GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Φίλης: Αν μας δώσουν τελεσίγραφο θα τους παραπέμψουμε στο λαό

Αν μας δώσουν τελεσίγραφο θα τους παραπέμψουμε στο λαό, αλλά βέβαια φευ τα τελεσίγραφα συνήθως είναι άμεσα και δε σου δίνουν χρόνο αναμ...

Φίλης: Αν μας δώσουν τελεσίγραφο θα τους παραπέμψουμε στο λαό

Αν μας δώσουν τελεσίγραφο θα τους παραπέμψουμε στο λαό, αλλά βέβαια φευ τα τελεσίγραφα συνήθως είναι άμεσα και δε σου δίνουν χρόνο αναμονής!

Απόλυτα βέβαιος ότι η συμφωνία που θα κατατεθεί στη Βουλή, με την εισήγηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, θα ψηφιστεί χωρίς κανένα πρόβλημα από την κυβερνητική πλειοψηφία, εμφανίστηκε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης, επισημαίνοντας ότι αν οι δανειστές επιχειρήσουν να επιβάλουν κάποιο «τελεσίγραφο», θα απαντήσει ο λαός.

Όπως δήλωσε ο ίδιος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η κυβέρνηση επιδιώκει συμφωνία «μια κι έξω» που θα θέτει τέλος στα προαπαιτούμενα και θα προδιαγράφει λύσεις για το υπέρογκο δημόσιο χρέος και την χρηματοδότηση-ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας. Τόνισε δε, ότι η χώρα μας δεν ζητά «νέα δάνεια», αλλά «αναπτυξιακή βοήθεια».

Ο κ. Φίλης διευκρίνισε πως αν οι εταίροι-πιστωτές παρουσιάσουν στην Ελλάδα ένα «τελεσίγραφο» και απαιτήσουν τη συναίνεσή της, τότε θα κληθεί να «απαντήσει ο λαός» με δημοψήφισμα, όχι με προσφυγή σε πρόωρες εκλογές.

Επιβεβαίωσε δε, πως πρόθεση της Αθήνας είναι να θέσει το ελληνικό ζήτημα στη σύνοδο κορυφής της Ρίγας, την Πέμπτη και την Παρασκευή, με στόχο τη σύγκλιση ενός έκτακτου Eurogroup στη συνέχεια. «Η διαπραγμάτευση έχει μπει σε κρίσιμες μέρες», είπε.

Αναφερόμενος στους εταίρους, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ παραδέχτηκε ότι η κυβέρνηση δεν περίμενε τόσο σκληρή διαπραγματευτική γραμμή από την Ευρώπη, λέγοντας ότι αυτό που αποδεικνύεται είναι πως οι «κύκλοι» που κυβερνούν τη Γηραιά Ήπειρο δεν σέβονται ιδιαίτερα τις δημοκρατικές επιλογές των λαών.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση