GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μιχελογιαννάκης: «Με αυτά εκλεγήκαμε, με αυτά θα παλέψουμε και με αυτά θα νικήσουμε...»

H  εισήγηση του βουλευτή Γιάννη Μιχελογιαννάκη προς την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ. Οφείλουμε όλοι μας να θυμηθούμε με ποιες αρχές...

H  εισήγηση του βουλευτή Γιάννη Μιχελογιαννάκη προς την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.
Οφείλουμε όλοι μας να θυμηθούμε με ποιες αρχές εκλεγήκαμε και πως επικοινωνήσαμε με τον κόσμο σύμφωνα με το φυλλάδιο του προγράμματος της Θεσσαλονίκης.

Στην σελίδα 2 του φυλλαδίου μας, αναφερόμασταν στην «διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους της ονομαστικής αξίας του χρέους, ώστε να γίνει βιώσιμο. Έγινε για τη Γερμανία το 1953. Να γίνει και για την Ελλάδα το 2014.»
Στην σελίδα 4 του φυλλαδίου λέγαμε, «για ένα Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης, με το οποίο θα αντικαταστήσουμε το μνημόνιο από της πρώτες κιόλας μέρες της νέας διακυβέρνησης, προτού και ανεξάρτητα από την έκβαση της διαπραγμάτευσης.»
Εν συνεχεία, στην σελίδα 5 αναφερόμασταν στην «αποκατάσταση δώρου Χριστουγέννων, ως 13η σύνταξη, σε 1.262.920 συνταξιούχους που σύνταξη έως €700 ευρώ.»
Στην σελίδα 6 στον 2ο Πυλώνα αναφερόμασταν στην «άμεση κατάργηση ΕΝΦΙΑ. Θέσπιση φόρου μεγάλης ακίνητης περιουσίας. Άμεση προσαρμογή των αντικειμενικών αξιών», αμέσως παρακάτω «επαναφορά του αφορολόγητου στα 12.000 ευρώ και αύξηση φορολογικών κλιμακίων για προοδευτική φορολόγηση» και στο τέλος «επαναφορά κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ».
Στην σελίδα 10, δράση 2η «με την αποφασιστική πάταξη της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου, που απαιτεί πάνω από όλα αποφασιστικότητα και πολιτική βούληση για συγκρούσεις με τα μεγάλα συμφέροντα» και 3η δράση «σε ότι αφορά το κόστος κεφαλαίου εκκίνησης του δημοσίου, ενδιάμεσου φορέα και το κόστος κεφαλαίου εκκίνησης της ίδρυσης τραπεζών ειδικού σκοπού, που συνολικά είναι της τάξης των €3δις, θα το χρηματοδοτήσουμε από το λεγόμενο ¨μαξιλάρι¨ των, περίπου €11 δις του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας για τις τράπεζες».
Επίσης στη σελίδα 10 λέγαμε, «στο πλαίσιο της τιτάνιας προσπάθειας για την αποκατάσταση των συντάξεων, η κυβέρνηση μας θα αποδώσει στα ασφαλιστικά ταμεία κομμάτια της δημόσιας περιουσίας προς αξιοποίηση και όχι ξεπούλημα».
Στην πολιτική απόφαση του ιδρυτικού συνεδρίου ου ΣΥΡΙΖΑ, στο κεφάλαιο στ. και στην παράγραφο 13.6. λέγαμε «ακυρώνουμε τις περιβαλλοντοκτόνες ρυθμίσεις των μνημονιακών κυβερνήσεων που αφορούν : στην εκχώρηση φυσικών πόρων (δικαιωμάτων εξόρυξης, αιγιαλού, δασών και φυσικών περιοχών) και άλλης περιουσίας του δημοσίου στο ΤΑΙΠΕΔ, στις fast track διαδικασίες οι οποίες παρακάμπτουν την περιβαλλοντική, χωροταξική και αρχαιολογική νομοθεσία, στη νομιμοποίηση κάθε είδους περιβαλλοντικής αυθαιρεσίας καθώς και στις σκανδαλώδεις συμβάσεις στη διαχείριση των απορριμμάτων».

Στην παράγραφος 13.9. λέγαμε «ακυρώνουμε τις προβλεπόμενες ιδιωτικοποιήσεις και τη λεηλασία του δημόσιου πλούτου, επαναφέρουμε υπό δημόσιο έλεγχο και ταυτόχρονα ανασυγκροτούμε πλήρως τις επιχειρήσεις στρατηγικής σημασίας που έχουν ιδιωτικοποιηθεί ή βρίσκονται σε διαδικασία ιδιωτικοποίησης, ώστε να διαμορφώσουμε έναν ισχυρό, παραγωγικό, αποτελεσματικό και ανοιχτό σε συνεργασίες, δημόσιο τομέα νέου τύπου».
Με αυτά εκλεγήκαμε, με αυτά θα παλέψουμε και με αυτά θα νικήσουμε
Δε νοείται καμία υποχώρηση από αυτές μας τις αρχές. Κάθε οπισθοχώρηση από τα παραπάνω αποτελεί αλλοίωση της φυσιογνωμίας του κόμματος.
Εγγυητής όλων των παραπάνω είναι η ηθική μας, η ιστορία μας και ο λαϊκός παράγοντας.
Είμαι σίγουρος ότι με την κινητοποίηση του λαϊκού παράγοντα, θα υπάρξει περιβάλλον -θεματοφύλακας της λαϊκής εντολής.
Καλώ λοιπόν το λαό από τώρα να μας στηρίξει.
Αυτός ξέρει τον τρόπο.
Επίσης, προτείνω :
Σε περίπτωση που δεν υπάρξει άμεση κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, προτείνω :
  1. Αφορολόγητο πρώτης κατοικίας.
  2. Ανακοίνωση άμεσα των αντικειμενικών αξιών.
  3. Αφορολόγητο όριο περιουσίας 100.000 ευρώ σε ένα ζευγάρι.
Με αυτό τον τρόπο τουλάχιστον το 42% του πληθυσμού δεν θα πληρώσει ΕΝΦΙΑ
Για τον ΦΠΑ προτείνω όλα τα τρόφιμα και τα τιμολόγια ΔΕΚΟ στον χαμηλό συντελεστή.
Άμεση στελέχωση όλων των επιτροπών, για να πάρουμε το παράνομο χρήμα από τις λίστες. Για παράδειγμα, για να μην υπάρξει πρόβλημα με την λίστα Λαγκάρντ, αυτομήνυση σε όλα τα ονόματα και χάρισμα του προστίμου και των προσαυξήσεων.
Απόλυτο σεβασμό στην απόφαση όλων των φορέων για τη μη πώληση του ΟΛΠ.
Απόλυτο σεβασμό στην πρόταση φορέων για την μη πώληση των αεροδρομίων.
Απόλυτο σεβασμό στο μη ξεπούλημα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Σας θυμίζω ότι ΓΑΙΑΟΣΕ έχει 100.000 τμ οικόπεδα και 540.000 τμ κτίρια.
Γιάννης Μιχελογιαννάκης
Βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση