GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Υπέρ της ρήξης Μηλιός και Πετράκος στον ΣΥΡΙΖΑ...

Εντείνεται η αντιπαράθεση στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, σήμερα Σάββατο (23/05) δεν...

Εντείνεται η αντιπαράθεση στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, σήμερα Σάββατο (23/05) δεν έλειψαν τοποθετήσεις από μέλη, υπέρ της ρήξης με τους εταίρους και μη καταβολής των δόσεων στους δανειστές.

Ο Θανάσης Πετράκος, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και μέλος της Αριστερής Πλατφόρμας, είπε χαρακτηριστικά: "Να προετοιμάσουμε το λαό και να τον ενημερώσουμε για τις εναλλακτικές λύσεις που έχουμε. Να μην λέμε ότι όλα είναι καλά. Για μας δεν είναι ούτε πάση θυσία στο ευρώ ούτε στη συμφωνία. Ο Τσίπρας δίνει μάχη με τα συμφέροντα και πρέπει να ετοιμαστούμε για πόλεμο. Αυτή η κυβέρνηση μπορεί να υπογράψει μόνο συμφωνία συμβατή με το πρόγραμμά της. Η 20η Φλεβάρη ήταν μεγάλο λάθος. Να ετοιμαστούμε για παν ενδεχόμενο, δεν πληρώνουμε δεν μπαίνουμε στη λογική των ισοδυνάμων. Δεν είναι καταστροφή η ρήξη και η έξοδος από το ευρώ".

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Γιάννης Μηλιός: "Κάποιοι είπαν ότι δόθηκαν προφορικές υποσχέσεις για εξασφάλιση ρευστότητας που δεν συμβαίνουν ούτε στα καφενεία και γράφτηκαν διάφορα σχετικά με μένα ότι η κριτική που ασκήσαμε προερχόταν από πικρία και δεχτήκαμε χυδαίες επιθέσεις μέσω του Τύπου. Πάντα χρειάζεται μια νέα Αυριανή και ένας νέος Αυριανισμός αλλά όχι μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ. Οποιαδήποτε διαπραγμάτευση είναι σύγκρουση και ο αντίπαλος πρέπει να φοβάται. Χάθηκε πολύτιμος χρόνος.

Δεν πρέπει να υπογράψουμε μια συμφωνία που να μην είναι συμβατή με το πρόγραμμά μας και τις δεσμεύσεις μας και δεν πρέπει να πληρώσουμε αν δεν εξασφαλίσουμε χρηματοδότηση. Η καθυστέρηση δεν είναι πιστωτικό γεγονός απέναντι σε θεσμικούς δανειστές. Προτείνω την αθέτηση πληρωμών στο πλαίσιο της ζώνης του ευρώ -αν πιεστούμε- γιατί εκτιμώ ότι η αλλαγή νομίσματος σε μια μικρή χώρα σαν την Ελλάδα θα προκαλούσε σημαντική μείωση της αγοραστικής δύναμης των πολιτών".

Στον αντίποδα, ο Αλέξης Μητρόπουλος ξεκαθάρισε: "Η μάχη της διαπραγμάτευσης χάθηκε στις 20 Φλεβάρη. Το δίλημμα ρήξη ή συμφωνία δεν υπάρχει γιατί η ρήξη οδηγεί σε τραγωδία. Είμαστε εγκλωβισμένοι σε μια συμφωνία με επαχθείς όρους. Παλεύουμε να είναι όσο το δυνατόν λιγότερο επώδυνη. Θα μπορούσε να ενισχυθεί αυτή η συμφωνία με ένα δημοψήφισμα".

Ο Στέλιος Παππάς πρόσθεσε από την πλευρά του: "Αυτοί που λένε ρήξη να καταθέσουν το δικό τους πρόγραμμα. Αντίθετος σε μια και συνολική ρήξη που σημαίνει χρεοκοπία. Υπέρ των μικρών ρήξεων".

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση