GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μεγαλεία! Ο Στουρνάρας προσέλαβε (μέσω ...διαγωνισμού) δύο συνεργάτιδές του-δικηγόρους στην Τράπεζα Ελλάδος...

Νέες σκιές πέφτουν πάνω από το Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα με αφορμή αυτή τη φορά τον τρόπο που χειρίστηκε το διαγ...

Νέες σκιές πέφτουν πάνω από το Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα με αφορμή αυτή τη φορά τον τρόπο που χειρίστηκε το διαγωνισμό για την πλήρωση πέντε θέσεων εμμίσθων δικηγόρων, για τις ανάγκες της Διεύθυνσης Νομικών Υπηρεσιών της Τράπεζας της Ελλάδος.
Σε ένα διαγωνισμό που κράτησε σχεδόν πέντε μήνες και στον οποίο μετείχαν 735 δικηγόροι εκ των οποίων πέρασαν από συνέντευξη οι 89 -όλοι σχεδόν κάτοχοι διδακτορικού- επελέγησαν τελικά 9 δικηγόροι. Μεταξύ των αυτών η δικηγόρος Μάρθα Καββαθά, στενή συνεργάτιδα του κ. Στουρνάρα από τη θητεία του στο υπουργείο Οικονομικών, από τα χέρια της οποίας έχουν περάσει πολλά από τα μνημονιακά νομοσχέδια της περιόδου 2012-2014 και έχει αναλάβει πολλές «ειδικές αποστολές» για θέματα του αμαρτωλού ΤΑΙΠΕΔ.
Σημειώνεται πως η ΤτΕ είχε προκηρύξει στις 5 Δεκεμβρίου 2014 διαγωνισμό για την πλήρωση πέντε θέσεων εμμίσθων δικηγόρων, Αθηνών ή Πειραιώς με σύμβαση έμμισθης εντολής και πλήρη απασχόληση, για την κάλυψη ισάριθμων θέσεων της Διεύθυνσης Νομικών Υπηρεσιών. Σύμφωνα με πληροφορίες η σχετική προκήρυξη είχε προκαλέσει αντιδράσεις εντός της τράπεζας, καθώς η Διεύθυνσης Νομικών Υπηρεσιών θεωρείται ήδη υπερστελεχωμένη. Παράλληλα, εκφράσθηκαν πολλές αντιδράσεις για το γεγονός ότι η ΤτΕ απέκλεισε δικηγόρους άλλων περιοχών της Ελλάδος, όπως π.χ. η Θεσσαλονίκη από τη σχετική διαδικασία.
Την περασμένη Τρίτη δημοσιοποιήθηκαν από την Τράπεζα της Ελλάδος τα αποτελέσματα του σχετικού διαγωνισμού, τα οποία δυστυχώς για τη αξιοπιστία και το κύρος της κεντρικής τράπεζας αμαυρώθηκαν από επιλογές που επιτρέπουν το συμπέρασμα πως στην Ελλάδα της κρίσης ο νεποτισμός ζει και βασιλεύει. Η ανακοίνωση της τράπεζας ανέφερε ότι «λόγω του υψηλοτάτου επιπέδου των υποψηφίων, απεφασίσθη όπως, πέραν των πέντε εξαρχής προκηρυχθεισών θέσεων, καλυφθούν και οι τέσσερις απολειπόμενες κενές οργανικές θέσεις δικηγόρων με την επιλογή και ισάριθμων επιλαχόντων».
Δεύτερη στη σειρά κατάταξης διακρίνεται η κυρία Καββαθά, διδάκτορας οικογενειακού δικαίου, γνωστή και αυτή του κ. Στουρνάρα. Διετέλεσε νομική σύμβουλος του τη διετία 2012-2014 και παρέμεινε στη θέση αυτή και στο εξάμηνο που ο Γκίκας Χαρδούβελης ήταν υπουργός Οικονομικών.
Η κ. Καββαθά περιγράφεται ως εργασιομανής και ως «απόλυτα αφοσιωμένη» στον κ. Στουρνάρα, ο οποίος ως υπουργός Οικονομικών την συμπεριελάμβανε στις λεγόμενες «αμαζόνες» του, δηλαδή στις γυναίκες στενές συνεργάτιδές του. Είχε απασχολήσει το Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών στις αρχές Νοεμβρίου 2012 μετά από καταγγελίες ότι ήταν «διπλοθεσίτης» και κατείχε ασυμβίβαστες μεταξύ τους θέσεις, όπως είχε αποκαλύψει η δημοκρατία (11.11.2012)
Θέμα τουλάχιστον ηθικής τάξης ωστόσο προκύπτει και με τη δικηγόρο Χριστίνα Βρεττού. Η κυρία Βρεττού, διδάκτωρ Συνταγματικού Δικαίου, είναι συνεργάτης στο δικηγορικό γραφείο του Ομότιμου Καθηγητή της Νομικής Σχολής Αθηνών Ιωάννη Καράκωστα. Ωστόσο, ο κ. Καράκωστας μετέχει στο Νομικό Συμβούλιο της Τράπεζας...
Πηγή: "κυριακάτικη δημοκρατία"

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση