GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μια φωτογραφία, χίλιες λέξεις για τα εξοπλιστικά, τον απόστρατο που συνελήφθη και τον Γ. Ζορμπά...

Η φωτογραφία που αποκάλυψε το πρωί το spirospero.gr έχει δημιουργήσει σοκ και δέος στην Εισαγγελία Αθηνών και όχι μόνον! Έχει προκαλέσει...

Η φωτογραφία που αποκάλυψε το πρωί το spirospero.gr έχει δημιουργήσει σοκ και δέος στην Εισαγγελία Αθηνών και όχι μόνον! Έχει προκαλέσει και αναστάτωση στον τέως πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή και στον πρώην εισαγγελέα Γιώργο Ζορμπά.
Γιατί;
Επειδή εικονίζει τον πρώην εισαγγελέα, αδέκαστο κ. Γιώργο Ζορμπά να φωτογραφίζεται στο εργοστάσιο κατασκευής των γερμανικών αρμάτων Leopard μαζί με τον διευθυντή του γραφείου του αξιωματικό Πάνο Κατσή.
Ο κ. Κατσής συνελήφθη προχθές και κρατείται στη ΓΑΔΑ, μετά από ένταλμα σύλληψης της Εισαγγελίας, ως ύποπτος για μίζες από την αγορά των αρμάτων Leopard.
Σε ελβετικό λογαριασμό βρέθηκαν 3 εκατομμύρια ευρώ, που ανήκουν στον αξιωματικό συνεργάτη του κ. Ζορμπά.
Υπενθυμίζεται ότι κ. Γ .Ζορμπάς επιλέχθηκε από τον τότε πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή , ως αδέκαστος, για να κάνει κάθαρση στον χώρο των εξοπλιστικών. Διορίστηκε γενικός γραμματέας εξοπλιστικών στο υπουργείο Άμυνας.
Ο κ. Ζορμπάς επέλεξε ως στενό συνεργάτη του και διευθυντή του γραφείου του, τον αξιωματικό τεθωρακισμένων κ. Πάνο Κατσή, μέλος πολλών επιτροπών για προμήθειες στρατιωτικού υλικού.
Τώρα, προφανώς ο κ. Κατσής αποδεικνύεται Δούρειος Ίππος και αφήνει σκιές σε έναν αδέκαστο δικαστή, ο οποίος τον εμπιστεύτηκε. Δεν είναι όμως μόνο τα 3 εκατομμύρια ευρώ που βρέθηκαν στον λογαριασμό του στην Ελβετία. Είναι και το γεγονός ότι μετά την λήξη της περιόδου Ζορμπά στο υπουργείο Άμυνας ο κ. Κατσής έγινε μεγαλοστέλεχος του μετέπειτα κατηγορουμένου (προφυλακίστηκε για ένα φεγγάρι) εμπόρου όπλων κ. Ευσταθίου, που κατηγορείται για μεγάλες μίζες στα εξοπλιστικά.
Η εισαγγελία Αθηνών κατέχει και άλλα στοιχεία, τα οποία οδήγησαν στην έκδοση εντάλματος σύλληψης του αξιωματικού τεθωρακισμένων πριν καν κληθεί σε απολογία. Ο κ. Κατσής κρατείται στη ΓΑΔΑ έως ότου τον καλέσει σε απολογία η ανακρίτρια.
Μεγάλη αξία έχει το γεγονός ότι με τη σύλληψη Κατσή διαφαίνεται ότι η δικαστική έρευνα για τα εξοπλιστικά έχει επεκταθεί και μετά την εποχή ΠΑΣΟΚ (Τσοχατζόπουλος-Παπαντωνίου) και ακουμπάει πλέον και την περίοδο διακυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή.
Το δίδυμο Ζορμπάς-Κατσής όχι μόνο εκτέλεσε την προμήθεια Leopard της εποχής Παπαντωνίου αλλά και την επέκτεινε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση