GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δημοσκόπηση: Συντριπτικά υπέρ του ευρώ οι Έλληνες

Η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων είναι υπέρ του ευρώ, όπως δείχνει δημοσκόπηση της εταιρείας Marc που έγινε για λογαριασμό της &qu...

Δημοσκόπηση: Συντριπτικά υπέρ του ευρώ οι Έλληνες
Η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων είναι υπέρ του ευρώ, όπως δείχνει δημοσκόπηση της εταιρείας Marc που έγινε για λογαριασμό της "Εφημερίδας των Συντακτών". Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, 4 στους 5 Έλληνες (ποσοστό 76,9%) τάσσεται υπέρ του ευρώ και μόλις 1 στους 5 (ποσοστό 19,2%) θέλει την επιστροφή στη δραχμή.
Ακόμη, 1 στους 2 (ποσοστό 53,9%) θεωρούν πιθανό ένα Grexit ή ένα Greccident έναντι 42,8% που απαντά "όχι".
Ακόμη, αύξηση καταγράφεται στο ποσοστό όσων φοβούνται τη χρεοκοπία από τον περασμένο Μάρτιο που πλέον αγγίζει το 50,4%.
Σε περίπτωση που οι διαπραγματεύσεις με τους εταίρους αποτύχουν, το 51,1% ζητά να συνεχίσει η κυβέρνηση το έργο της, το 22,8% ζητά δημοψήφισμα, το 16,6% εκλογές, ενώ 9,5% δεν απαντά στο ερώτημα.
Ακόμη, το 58,3% των ερωτηθέντων δεν επιθυμεί την αντικατάσταση των ΑΝΕΛ από το Ποτάμι ή το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση υπό τον ΣΥΡΙΖΑ.
Η έρευνα πραγματοποιήθηκε το διάστημα 5-7 Μαΐου σε δείγμα 1.001 νοικοκυριών σε όλη την Ελλάδα με τηλεφωνικές συνεντεύξεις βάσει ηλεκτρονικού ερωτηματολογίου. Μέγιστο στατιστικό λάθος: +/- 3%.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση