GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Γιουνκέρ: Τώρα βλέπω το ποτήρι μισογεμάτο

«Το Eurogroup βλέπει «σημαντικές προσεγγίσεις»» τιτλοφορείται άρθρο της γερμανικής εφημερίδας Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung, η...

Γιουνκέρ: Τώρα βλέπω το ποτήρι μισογεμάτο
«Το Eurogroup βλέπει «σημαντικές προσεγγίσεις»» τιτλοφορείται άρθρο της γερμανικής εφημερίδας Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung, η οποία επισημαίνει ότι ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ εκτιμά ότι σημειώνεται πρόοδος στις διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών της.
Σύμφωνα με πληροφορίες που διαθέτει η εφημερίδα από κύκλους που πρόσκεινται στις διαπραγματεύσεις, κατά την τηλεδιάσκεψη της ομάδας εργασίας του Eurogroup την Παρασκευή το βράδυ έγιναν «σημαντικές προσεγγίσεις» σε πολλά ζητήματα, αν και ακόμη δεν μπορεί κανείς να μιλήσει για πλήρη υπέρβαση των εμποδίων.
Όπως επεσήμανε η ίδια πηγή στην Frankfurter Allgemeine, ο Γιούνκερ σε εσωτερικό έγγραφο επεσήμανε ότι πλέον βλέπει «το ποτήρι μισογεμάτο».
Ο πρόεδρος της Κομισιόν συνομίλησε την προηγούμενη εβδομάδα τρεις φορές με την Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.
Κατά τη διάρκεια των συνομιλιών, σύμφωνα με την εφημερίδα, ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι η κυβέρνησή του είναι έτοιμη να ξεκινήσει ένα πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων ύψους 17 δισεκ. ευρώ, ενώ προτίθεται να υιοθετήσει ενιαίο ΦΠΑ με τον μειωμένο να παραμένει μόνο για κάποια προϊόντα.
Παράλληλα η FAS σημειώνει ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός στην επικοινωνία του με τον Γιούνκερ εμφανίστηκε πρόθυμος να υποχωρήσει σε ό,τι αφορά την παροχή 13ης σύνταξης για τους συνταξιούχους που λαμβάνουν λιγότερα από 700 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση