GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μεγάλο βήμα των Τουρκοκύπριων για ποδοσφαιρική ενοποίηση

Σημαντικό βήμα για ενοποίηση, μετά από 60 χρόνια, του κυπριακού ποδοσφαίρου αποτελεί η απόφαση της Τουρκοκυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαί...

Μεγάλο βήμα  των Τουρκοκύπριων για ποδοσφαιρική ενοποίηση
Σημαντικό βήμα για ενοποίηση, μετά από 60 χρόνια, του κυπριακού ποδοσφαίρου αποτελεί η απόφαση της Τουρκοκυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου (ΤΚΟΠ) για την εναρμόνιση του καταστατικού της με εκείνο της FIFΑ και της UEFA. Η απόφαση λήφθηκε με συντριπτική πλειοψηφία σε χθεσινοβραδυνή μαραθώνια έκτακτη γενική συνέλευση.
Ο πρόεδρος της Τουρκοκυπριακής Ομοσπονδίας Χασάν Σέρτογλου δήλωσε μετά την γενική συνέλευση: «Ξεκίνησε ένα ταξίδι για το μέλλον του ποδοσφαίρου, της νεολαίας και της χώρας».
Εκπρόσωποι 40 τουρκοκυπριακών ποδοσφαιρικών σωματείων από τα 42, έδωσαν το παρών τους στην έκτακτη γενική συνέλευση. Υπέρ των αλλαγών στο καταστατικό ψήφισαν 38 σωματεία, όπως και ο κ. Σέρτογλου, ενώ δύο σωματεία τήρησαν αποχή.
 
Το συντριπτικό "ναι" των Τουρκοκυπρίων αποτελεί ουσιαστικά έγκριση υπέρ της ενοποίησης του κυπριακού ποδοσφαίρου, με βάση τη συμφωνία της Ζυρίχης του Νοεμβρίου 2013, στην οποία προνοείται ένταξη της ΤΚΟΠ υπό την σκέπη της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου (ΚΟΠ).
Η ηγεσία της ΚΟΠ παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και αναμένει από τους Τουρκοκύπριους να προχωρήσουν στο επόμενο και τελευταίο βήμα (από πλευράς τους) που είναι η υποβολή ένταξης. Μόλις γίνει αυτό, τότε το θέμα θα τεθεί ενώπιων της Γ.Σ. της ΚΟΠ, όπου αναμένεται πως θα εγκριθεί η αίτηση με μεγάλη πλειοψηφία.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση