GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Βαρουφάκης: Εάν τα νούμερα της συμφωνίας δεν βγαίνουν, δεν υπογράφω

Το ενδεχόμενο να μην ψηφίσει τη συμφωνία της ελληνικής κυβέρνησης με τους εταίρους σε περίπτωση που τα νούμερα δεν βγαίνουν αφήνει ανοι...

Βαρουφάκης: Εάν τα νούμερα της συμφωνίας δεν βγαίνουν, δεν υπογράφω

Το ενδεχόμενο να μην ψηφίσει τη συμφωνία της ελληνικής κυβέρνησης με τους εταίρους σε περίπτωση που τα νούμερα δεν βγαίνουν αφήνει ανοικτό ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης.

Όπως είπε κατά την ομιλία του στο συνέδριο του Economist, "δεν θα βάλω την υπογραφή μου σε μια συμφωνία που τα νούμερα δεν βγαίνουν". Μάλιστα αποκάλυψε ότι στους διαδρόμους συνάδελφοί του του λένε ότι έχει δίκιο, όμως οι ίδιοι δεν μπορούν να περάσουν κάτι τέτοιο από τα κοινοβούλια τους.

Ο υπουργός επεσήμανε πως εάν δεν μεταρρυθμιστεί η Ελλάδα θα βουλιάξει.

"Aυτό που προέχει αυτήν τη στιγμή δεν είναι η επόμενη δόση", δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης από το βήμα του συνεδρίου του Economist, συμπληρώνοντας ότι η κυβέρνηση θέλει μια συμφωνία για το come back.

Ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι μέχρι σήμερα οι προηγούμενες κυβερνήσεις προέκριναν τι πρέπει να υποσχεθούν για να πάρουν τις επόμενες δόσεις, "υπόσχονταν πράγματα που ήξεραν ότι δεν μπορούσαν να κάνουν".

Εξήγησε πως η κυβέρνηση δεν θέλει να καταλήξει σε συμφωνία με κόψιμο κάποιων επικουρικών συντάξεων και αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά "μόνο για να πάρουμε τα 7 δισ. της τελευταίας δόσης και σε λίγους μήνες να είμαστε στην ίδια κατάσταση". "Αυτό", πρόσθεσε, "δεν το θέλουμε ούτε εμείς, ούτε εσείς, ούτε οι δανειστές".

"Ως υπουργός Οικονομικών θα αρνηθώ να βάλω την υπογραφή μου σε ένα πακέτο το οποίο από πλευράς μακροδυναμικής δεν είναι αριθμητικά συνεπές, αν αποδεικνύεται ότι μαθηματικά δεν βγαίνει", ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση