GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στιβ Βόσνιακ: Η τεχνητή νοημοσύνη θα κυριεύσει τον κόσμο!

Για πολλά χρόνια ο Στιβ Βόσνιακ, ένας εκ των συνιδρυτών της εταιρείας κολοσσού Apple, απέρριπτε τους ισχυρισμούς που ήθελαν την τεχνολ...

Στιβ Βόσνιακ: Η τεχνητή νοημοσύνη θα κυριεύσει τον κόσμο!
Για πολλά χρόνια ο Στιβ Βόσνιακ, ένας εκ των συνιδρυτών της εταιρείας κολοσσού Apple, απέρριπτε τους ισχυρισμούς που ήθελαν την τεχνολογία, και ιδιαίτερα την τεχνητή νοημοσύνη να "απειλεί" τους ανθρώπους.
Σε μια πρόσφατη συνέντευξή του όμως, ο 64χρονος Βόσνιακ παραδέχτηκε ότι πλέον βλέπει κάποιες από τις προβλέψεις παλαιότερων ετών να γίνονται πραγματικότητα και πως οι υπολογιστές θα μπορούσαν να αποτελέσουν μια επικίνδυνη πραγματικότητα.
"Θα είμαστε οι θεοί; Θα είμαστε τα κατοικίδια ζώα της οικογένειας; Ή μήπως μυρμήγκια που θα μας πατούν; Δεν ξέρω" είπε χαριτολογώντας ο ίδιος σε μια συνέντευξη που παρέθεσε στον PaulSmith στο Australian Financial Review.
"Οι υπολογιστές θα πάρουν τη σκυτάλη από τους ανθρώπους, δεν υπάρχει αμφιβολία. Αν κατασκευάσουμε αυτές τις συσκευές για να φροντίζουν τα πάντα για εμάς, στο τέλος θα σκέφτονται πιο γρήγορα από εμάς και θα απαλλαχτούν από τους αργούς ανθρώπους ανθρώπους για να ‘τρέχουν΄ τις επιχειρήσεις πιο αποτελεσματικά" πρόσθεσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση