GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κέρδισαν το Όσκαρ και χάθηκαν

Έφτασαν στο απόγειο της καριέρας τους κερδίζοντας το πολυπόθητο Όσκαρ κι ενώ μετά τη νίκη θα περίμενε κανείς να τους δει σε ρόλους μεγ...

Κέρδισαν το Όσκαρ και χάθηκαν Έφτασαν στο απόγειο της καριέρας τους κερδίζοντας το πολυπόθητο Όσκαρ κι ενώ μετά τη νίκη θα περίμενε κανείς να τους δει σε ρόλους μεγαλύτερους και σπουδαιότερους, δυστυχώς πολλοί από αυτούς τους πήρε η κάτω βόλτα και εξαφανίστηκαν από το προσκήνιο. Κάποιοι από αυτούς συνέχισαν να εργάζονται σταθερά στον κινηματογράφο και την τηλεόραση, αλλά κανένας από αυτούς δεν κατάφερε να κάνει κάτι σημαντικό, πόσο μάλλον σε επίπεδο ενός ακόμα βραβείου Όσκαρ.
1. Τζο Πέσι (Joe Pesci)

Ο Πέσι κέρδισε το Όσκαρ καλύτερου ηθοποιού το 1991 για τον ρόλο του στο Goodfellas όπου υποδύονταν τον γκάνγκστερ Τόμι Ντε Βίτο. Μετά από αυτό ο Πέσι έπαιξε σε πολλές ταινίες συμπεριλαμβανομένων του Μόνος στο Σπίτι 1 και 2, Φονικό Όπλο 2, 3 και 4 και Καζίνο του Μάρτιν Σκορτσέζε, αλλά δεν ήταν ποτέ ξανά υποψήφιος για κανένα βραβείο.Ο τελευταίος ρόλος του Πέσι ήταν το 2010, στην ταινία Love Ranch.
2. 'Αντριαν Μπρόντι (Adrien Brody)

Το 2003, ο Μπρόντι κέρδισε το Όσκαρ καλύτερου ηθοποιού για τον «Πιανίστα». Ήταν η μία και μοναδική του υποψηφιότητα. Έκτοτε έχει παίξει σε ταινίες- Κινγκ Κονγκ, Γκραντ Μπούνταπεστ Χοτέλ-, αλλά χωρίς να κερδίσει άλλη υποψηφιότητα. Σε μια συνέντευξη ο Μπρόντι δήλωσε ότι η καριέρα του δεν εξελίχθηκε όπως ήλπιζε.
3. Κούμπα Γκούντινγκ τζούνιορ (Cuba Gooding Jr.)

Ο Κούμπα Γκούντινγκ τζούνιορ το 1997 κέρδισε το Όσκαρ δεύτερου αντρικού ρόλου για την ταινία Τζέρι Μαγκουάιρ, με πρωταγωνιστή τον Τομ Κρουζ. Μία ταινία για έναν επιτυχημένο αθλητικό παράγοντα, ο οποίος έχει απολυθεί. Ο Γκούντινγκ τζούνιορ εμφανίστηκε έκτοτε σε πολλές ταινίες , συμπεριλαμβανομένων το Zoolander, Ραδιόφωνο, Snow Dogs, και Η ζωή ενός βασιλιά, αλλά κανένα δεν πλησίασε τον ρόλο του στο Τζέρι Μαγκουάιρ. Μάλιστα κάποιες από τις επιλογές του- όπως η ταινία Snow Dogs- περισσότερο τον έβλαψαν, ενώ ήταν πολλές φορές υποψήφιος για βατόμουρο.
4. Geena Davis (Τζίνα Ντέιβις)

Το 1989, η Ντέιβις κέρδισε το Όσκαρ για τη συμμετοχή της στην ταινία «The Accidental Tourist», ενώ το 1992, ήταν υποψήφια στα Όσκαρ για την εξαιρετική της ερμηνεία στην ταινία «Θέλμα και Λουίζ». Αυτή ήταν η τελευταία φορά που εμφανίστηκε ως υποψήφια για βραβείο της Ακαδημίας. Από τότε έχει εμφανιστεί σε ταινίες, συμπεριλαμβανομένων Stuart Little 1,2,3, Cutthroat Island,και Speechless. Έχει επίσης συμμετάσχει σε διάφορες τηλεοπτικές εκπομπές, όπως Τζίνα Ντέιβις Σόου, Αρχηγός κ.α.
Σε συνέντευξη της η Ντέιβις δήλωσε ότι αισθάνεται σαν να έχει εξαφανιστεί από το Χόλιγουντ
5. Τζένιφερ Κόνελι (Jennifer Connelly)

Η Κόνελι κέρδισε το Όσκαρ δεύτερου γυναικείου ρόλου το 2001 για την ταινία «Ένας υπέροχος άνθρωπος», δίπλα στον Ράσελ Κρόου. Έκτοτε έπαιξε σε πολλές ταινίες χωρίς όμως να καταφέρει να πλησιάσει ξανά το ρόλο της ως Αλίσια Νας.
6. Μπρέντα Φρίκερ (Brenda Fricker)

Η Φρίκερ κέρδισε το Όσκαρ το 1990 για τη συμμετοχή της στην ταινία «Το αριστερό μου πόδι». Έχει παίξει σε πολλές ταινίες και τηλεταινίες χωρίς όμως να καταφέρει κάτι εξίσου σπουδαίο.
7. Μάρλι Μάτλιν (Marlee Matlin)

Με το ντεμπούτο της στο Χόλυγουντ η Μάτλιν το 1987 στην ταινία «Παιδιά ενός κατώτερου Θεού» κατάφερε να φύγει από την τελετή της ακαδημίας με το χρυσό αγαλματίδιο στα χέρια της. Σύμφωνα με το Hollywood Reporter, είναι η νεότερη ηθοποιός και η μοναδική κωφή γυναίκα που βραβεύτηκε με Όσκαρ. Στη συνέχεια έπαιξε σε πολλές ταινίες και τηλεοπτικές σειρές, αλλά χωρίς να πλησιάσει την ερμηνεία της από τα Παιδιά ενός κατώτερου Θεού.
8. Τζόελ Γκρέι (Joel Grey)

Ο Γκρέι εντυπωσίασε το 1973 στο ρόλο του κομπέρ στο Καμπαρέ, αποσπώντας το Όσκαρ. Αν και εξακολουθεί να εμφανίζεται σε διάφορες ταινίες, αλλά και τηλεοπτικές σειρές, όπως το Γκρέις Ανάτομι και το CSI, δεν κατάφερε να κερδίσει κάποια διάκριση , ωστόσο έχει μία πετυχημένη καριέρα στο Μπρόντγουέι.
9. Λίντα Χαντ (Linda Hunt)

Η ταινία The Year of Living Dangerously (1982), χάρισε το Όσκαρ στην Χαντ κι από τότε έχει πολλές συμμετοχές σε κινηματογράφο και τηλεόραση, ενώ ο τελευταίος ρόλος της ήταν στην ταινία Stranger Than Fiction, το 2006.
10. Σον Κόνερι (Sean Connery)

Ο ανυπέρβλητος Τζέημς Μποντ, Σον Κόνερι κέρδισε το Όσκαρ δεύτερου αντρικού ρόλου το 1988 στην ταινία «Οι Αδιάφθοροι» (The Untouchables) του Μπράιαν Ντε Πάλμα . Συνέχισε να εμφανίζεται σε ταινίες καθ 'όλη τη δεκαετία του 1990 όπως στον «Βράχο», «Λάνσελοτ, ο πρώτος ιππότης» . Από το 2000 και σε ηλικία 70 ετών, ο Κόνερι άφησε την καριέρα του να ξεθωριάζει σιγά-σιγά.
Τελευταίος σημαντικός ρόλος του ήταν στη «Συμμαχία» (The League of Extraordinary Gentlemen) το 2003. Ενώ στην τελευταία κινηματογραφική του συμμετοχή το 2012 οπότε «δάνεισε» τη φωνή του στην ταινία κινουμένων σχεδίων Sir Billi.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση