GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Βαρουφάκης: Δεν θα έχουμε πρόβλημα με μισθούς και συντάξεις

"Δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα με μισθούς και συντάξεις. Αυτό είναι κόκκινος τοίχος", τόνισε ο Γιάννης Βαρουφάκης το πρωί το...

Βαρουφάκης: Δεν θα έχουμε πρόβλημα με μισθούς και συντάξεις "Δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα με μισθούς και συντάξεις. Αυτό είναι κόκκινος τοίχος", τόνισε ο Γιάννης Βαρουφάκης το πρωί του Σαββάτου σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΣΚΑΙ. 

Πρόσθεσε μάλιστα ότι κάθε κυβέρνηση, πόσο μάλλον της Αριστεράς αξιολογεί ως ιερή την καταβολή τους. 

"Δεν θα θέσουμε σε κίνδυνο μισθούς και συντάξεις για κάτι άλλο, όπως ανέφερε ο υπουργός. 

Παράλληλα, επανέλαβε τη θέση του ότι «βρίσκεται σε εξέλιξη μία πολυεπίπεδη διαπραγμάτευση και πρέπει να κουμπώσουν όλα τα κομμάτια του παζλ μαζί». 

Αναγνώρισε ωστόσο ότι ο χρόνος τελειώνει, αλλά εμφανίστηκε σίγουρος ότι θα υπάρξει συμφωνία με τους δανειστές. 

Ερωτηθείς για τις δηλώσεις Τόμσεν, σύμφωνα με τις οποίες οι δύο πλευρές τα έχουν βρει στα φορολογικά μέτρα που θα συνοδεύουν τη συμφωνία, ο κ. Βαρουφάκης αρκέστηκε να σημειώσει ότι «δυστυχώς η άλλη πλευρά αλλάζει συνεχώς τις θέσεις της».

Παράλληλα, διέψευσε ότι αποτελεί persona non grata στην Ευρώπη και στις τάξεις των Ευρωπαίων ομολόγων του, καλώντας τον Γιώργο Αυτιά να τον συνοδεύσει στο Βερολίνο ή στις Βρυξέλλες για να δει την αντιμετώπιση που έχει από τους άλλους υπουργούς Οικονομικών. 

Αναφερόμενος στο θέμα των ταμειακών διαθέσιμων, τα οποία η κυβέρνηση συγκεντρώνει σε ειδικό λογαριασμό της ΤτΕ ο κ. Βαρουφάκης σημείωσε ότι «δεν είναι κακό ένα κράτος να έχει όλα τα διαθέσιμα συγκεντρωμένα σε έναν λογαριασμό, όπου θα τοκίζονται με το μάξιμουμ επιτόκιο,. Το κάνει και η Ολλανδία που δεν διαπραγματεύεται με κάποιον». 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση