GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αποδράστε στην αιγαιοπελαγίτική Πάρο

Η Πάρος είναι ένας από τους δημοφιλέστερους προορισμούς διακοπών στις Κυκλάδες, καθώς η φυσική της ομορφιά, οι πανέμορφες παραλίες με ...

Αποδράστε στην αιγαιοπελαγίτική Πάρο
Η Πάρος είναι ένας από τους δημοφιλέστερους προορισμούς διακοπών στις Κυκλάδες, καθώς η φυσική της ομορφιά, οι πανέμορφες παραλίες με τα κρυστάλλινα νερά και τα γραφικά χωριά της δεν αφήνουν κανέναν ασυγκίνητο.
Στην πρωτεύουσα του νησιού, Παροικιά, οι επισκέπτες συναντούν κυκλαδίτικης αρχιτεκτονικής σπιτάκια, επιβλητικά νεοκλασικά αρχοντικά και το ενετικό κάστρο του 13ου αιώνα στο κέντρο του οικισμού. Στην Παροικιά βρίσκεται ακόμη ένα από τα σημαντικότερα θρησκευτικά μνημεία της χώρας, η εκκλησία της Παναγίας της Εκατονταπυλιανής με τις 99 φανερές πόρτες και μία μυστική, σύμφωνα με την παράδοση.

Η Νάουσα της Πάρου είναι ένα γραφικό ψαροχώρι με ένα μισοβυθισμένο βενετσιάνικο κάστρο στο λιμάνι της, ενώ οι Λεύκες, στο υψηλότερο σημείο του νησιού, περιτριγυρίζονται από πυκνή βλάστηση, όμορφες πλατείες και στενά δρομάκια στρωμένα με μάρμαρο.

Αναζητήστε στο χάρτη την περιοχή Πεταλούδες (κοντά στο χωριό Ψυχοπιανά) και θαυμάστε ένα τοπίο ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, με πλούσια βλάστηση και τρεχούμενα νερά, όπου φιλοξενείται και η πεταλούδα Panaxia quadripunstaria.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση