GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"Όχι" στο επίδομα αυξημένης ετοιμότητας για ειδικούς φρουρούς

Δεν δικαιούνται οι ειδικοί φρουροί το επίδομα αυξημένης ετοιμότητας για νυκτερινή υπηρεσία, κατά τη διετία 2000 έως 2002, όπως αποφάνθη...

Δεν δικαιούνται οι ειδικοί φρουροί το επίδομα αυξημένης ετοιμότητας για νυκτερινή υπηρεσία, κατά τη διετία 2000 έως 2002, όπως αποφάνθηκε το Συμβούλιο της Επικρατείας.
 
Με σειρά αποφάσεων του το ΣΤ Τμήμα του ΣτΕ αναίρεσε αποφάσεις των Διοικητικών Πρωτοδικείων  με τις οποίες είχαν δικαιωθεί οι ειδικοί φρουροί κρίνοντας ότι αποτελούν ιδιαίτερη κατηγορία προσωπικού του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, «τελούν υπό διαφορετικό υπηρεσιακό καθεστώς και ιδίως χωρίς δυνατότητα εξελίξεως στην ιεραρχία σε σχέση με το αστυνομικό προσωπικό, ασκούν δε καθήκοντα τα οποία σε κάθε περίπτωση είναι ειδικότερα και μερικότερα σε σχέση με την γενική αστυνομική αρμοδιότητα η οποία έχει ανατεθεί στο αστυνομικό προσωπικό». Στην πράξη αυτό σημαίνει πως σε σχέση με τους αστυνομικούς – έπαιρναν το επίδομα-  «μπορεί να τύχουν διαφορετικής μεταχειρίσεως από τον νομοθέτη, καθόσον αφορά ειδικότερα την χορήγηση του ενδίκου επιδόματος, χωρίς τούτο να συνεπάγεται παραβίαση της συνταγματικής αρχής της ισότητας».
 
Έτσι, οι σύμβουλοι Επικρατείας αποφάσισαν πως δεν αντίκειται στο Σύνταγμα η σχετική νομοθετική διάταξη που προβλέπει την μη χορήγηση του επίμαχου επιδόματος για το προ του 2002 διαστήματος.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το επίμαχο επίδομα από το 2002 και μετά το λαμβάνουν και οι ειδικοί φρουροί  με νομοθετική πρόβλεψη.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση