GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τον Ρομάν Πολάνσκι τίμησε το Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Πολωνίας

Τον σκηνοθέτη Ρομάν Πολάνσκι τίμησε η ιδιαίτερή του πατρίδα, η Πολωνία, με ένα από τα κορυφαία βραβεία του Φεστιβάλ Κινηματογράφου της...

Τον Ρομάν Πολάνσκι τίμησε το Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Πολωνίας
Τον σκηνοθέτη Ρομάν Πολάνσκι τίμησε η ιδιαίτερή του πατρίδα, η Πολωνία, με ένα από τα κορυφαία βραβεία του Φεστιβάλ Κινηματογράφου της χώρας.
Ο Πολάνσκι μεγάλωσε στην Κρακοβία στην διάρκεια του πολέμου και εντός του μηνός θα επιστρέψει εκεί όπου πρόκειται να εξεταστεί το αίτημα των ΗΠΑ για την έκδοση του με την κατηγορία βιασμού.
Ο σκηνοθέτης τιμήθηκε με το βραβείο «Against the Current» στο 8ο φεστιβάλ ανεξάρτητου κινηματογράφου PKO Off-Camera Film Festival. Το βραβείο παρέδωσε ο πολωνικής καταγωγής ηθοποιός, Αντρέι Σεβερίν που έπαιξε στην πολυβραβευμένη με Όσκαρ ταινία του Στίβεν Σπίλμπεργκ, η Λίστα του Σίντλερ.
Ο Πολάνσκι, ντυμένος με μπλε κοστούμι και λευκό πουκάμισο, χωρίς γραβάτα, παρέλαβε το βραβείο εμφανώς συγκινημένος.
«Τα χρόνια που πέρασα στην Κρακοβία αναμφίβολα σημάδεψαν καλλιτεχνικά την ψυχή μου» δήλωσε.
Στο φεστιβάλ, που θα διαρκέσει έως τις 10 Μαΐου, θα προβληθεί η υποψήφια για Όσκαρ το 1963 ταινία του, «Μαχαίρι στο νερό». Ο Ρομάν Πολάνσκι αναμένεται να επιστρέψει στο δικαστήριο στην Κρακοβία στις 22 Μαΐου, όπου θα εξεταστεί το αίτημα των ΗΠΑ για έκδοσή του, ώστε να δικαστεί με την κατηγορία του βιασμού ενός 13χρονου κοριτσιού το 1977. Ο Πολωνός δικαστής που εξετάζει την υπόθεση ζήτησε τον προηγούμενο μήνα περισσότερα στοιχεία από τις αρχές των ΗΠΑ για το αίτημά τους.
Ο Πολωνός σκηνοθέτης πιστεύει ότι τελικά δεν θα εκδοθεί και θα παραμείνει στην Κρακοβία για την προετοιμασία της νέας του ταινίας που θα πραγματεύεται την υπόθεση Ντρέιφους.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση