GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Και τώρα... τι γίνεται με τον Τζέιμς Γκιστ;

Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε στις τάξεις του Παναθηναϊκού η είδηση πως ο Τζέιμς Γκιστ βρέθηκε θετικός σε χρήση απαγορευμένης ουσίας μετ...

Και τώρα... τι γίνεται με τον Τζέιμς Γκιστ;

Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε στις τάξεις του Παναθηναϊκού η είδηση πως ο Τζέιμς Γκιστ βρέθηκε θετικός σε χρήση απαγορευμένης ουσίας μετά τον τελικό του Κυπέλλου. Ο Αμερικανός πάουερ φόργουορντ έκανε χρήση ινδικής κάνναβης, δηλαδή όχι κάποιας ουσίας που θα ενίσχυε την απόδοσή του, ωστόσο θα πληρώσει τις συνέπειες και μαζί του θα τις πληρώσει και η ομάδα του. Στις τάξεις των «πράσινων» υπάρχει δυσαρέσκεια για τον Γκιστ, που μόλις πρόσφατα υπέγραψε νέο πλουσιοπάροχο συμβόλαιο μέχρι το 2017 και έκανε μια ανοησία που θα στοιχίσει σε μια κρίσιμη καμπή της περιόδου.

Ερωτηματικό η ποινή

Την ώρα που εκκρεμεί η εξέταση του δεύτερου δείγματος (αν και σχεδόν ποτέ αυτό δεν διαφέρει από το πρώτο), υπάρχει ασάφεια γύρω από την ποινή που θα επιβληθεί στον Τζέιμς Γκιστ. Σε πρώτη φάση, έχει κληθεί σε απολογία από το ΕΣΚΑΝ το πρωί του Σαββάτου. Εκεί θα του ανακοινωθεί η τιμωρία του, που θα τεθεί άμεσα σε ισχύ και έτσι δεν θα έχει δικαίωμα συμμετοχής στο ντέρμπι που θα γίνει λίγες ώρες αργότερα (19:00) απέναντι στον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ.

Ποια θα είναι η ποινή; Στο παρελθόν ανάλογες παραβάσεις έχουν τιμωρηθεί με αποκλεισμό από 30-40 μέρες (από τη δειγματοληψία) μέχρι 2 χρόνια και δεν υπάρχουν σαφείς διατάξεις για το ύψος της προβλεπόμενης τιμωρίας, ενώ τα πράγματα περιπλέκονται καθώς ο Γκιστ το 2011 είχε τιμωρηθεί με τρίμηνο αποκλεισμό για τον ίδιο λόγο, άρα είναι υπότροπος. Το πιο πρόσφατο «ελληνικό» παράδειγμα, είναι αυτό του Ντουέιν Ντέιβις του Κοροίβου Αμαλιάδας, που είχε τιμωρηθεί από τη FIBA με εξάμηνο αποκλεισμό για χρήση απαγορευμένης ουσίας. Το 2003 ο Ρόντνεϊ Μπιούφορντ φορώντας τη φανέλα του Παναθηναϊκού είχε τιμωρηθεί με 40 μέρες και μια χρονιά μετά, όταν έπαιζε στην Παρτιζάν, είχε πιαστεί ξανά για χρήση ινδικής κάνναβης, με αποτέλεσμα να «φάει» τρεις μήνες. Το 2006 ο Λετονός Κάσπαρς Καμπάλα, που είχε βρεθεί θετικός για δεύτερη φορά σε χρήση ινδικής κάνναβης, τιμωρήθηκε με δύο χρόνια!

Αντικατάσταση, εκτός κι αν…

Από τον Παναθηναϊκό διαρρέεται πως επιφυλάσσονται για το μέλλον της σχέσης τους με τον Γκιστ. Αυτό θα εξαρτηθεί από το ύψος της ποινής που θα του επιβληθεί. Εφόσον η τιμωρία του τον υποχρεώνει να μείνει εκτός δράσης για το υπόλοιπο της σεζόν, είναι δεδομένο πως θα γίνει κίνηση για την αντικατάστασή του. Οι «πράσινοι» έχουν δικαίωμα να προχωρήσουν σε αλλαγή ξένου μέχρι και την παραμονή έναρξης των play offs, ήτοι λιγότερο από δύο εβδομάδες, αφού η κανονική περίοδος τελειώνει την επόμενη Κυριακή. Ασφαλώς αν η τιμωρία του Γκιστ είναι μεγαλύτερη των έξι μηνών και εκτείνεται και στην επόμενη σεζόν, τότε δεν είναι καθόλου απίθανο να υπάρξει λύση της συνεργασίας.

Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση