GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ιερώνυμος: Θέλει πολύ συζήτηση ο διαχωρισμός εκκλησίας – κράτους

Στον Ιερό Ναό της Αγίας Βαρβάρας μαζί με μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, παρευρέθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος για να προσκυνήσει το λ...

Ιερώνυμος: Θέλει πολύ συζήτηση ο διαχωρισμός εκκλησίας – κράτους

Στον Ιερό Ναό της Αγίας Βαρβάρας μαζί με μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, παρευρέθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος για να προσκυνήσει το λείψανο της Αγίας Βαρβάρας που έφτασε από τη Βενετία στην Αθήνα.

Ο Αρχιεπίσκοπος δεν θέλησε να σχολιάσει όσα ειπώθηκαν τις τελευταίες μέρες από στελέχη της κυβέρνησης και τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του κόμματος Νίκο Φίλη, ωστόσο υπογράμμισε ότι δεν χρειάζονται λόγια.

"Για αυτά θα μιλήσει η Ιστορία. Αυτοί οι άνθρωποι είναι άνθρωποι των λόγων και τα λόγια μας έχουν κουράσει, και τα λόγια έφεραν αυτόν τον τόπο εδώ που είναι, χρειαζόμαστε λόγο αυτή την περίοδο", δήλωσε χαρακτηριστικά.

"Η παρουσία των λειψάνων είναι μια ανακεφαλαίωση της πίστεως μας ότι τα ιερά λείψανα των αγίων είναι αυτά που δυναμώνουν και κάνουν τους αγίους τα πρότυπα που λείπουν", σημείωσε.

Ερωτηθείς για την πρόταση Φίλη για διαχωρισμό εκκλησίας - κράτους απάντησε "να μην χαλάσουμε την ατμόσφαιρα, αυτό θέλει πολύ συζήτηση".

Το ιερό σκήνωμα της Αγίας Βαρβάρας έφτασε στην χώρα το απόγευμα της Κυριακής με τιμές αρχηγού κράτους και θα παραμείνει για ακόμη δύο εβδομάδες.

Φωτορεπορτάζ Γιάννης Κέμμος 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση