GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πώς ξεθώριασαν οι κόκκινες γραμμές...

Harris Kodopoulos Κατακόκκινη γραμμή είναι για την κυβέρνηση το παραμικρό άγγιγμα συντάξεων, κύριων και επικουρικών... Μάλιστα οι περιφ...

Κατακόκκινη γραμμή είναι για την κυβέρνηση το παραμικρό άγγιγμα συντάξεων, κύριων και επικουρικών...
Μάλιστα οι περιφερόμενοι "κήρυκες" της πρώτη φορά αριστεροακροδεξιάς (Στρατούληδες και... Ρωμανιάδες) σκίζουν τα ιμάτια τους πως το προεκλογικό τους πρόγραμμα θα εφαρμοστεί στο ακέραιο
Δείτε, λοιπον, πόσο κόκκινες είναι οι γραμμές των ΤσιπροΚαμμένων, αφού η καλή μας κυβέρνηση φαίνεται αποφασισμένη να αποδεχθεί .....κάποιες ρυθμίσεις στις διαπραγματεύσεις...
Αλλωστε γιαυτό πάνε καλά και οι...."σκληρές" διαπραγματεύσεις....σύμφωνα με τους δανειστές (όταν οι δανειστές λένε πως προχωρούν ικανοποιητικά οι διαπραγματεύσεις, μισθωτοί και συνταξιούχοι πρέπει να βρίσκονται στα κάγκελα)...

1.Περιορισμός των προγραμμάτων εθελουσίας εξόδου στον ευρύτερο δημόσιο τομέα
2.Σταδιακή κατάργηση των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων (αύξηση των ορίων)
3.Αύξηση των απαιτούμενων ημερών ασφάλισης για τα κατώτατα όρια
4.Εφαρμογή νέου τρόπου υπολογισμού στις κύριες συντάξεις (δηλαδή μείωση κύριων συντάξεων)
5.Στενότερη σύνδεση εισφορών και παροχών και η εφαρμογή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος (μείωση όλων των επικουρικών)
6.Εφαρμογή ρήτρας μηδενικού ελλείμματος στα επικουρικά ταμεία (μείωση επικουρικών έως κατάργηση τους)
7.Περικοπή των υψηλών επικουρικών συντάξεων (μείωση επικουρικών)
8.Ενοποίηση των Ταμείων (μπάχαλο)
9.Η τύχη της πρότασης για επαναφορά 13ης σύνταξης (πάει στα αζήτητα η 13η σύνταξη)
10.Εξεύρεση νέων πηγών χρηματοδότησης για τα Ταμεία (αύξηση εισφορών)...

9 σχόλια

  1. Δεν ακούει ο ΤΣΙΠΡΑΣ;;;; κάνει ότι δεν ακούει???

    Δημοψήφισμα ΑΎΡΙΟ κιόλας ΜΕ ερωτήματα που βάζουν οι ΚΑΤΑΚΤΉΤΕΣ ..

    1) θέλετε συντάξεις 250 ευρώ για όλους..

    2) Θέλετε συντάξεις όταν πάτε 67 ετών...και αν είναι ΑΜΕΑ ;;;; ΠΟΥ ΣΤΟΥΣ Γερμανικούς ΦΟΥΡΝΟΥΣ;;

    3) Θέλετε τον ΕΝΦΙΑ Όπως είναι εις τον αιώνα τον αιώνων αμήν ...

    4)θέλετε να ισχύουν τα εισοδηματικά κριτήρια ΑΠΌ μηδέν περιουσιακά

    5)θέλετε τιμές Βρυξελλών σε ΌΛΑ με μισθούς και συντάξεις 300 ευρώ !!!

    6) ΘΈΛΕΤΕ ακόμα και οι φυλακές να πάνε σε εταιρείες;;... για να μην αναφέρω υγεία ,παΐδια, εγκάρσια με συμβάσεις ΜΙΑΣ ημέρας

    ΑΝ αυτή την ΕΥΡΩΠΗ ονερεύονται ΠΟΤΑΜΙ--Ν.Δ---ΠΑΣΟΚ και τώρα ΣΎΡΙΖΑ να πανε να γαμηθούν ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗΣ ΤΟΥΣ.....για βάλετε αυτά τα ερωτήματα σε δημοψήφισμα για να δούμε τι θα ψήφιση ο Ελληνικός ΛΑΟΣ ???

    ΣΤΑΜΑΤΉΣΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΏΝΕΤΕ ....ΟΎΤΕ ΒΉΜΑ ΠΕΊΣΩ....


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι πρώτες εκατό μέρες της νέας κυβέρνησης πέρασαν, αλλά κάποια ουσιαστική αλλαγή δεν είχαμε.

    Να αρχίσουμε από το χρέος και την κατάργηση των Μνημονίων. Δεν έγινε τίποτα. Το χρέος εξυπηρετείται κανονικά και, σύμφωνα με υπολογισμούς του καθηγητή Γ. Μαργαρίτη («Εφ. Συν.» 6.4.15), μέχρι τον Αύγουστο θα έχουμε πληρώσει 15 δις ευρώ.

    Που είναι η διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους αφού πληρώνουμε τοκοχρεολύσια που ουσιαστικά επικυρώνουν το χρέος;

    Oι εφαρμοστικοί νόμοι έχουν την ίδια ισχύ όπως με και με την κυβέρνηση Σαμαρά- Βενιζέλου. «Η δημόσια κοινή περιουσία αυτού του λαού δεν ξεπουλιέται» μας είχαν υποσχεθεί. Αλλά το ΤΑΙΠΕΔ δεν καταργήθηκε και δουλεύει κανονικά. Αν το βαφτίσουμε σε αριστερά νερά, πάλι την ίδια δουλειά δεν θα κάνει;

    Tι γίνεται με τα λιμάνια τα αεροδρόμια, το νερό; Αν πάνε σε κοινοπραξίες δεν είναι ιδιωτικοποίηση; Τον ΕΝΦΙΑ τον πληρώνουμε κανονικά και ο ΦΠΑ δεν μειώθηκε.

    Αυτά ενδεικτικά. Μοιάζει η πολιτική Σαμαρά- Βενιζέλου να έχει επιβιώσει αλλά με άλλη ρητορική και διαφορετική επικοινωνιακή τακτική. Τι να συμβαίνει άραγε;

    Ο χαρισματικός Τσίπρας να δημαγωγούσε ασυστόλως για να πάρει την εξουσία για την εξουσία, όπως ο αντίστοιχος συνάδελφός του Α. Παπανδρέου, ή απλά το αρχηγικό επιτελείο –για κόμμα και όργανα δεν μιλάμε βέβαια- είχε τις καλύτερες δυνατές προθέσεις, πίστευαν σε αυτά που έλεγαν και νόμιζαν πως αυτά μπορούν να εφαρμοστούν; Πιστεύω στην δεύτερη εκδοχή, όσο και αν υπήρχαν δημαγωγικά στοιχεία, που είναι κοινό όλων των κοινοβουλευτικών κομμάτων.

    Και εδώ μια μικρή παρένθεση για την αριστερή πολιτική σκέψη στην Ελλάδα. Αυτή διαμορφώνεται από τον οδοστρωτήρα του σταλινισμού και όποια άλλη άποψη είναι ρεφορμιστική, οπορτουνιστική, άρα ο διάλογος ήταν αδύνατος.

    Οι άλλες απόψεις ήταν στην υπηρεσία της «αντίδρασης», άρα του ταξικού εχθρού. Γι’ αυτό έπρεπε να πολεμηθούν μέχρι θανάτου. Και όχι σπάνια, μαζί με τις απόψεις πέθαινε και ο άνθρωπος που τις εξέφραζε.



    ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΚΟΡΟΒΕΣΗΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τελικός σκοπός ήταν η εξουσία, που σήμαινε πως η γραφειοκρατία του κόμματος θα θρονιαζόταν στο κράτος και, στο όνομα του λαού, θα υπηρετούσαν τα δικά της συμφέροντα. Μόνο σύμπτωση δεν είναι πως οι σημερινοί ολιγάρχες της Ρωσίας ήταν οι πρώην μεγαλογραφειοκράτες του Κ.Κ της ΕΣΣΔ.

    Άρα η εξουσία για την εξουσία προς ίδιον όφελος είναι στο DNA κάθε στελέχους τους εξουσιαστικού σοσιαλισμού. Και αυτό δημιουργεί τύφλωση και απογείωση από την πραγματικότητα.

    Η σημερινή Ε.Ε δεν είναι ανεξάρτητη πολιτική οντότητα και κανένα κράτος μέλος δεν μπορεί να έχει τη δική του πολιτική. Βρίσκεται κάτω από μια διπλή κυριαρχία. Ιδεολογικά, πολιτικά και πολιτιστικά είναι υπό την κηδεμονία των ΗΠΑ και οικονομικά είναι στην υπηρεσία του παγκόσμιου κεφαλαίου.


    Γι’ αυτό και παραμένει μια οικονομική ένωση και αρνείται να γίνει μια Ευρώπη των λαών, όπως ήταν οι αρχικές προσδοκίες, και να γίνει ένας παγκόσμιος παίχτης.

    Ζούμε σε μια Ε.Ε. υποταγμένη, με ομοιόμορφα καθεστώτα που δεν παρεκκλίνουν από τις αρχές του νεοφιλελευθερισμού. Όποια χώρα προτείνει ένα δικό της δρόμο θα την τσακίσουν. Στις διαπραγματεύσεις με τους τοκογλύφους εταίρους μας δεν βλέπω τη δυνατότητα κανενός έντιμου συμβιβασμού.

    Και δυστυχώς δεν είμαι ο μόνος που τα διαπιστώνει. Αν δεν υποταχτούμε πλήρως, θα μας συντρίψουν.

    Και μια ανατροπή της κυβέρνησης Τσίπρα δεν μπορεί να αποκλειστεί από τους σχεδιασμούς τους.

    Η δεύτερη εκδοχή είναι να προσαρμοστούμε πλήρως προς τας υποδείξεις και να υπογράψουμε ένα τρίτο Μνημόνιο, που μπορεί να ονομαστεί «αντιμνημόνιο» που θα καταργεί τα προηγούμενα, ενσωματώνοντας τα. Στην πολιτική όλα παίζονται και όλα επιτρέπονται.

    Το οικοδόμημα της Ε.Ε., όπως είναι χτισμένο, είναι θέμα χρόνου πότε θα καταρρεύσει.

    Και εδώ ήταν το δικό μας διαπραγματευτικό χαρτί: ρωγμή, η όποια ρωγμή μπορούσε να επιφέρει η Ελλάδα και ίσως ενεργοποιούσε το φαινόμενο του ντόμινο. Και αρχή θα είναι η παύση πληρωμής των τοκοχρεολυσίων.

    Αν κάθε πέντε μήνες ρίχναμε 15 δις στην κοινωνία, κάτι δεν θα γινόταν; Τώρα αυτά χάνονται, το χρέος κάθε χρόνο μεγαλώνει. Και με αυτή τη λογική το μόνο που θα αναπτύσεται θα είναι η ανθρωπιστική κρίση που μπορεί να καταπιεί και την επόμενη γενιά.

    Και αυτά όλα πρέπει να τα πούμε καθαρά στο λαό. Και κάτι τελευταίο. Κακές υπηρεσίες προσφέρουν στην κυβέρνηση οι προπαγανδιστές σοβιετικού τύπου. Μόνο η αλήθεία βοηθάει όσο πικρή και αν είναι.

    ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΚΟΡΟΒΕΣΗΣ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καμία σχεδόν από τις φιλολαϊκές υποσχέσεις που συμπεριέλαβε στις προγραμματικές δηλώσεις του ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δεν πρόκειται να υλοποιήσει φέτος η κυβέρνησή του!

    Το ολέθριο μείγμα αυταπατών για το ρόλο της ΕΕ, έλλειψης προετοιμασίας και προσωπικής ανεπάρκειας των κορυφαίων κυβερνητικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ εμποδίζει την υλοποίηση ακόμη και των προθέσεων που ειλικρινά ενστερνίζονταν ο Τσίπρας και οι συν αυτώ.

    Η κυβέρνηση δίνει πλέον την εντύπωση πως ενδιαφέρεται για το προπαγανδιστικό πλασάρισμα των υποχωρήσεών της ώστε να μην υποστεί μείζονα πολιτική βλάβη παρά για την ουσία του θέματος.

    Ακόμη κι αν υποθέσουμε ότι οι του ΣΥΡΙΖΑ ήθελαν να κάνουν όλα όσα επαγγέλονταν, αποδεικνύονται στην πράξη ανίκανοι να υλοποιήσουν έστω και ελάχιστο μέρος τους.

    Είναι πια άκρως αμφίβολο αν τους έχει μείνει η δυνατότητα να υλοποιήσουν οτιδήποτε από όσα έχουν τάξει όχι μόνο προεκλογικά αλλά και μετεκλογικά και μάλιστα με τον πιο επίσημο τρόπο – τις προγραμματικές δηλώσεις του πρωθυπουργού μέσα στη Βουλή. Ούτε οι 12.000 ευρώ αφορολόγητο για τον έλληνα φορολογούμενο θα υπάρξουν φέτος ούτε ο ΕΝΦΙΑ θα καταργηθεί. Ακόμη κι από αυτό το αστικό Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης που είχε εξαγγείλει ο Τσίπρας τίποτα ουσιώδες δεν θα πραγματοποιήσουν φέτος ψηφίζοντάς το στη Βουλή. Δεν θα υπάρξει ούτε καν αυτή η υποτυπώδης ανακούφιση αστικού τύπου για εκατομμύρια πολίτες.

    Όλα τα ουσιώδη, ανακουφιστικά μέτρα της Θεσσαλονίκης η κυβέρνηση Τσίπρα τα… διακτινίζει στο μέλλον, με εξαιρετικά μεγάλη πλέον την πιθανότητα τα μέτρα αυτά να μη γίνουν ποτέ πραγματικότητα.



    Η αύξηση του κατώτατου μηνιαίου μισθού στα 751 ευρώ έχει ήδη ετεροχρονιστεί για το 2016 εν μέσω λυσσώδους αντίστασης των γερμανοτσολιάδων, οι οποίοι απαιτούν να μην αυξηθεί καθόλου, πράγμα που βεβαίως βρίσκει ευμενή απήχηση σε έλληνες εργοδότες.

    Φαίνεται ότι εξαφανίζεται η προοπτική αποκατάστασης της 13ης σύνταξης σε όσους παίρνουν κάτω από 700 ευρώ το μήνα.

    Υπάρχει όμως κι άλλος λόγος, γενικότερος. Αλίμονο αν οι Γερμανοί επέτρεπαν κάθε επαχθής συμφωνία που επιβάλλουν σε χώρα της Ευρωζώνης να τίθεται υπό την κρίση του λαού της! Έχει να εισπράξει «Όχι» με το τσουβάλι! Δεν μπορεί το Δ΄ Ράιχ της Γερμανίας, έστω και με οικονομικά μέσα αυτή τη φορά, σε αντίθεση με το Γ΄ Ράιχ του Χίτλερ, να οικοδομηθεί με τη συναίνεση των εξανδραποδισμένων Ευρωπαίων!...

    ΩΡΑ ΝΑ μιλήσει Η ΓΝΏΣΗ μας στα ηλεκτρονικά όπλα ΤΟΥΣ ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΤΟ ΝΕΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΩΝ

    Νέα Υόρκη, Λονδίνο, Ελβετία, Λουξεμβούργο οι πιο σημαντικοί φορολογικοί παράδεισοι σήμερα!
    Του Gustave Rey

    Φοροφυγάδες υπήρχαν υπάρχουν και θα υπάρχουν όπως και οι οι φορολογικοί παράδεισοι που πλέον δεν θα είναι τα απομακρυσμένα νησιά του Eιρηνικού ή της Καραϊβικής για παράδειγμα με τα εξωτικά ονόματα.

    Οι πιο σημαντικοί φορολογικοί παράδεισοι του σήμερα αλλά και του αύριο βρίσκονται σε μεγάλες πόλεις του δυτικού κόσμου όπως είναι η Νέα Υόρκη, το Λονδίνο, η Ιρλανδία το Λουξεμβούργο και όχι μόνο σύμφωνα με τον Andres Knobel απο το Παγκόσμιο Δίκτυο Φορολογικής Δικαιοσύνης.

    Σε άρθρο του στο στο World Policy Journal αποκαλύπτει ότι όλα όσα γίνονται για την πάταξη της φοροδιαφυγής και το ξέπλυμα χρήματος απο μεγάλες υπερδυνάμεις όπως είναι οι ΗΠΑ ή η Ευρώπη ισχύουν εφόσον εφαρμόζονται και ισχύουν μόνο για τους άλλους!

    Το άρθρο του Andres Knobel http://www.worldpolicy.org/journal/spring2015/tax-haven

    ΩΡΑ ΝΑ μιλήσει Η ΓΝΏΣΗ μας στα ηλεκτρονικά όπλα ΤΟΥΣ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πλέον δε έχει κανένα νόημα να πληρώσει κάνεις το παραμικρό....όλα τα λεφτά
    ( φόροι , έσοδα , ακόμα και δάνεια και δόσεις από ευρωπαϊκή κεντρική τράπεζα ) είτε πάνε σε εξόφληση χρέους είτε προστεθείτε στο χρέος σε δάνεια τα όποια και αυτά πάνε στους “δανειστές”

    ΜΗΝ ΦΥΓΕΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ...ΑΛΛΆ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΔΊΝΕΤΕ ΟΎΤΕ ΕΥΡΏ...ΠΗΓΑΊΝΕΤΕ ΜΌΝΟ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΆΝΕΤΕ ΠΛΆΚΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΔΕΝ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ΑΛΛΗ ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΗ ΛΙΤΟΤΗΤΑ. 5 ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΙΣΤΕΙ ΟΤΙ ΑΥΤΗ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΕΙΝΕΙ ΤΗΝ ΥΦΕΣΗ ΚΑΙ ΔΙΟΓΚΩΝΕΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ.

    ΔΕΝ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ.

    ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΝ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΑΣ ΥΠΟΚΥΨΕΙ ΣΤΟΥΣ ΒΑΡΒΑΡΟΥΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ ΣΑΣ, ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΥΠΟΚΥΠΤΟΥΜΕ.

    ΣΤΙΣ 25/1 ΨΗΦΙΣΑΜΕ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ.

    ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΣΕΒΕΣΤΕ ΚΑΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΙΣΕΤΕ, ΤΟΤΕ ΚΑΤΑΡΓΗΣΤΕ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟΝ ΣΟΙΜΠΛΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΝΤΑΙΣΕΛΜΠΛΟΥΜ ΝΑ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ. ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ ΟΜΩΣ ΟΠΛΙΣΜΕΝΟΥΣ.

    ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΣΚΥΒΟΥΝ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΕ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ.

    ΘΑ ΣΑΣ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΣΑΣ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΣΤΟΥΣ ΛΑΚΟΥΣ, ΟΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΩΝ ΦΙΔΙΩΝ.

    ΚΑΙ ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΜΑΣ ΑΠΕΙΛΕΙΤΕ, ΣΑΣ ΔΙΑΜΗΝΥΟΥΜΕ ΟΤΙ ΠΡΟΤΙΜΟΥΜΕ ΠΤΩΧΕΥΜΕΝΟΙ ΠΑΡΑ ΥΠΟΔΟΥΛΩΜΕΝΟΙ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Έχουν περάσει πάνω από 24 ώρες από την αποκάλυψη του προκλητικού e-mail Στουρνάρα προς τον μεγαλοδημοσιογράφο με τις στοχευμένες διαρροές της Τράπεζας της Ελλάδος εναντίον της Κυβέρνησης. Γιατί όμως η ένοχη σιωπή; Η δημοσίευση δεν είναι η ψυχή της Δικαιοσύνης; Γιατί ο δημοσιογράφος δεν παραδέχεται ότι είναι ο παραλήπτης της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας; Ντρέπεται για κάτι;

    Πρόκειται για δημοσιογράφο πολύ μεγάλου εκδοτικού συγκροτήματος. Από τα συστημικά. Από εκείνα που έχουν «μπετονάρει» την διαπλοκή στην Ελλάδα και από τη δεκαετία του ’80 «πήραν το… έθνος στα χέρια τους». Ο συγκεκριμένος πήρε… τσεκούρι!

    Μέσα στο συγκρότημα αυτό ανέβηκε ψηλά – όσο γίνεται ψηλότερα – στα σκαλιά της ιεραρχίας. Επί 4,5 χρόνια ήταν διευθυντής. Ανέλαβε το 2010, μαζί με τα μνημόνια. Και πέρασαν όλα από φωτιά και τσεκούρι. Στα δύσκολα χρόνια του μνημονίου έχοντας την κεντρική ευθύνη για το μαγαζί τσεκούρωσε τα πάντα: απέλυσε, μείωσε 3 φορές τους μισθούς, άλλαξε βάναυσα την εργασιακή σύσταση του συγκροτήματος, υποχρέωσε τους εργαζόμενους να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις εργασίας. Το ξαναλέμε: στο συγκρότημα αυτό πέρασαν κυριολεκτικά από φωτιά και τσεκούρι.

    Το τσεκούρι σε μισθούς συνοδεύθηκε εκείνα τα χρόνια από ατομικές συμβάσεις εργασίας χωρίς αναγνώριση δικαιωμάτων, από απειλές της εργοδοσίας και απολύσεις όσων αντιστάθηκαν. Μέσα σε δύο μέρες τσεκουρώθηκαν και απολύθηκαν οι αρχισυντάκτες των τμημάτων.


    Ακόμη και η ΕΣΗΕΑ υποχρεώθηκε να τσεκουρώσει τον μεγαλοδημοσιογράφο. Αρχικά και τον διέγραψε για 18 μήνες από μέλος της μετά από καταγγελίες δημοσιογράφων για το πώς μεθόδευσε την απόλυσή τους. Και τελικά τον διέγραψε οριστικά όταν εξετράπη σε «ειρωνικούς χαρακτηρισμούς, ύβρεις και συκοφαντίες» κατά των μελών του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ επειδή οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να κάνουν απεργία. Ο ίδιος λέει ότι δεν τον «τσεκούρωσαν», αλλά παραιτήθηκε από μέλος της.

    Στο μόνο που δεν έπεφτε τσεκούρι επί διευθυντίας του συγκεκριμένου δημοσιογράφου ήταν η στήριξη των μνημονίων. Στο συγκρότημα το μνημόνιο ήταν φως εκ φωτός. Όσες κυβερνήσεις ψήφιζαν μνημόνιο ήταν καλές. Αν καθυστερούσαν, τις πίεζαν να συμφωνήσουν. Η προπαγάνδα των δανειστών φώτιζε το πρωτοσέλιδο.

    Όμως όλα τα καλά έχουν ένα τέλος. Λίγο πριν έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, όταν πια όλοι κατάλαβαν ότι η πολιτική αλλαγή είναι ανεπίστρεπτη, το φως άρχισε να σβήνει για τον άνθρωπο με το τσεκούρι. Τελικά αντικαταστάθηκε εν μία νυκτί.

    Σήμερα ο τσεκουροφόρος πρώην διευθυντής απασχολείται στην ιντερνετική δημοσιογραφία. Έχει αναλάβει τον ρόλο του συντονιστή site που έστησε η σύντροφός του.

    ΘΑΝΆΣΗ ΤΣΕΚΟΥΡΆ ΩΡΑ ΝΑ ΔΟΎΝΕ ΤΑ ΈΣΟΔΑ ΣΟΥ ...ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΊΣΑΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΌΤΙ ΞΈΡΟΥΜΕ ΤΑ ΠΆΝΤΑ....ΚΑΙ ΠΟΥ ΚΑΤΟΥΡΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ ΔΟΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ....ΝΑ ΠΆΝΕ ΝΑ ΓΑΜΗΘΟΎΝΕ....ΚΡΑΤΉΣΤΕ ΤΟ ΣΥΝΆΛΛΑΓΜΑ

    ΦΤΙΆΞΕΤΕ ΠΛΑΣΤΙΚΌ ΧΡΉΜΑ ΏΣΤΕ ΝΑ ΚΙΝΗΘΟΎΜΕ ΕΝΤΟΣ ΤΗΧ ΧΩΡΑΣ ΣΤΑ ΔΎΣΚΟΛΑ ΜΈΧΡΙ ΝΑ ΔΟΎΜΕ ΤΙ ΘΑ ΚΆΝΟΥΜΕ ..

    ΕΛΕΥΘΕΡΊΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΥΡΩΑΠΑΤΕΩΝΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση