GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Νέα εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις: Ζητούν ομαδικές απολύσεις

Νέα εμπλοκή παρουσιάζεται στις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους εταίρους, καθώς οι δανειστές ζητούν μέτρα που ξεπερνούν τις “κόκ...

Νέα εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις: Ζητούν ομαδικές απολύσεις

Νέα εμπλοκή παρουσιάζεται στις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους εταίρους, καθώς οι δανειστές ζητούν μέτρα που ξεπερνούν τις “κόκκινες γραμμές” της Αθήνας, με αποτέλεσμα να απομακρύνεται εκ νέου η πιθανότητα μίας συμφωνίας, την ώρα που η “θηλιά” της έλλειψης ρευστότητας στη χώρα μας σφίγγει όλο και περισσότερο.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega, στις πυρετώδεις διαβουλεύσεις του Brussels Group οι εταίροι επανέφεραν αιφνιδιαστικά και εμφατικά το αίτημά τους να νομοθετήσει η κυβέρνηση υπέρ των ομαδικών απολύσεων, ενώ ζητούν αντίθετα να μη γίνει καμία νομοθετική παρέμβαση όσον αφορά στις συλλογικές συμβάσεις. Την ίδια στιγμή, η ελληνική πλευρά αρνείται να προχωρήσει σε μειώσεις συντάξεων, με βάση τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος.

Έτσι, το χάσμα με τους εταίρους όχι μόνο δεν κλείνει, αλλά φαίνεται μάλιστα να είναι ακόμα μεγαλύτερο, “τορπιλίζοντας” τις ελπίδες της κυβέρνησης για μία έστω κατ' αρχήν συμφωνία, η οποία θα βελτίωνε το κλίμα, ενώ θα μπορούσε να οδηγήσει την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να “μαλακώσει” τη στάση της και να επιτρέψει στη χώρα μας να εκδώσει περισσότερα έντοκα γραμμάτια, με τα οποία η Ελλάδα θα έπαιρνε βαθιά “ανάσα” ρευστότητας.

Παρά το γεγονός ότι και από την ελληνική πλευρά, αλλά και από την πλευρά των εταίρων, έχει εκφραστεί η πρόθεση και η επιθυμία για συμφωνία το συντομότερο δυνατό, είναι φανερό ότι αμφότερες οι πλευρές δεν υποχωρούν από τις “οχυρώσεις” τους, και τα επόμενα 24ωρα αναμένεται να είναι κρίσιμα όσον αφορά στην πορεία των συζητήσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση