GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σχέδιο δίκαιας αναδιανομής των μεταναστών ανά την Ευρώπη

Νομοθεσία που θα υποχρεώσει τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης να μοιράζονται το βάρος της φιλοξενίας μεταναστών, με δεσμευτικά όρια που...

Σχέδιο δίκαιας αναδιανομής των μεταναστών ανά την Ευρώπη
Νομοθεσία που θα υποχρεώσει τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης να μοιράζονται το βάρος της φιλοξενίας μεταναστών, με δεσμευτικά όρια που θα βασίζονται σε κριτήρια όπως η οικονομική κατάσταση και ο πληθυσμός της κάθε χώρας, σχεδιάζει να προωθήσει μέχρι το τέλος του 2015 η Κομισιόν, στο πλαίσιο της νέας στρατηγικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσον αφορά στο μεταναστευτικό.

Οι προτάσεις, προσχέδιο των οποίων επικαλείται το πρακτορείο Reuters, έχουν κερδίσει την υποστήριξη της Γαλλίας και κάποιων άλλων χωρών, όμως είναι κάθε άλλο παρά βέβαιο ότι θα συμφωνήσουν σε αυτές και οι 28 χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως απαιτείται, καθώς ήδη ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον και ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν έχουν απορρίψει κατηγορηματικά κάθε τέτοια σκέψη.

“Η ΕΕ δεν θα πρέπει να περιμένει μέχρι η πίεση να γίνει ανυπόφορη για να δράσει: ο όγκος αφίξεων σημαίνει ότι η δυνατότητα για υποδοχή επιτόπου και εγκαταστάσεις επεξεργασίας ήδη φτάνει στα όριά της”, αναφέρεται στο προσχέδιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση