GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Διαλύονται τα Σκόπια! Χιλιάδες πολίτες ζητούν την παραίτηση Γκρούεφσκι...

Δεκάδες χιλιάδες υποστηρικτές της αντιπολίτευσης, και όχι μόνο, πραγματοποίησαν μεγάλη αντικυβερνητική συγκέντρωση στα Σκόπια. Πολλοί ...

Δεκάδες χιλιάδες υποστηρικτές της αντιπολίτευσης, και όχι μόνο, πραγματοποίησαν μεγάλη αντικυβερνητική συγκέντρωση στα Σκόπια.

Πολλοί από αυτούς έχουν καταφθάσει στα Σκόπια από επαρχιακές πόλεις της ΠΓΔΜ , με λεωφορεία, ΙΧ και άλλα μέσα. Μεγάλο είναι το ενδιαφέρον και ξένων μέσων μαζικής ενημέρωσης για την κάλυψη της συγκέντρωσης αυτής της αντιπολίτευσης.

Στη συγκέντρωση μίλησε ο ο αρχηγός του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης, Σοσιαλδημοκρατική Ένωση (SDSM), Ζόραν Ζάεβ, ο οποίος επανέλαβε το αίτημα για παραίτηση της κυβέρνησης του Νίκολα Γκρούεφσκι και τον σχηματισμό μίας μεταβατικής κυβέρνησης, η οποία θα προετοιμάσει το έδαφος για νέες εκλογές στη χώρα, η οποία έχει εισέλθει σε μία βαθιά πολιτική κρίση.
O ηγέτης του σοσιαλιστικού κόμματος που ζητά επίμονα την παραίτηση Γκρουέφκσι

«Η διαμαρτυρία θα συνεχιστεί» είπε ο ηγέτης των Σοσιαλδημοκρατών Ζόραν Ζάεβ. «Περίπου 4.600 ακτιβιστές, κυρίως νέοι άνθρωποι, είπαν ότι θα παραμείνουν (στους δρόμους), ακόμα και αν εμείς δεν το κάνουμε. Τότε αποφασίσαμε να μείνουμε» πρόσθεσε ο Ζάεβ.
Ο Ζάεβ κάλεσε στη διαδήλωση μειονότητες από την Αλβανία, την πΓΔΜ και άλλες μικρότερες εθνικές μειονότητες του μικρού κράτους να συμμετέχουν στη διαδήλωση για να πέσει η κυβέρνηση της χώρας.

Η απάντηση του Γκρούεφσκι
Στο μεταξύ, μεγάλη συγκέντρωση για την υποστήριξη της κυβέρνησης θα πραγματοποιήσει αύριο το βράδυ στα Σκόπια το κυβερνών κόμμα VMRO-DPMNE, στην οποία θα μιλήσει ο αρχηγός του κόμματος αυτού και πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Νίκολα Γκρούεφσκι.
«Στη συγκέντρωση της Δευτέρας θα απευθυνθούν ορισμένα σαφή μηνύματα: Η Μακεδονία είναι η πατρίδα μας, η οποία αξίζει να έχει σταθερότητα, ευημερία και ένα καλύτερο οικονομικό μέλλον. Η αυριανή συγκέντρωση θα κάνει σαφές ότι μόνο ο λαός, μέσω δημοκρατικών εκλογών, αποφασίζει ποιος είναι στην κυβέρνηση και ποιος στην αντιπολίτευση », ανέφεραν από το VMRO-DPMNE.
Εξάλλου, οι πιέσεις και τα επεισόδια των τελευταίων ημερών έχουν προκαλέσει τριγμούς στο κυβερνητικό σχήμα της γειτονικής χώρας με υψηλόβαθμα στελέχη να παραιτούνται μαζικά.
(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση