GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ψηφίστε, όχι δεν ψηφίζουμε! Χωρισμένη στα δύο η Νέα Δημοκρατία για τη συμφωνία

Καζάνι που βράζει θυμίζει η κοινοβουλευτική ομάδας της ΝΔ σχετικά με το πού θα γείρει η πλάστιγγα αναφορικά με τη στάση της ΝΔ απέναντι...

Ψηφίστε, όχι δεν ψηφίζουμε! Χωρισμένη στα δύο η Νέα Δημοκρατία για τη συμφωνία Καζάνι που βράζει θυμίζει η κοινοβουλευτική ομάδας της ΝΔ σχετικά με το πού θα γείρει η πλάστιγγα αναφορικά με τη στάση της ΝΔ απέναντι στη συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές.

Ο Αντώνης Σαμαράς φαίνεται να δίνει στήριξη υπό τον όρο ότι θα υπάρξει πρώτα γενικότερη πολιτική συμφωνία, ωστόσο το κόμμα είναι χωρισμένο στα δύο.

Από τη μία οι «προεδρικοί» για την ώρα διατυπώνουν τη σκληρή γραμμή της καταψήφισης της οποίας συμφωνίας φέρει προς ψήφιση στη Βουλή η κυβέρνηση.

Σε αυτή τη γραμμή εμφανίζονται μπροστά ο 'Αδωνις Γεωργιάδης και ο Μάκης Βορίδης, ενώ στελέχη όπως η Ντόρα Μπακογιάννη, ο Νικος Δένδιας, ο Ευρυπίδης Στυλιανίδης και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στοιχίζονται πίσω από το λεγόμενο «ευρωπαϊκο μέτωπο», τονίζοντας ότι δεν πρέπει να κινδυνεύσει η πορεία της χώρας.

Γρίφος παραμένει ωστόσο, η στάση του Κώστα Καραμανλή, με τα στελέχη που βρίσκονται κοντά του να ξεκαθαρίζουν ότι κύριο μέλημα στην συγκυρία είναι «πρώτα η χώρα», αφήνοντας να εννοηθεί πως όταν ξεκαθαρίσει το τοπίο θα πάρει ξεκάθαρα θέση.

Η συνέντευξη του Αντώνη Σαμαρά στο Έθνος της Κυριακής εκτός από τη διάθεση συνεννόησης με τον Αλέξη Τσίπρα υπό προϋποθέσεις έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και για το εσωκομματικό πεδίο της Νέας Δημοκρατίας.

«Πρόσφατα ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για την ύπαρξη αμοιβαίας εκτίμησης μεταξύ του ίδιου και του Κώστα Καραμανλή. Αυτή η φράση έδωσε το έναυσμα για σχόλια περί ύπαρξης ενός “πολιτικού φλερτ” μεταξύ των δυο πλευρών. Πιστεύετε ότι πράγματι υπάρχει κάτι τέτοιο;» είναι η ερώτηση που δέχεται ο Αντώνης Σαμαράς και η απάντησή του προκάλεσε σχόλια. 

«Ασφαλώς όχι. Και πιστεύω πως ο ίδιος ο Κώστας Καραμανλής καταλαβαίνει πως όσοι τα ισχυρίζονται αυτά, δεν του κάνουν καλό και εξυπηρετούν τους δικούς τους και μόνο σκοπούς» ανέφερε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση