναντηθεί 32 φορές στο παρελθόν και μετρούν από 16 νίκες, έχοντας και από μία σε τελικό. Για τη μεν «βασίλισσα» το 1995 στη Σαραγόσα με 73-61, όταν με Σαμπόνις, Αρλάουκας στο παρκέ και τον… Ομπράντοβιτς στον πάγκο είχε κατακτήσει το όγδοο και τελευταίο μέχρι σήμερα τρόπαιό της στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Για τον δε Ολυμπιακό το 2013 στο Λονδίνο, όπου έχανε με 17 στο πρώτο ημίχρονο, μέχρι να πάρει μπρος και να νικήσει τη Ρεάλ στο δικό της στυλ μπάσκετ με 100-88. Τελευταία τους ραντεβού ήταν πέρσι στα προημιτελικά, όταν οι Μαδριλένοι είχαν επικρατήσει με 3-2.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση