GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Διαβάστε γιατί! Ποιο αφεντικό αποφάσισε να αυξήσει εντυπασιακά τους μισθούς στην εταιρεία του...

Η απόφαση του Νταν Πράις να αυξήσει δραματικά τους μισθούς στην εταιρεία του προκάλεσε αίσθηση, Μεγαλώνοντας στην αγροτική περιοχή του Αϊ...

Η απόφαση του Νταν Πράις να αυξήσει δραματικά τους μισθούς στην εταιρεία του προκάλεσε αίσθηση,
Μεγαλώνοντας στην αγροτική περιοχή του Αϊντάχο, ο διευθύνων σύμβουλος της Gravity Payments, Νταν Πράις, έμαθε ότι οι αξίες κάθε ανθρώπου είναι ιερές. «Ο πατέρας μου με ρωτούσε: ‘Πόσο κοστίζει η ακεραιότητά σου;’ Και εννοούσε ότι η ακεραιότητα δεν πουλιέται, όσα λεφτά κι αν σου δώσουν. Αυτό καλλιεργήθηκε μέσα μου από μικρή ηλικία».
Ο τριαντάχρονος CEO φαίνεται ότι παραμένει ακόμα πιστός στις αξίες και στις αρχές του. Πρόσφατα, ανακοίνωσε ότι θα μειώσει τις ετήσιες αποδοχές του κατά 930.000 δολάρια ώστε να μπορέσει να αυξήσει τις κατώτατες αποδοχές στην εταιρεία διαχείρισης πιστωτικών καρτών του στα 70.000 δολάρια ανά έτος.
Αυτό μεταφράζεται σε αύξηση των αποδοχών για 70 εργαζομένους και διπλασιασμό των αποδοχών για άλλους 30, σε σύνολο 120 εργαζομένων.
Για τον Πράις, το μέτρο αυτό θα απαιτήσει τη μείωση των δικών του ετήσιων αποδοχών από 1 εκατομμύριο δολάρια σε 70.000 δολάρια. «Ίσως χρειαστεί να πουλήσω το σπίτι μου, για να είμαι ειλικρινής» λέει ο ίδιος.
Η κίνηση του Πράις προέκυψε από την επιθυμία του να εμφυσήσει περισσότερη εισοδηματική ισότητα μεταξύ του εργατικού δυναμικού του.
«Για μένα, είναι ηθικά επιβεβλημένο να κάνεις αυτό που θεωρείς σωστό για σένα και για τους άλλους. Στο παρελθόν, όμως, δεν είχα τη δυνατότητα να υλοποιήσω μια τέτοια πρωτοβουλία – τώρα μπορώ», επισημαίνει ο ίδιος ο Πράις. Και προσθέτει: «Ζεις μονάχα μια φορά, και θα ήθελα όλοι στην Gravity να ζουν τη ζωή τους όσο πληρέστερα γίνεται».
Ο Πράις εμπνεύστηκε την κίνηση αυτή από μια μελέτη του Princeton, σύμφωνα με την οποία η συναισθηματική ευημερία αυξάνεται μαζί με το εισόδημα – αλλά μόνο μέχρι ένα επίπεδο εισοδήματος που χονδρικά αγγίζει τα 75.000 δολάρια.
Όσο για το πώς κι από ποιόν θα κριθεί εν τέλει η κίνησή του, ο ίδιος ορίζει ως τελικό κριτή της απόφασής του το καταναλωτικό κοινό. «Μέτρο της επιτυχίας μας θα είναι πάνω απ’ όλα η ικανοποίηση των πελατών μας. Πάνω σ’ αυτήν χτίσαμε όλη την εταιρεία».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση