GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Και στο βάθος κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας...

Δημήτρης Αλικάκος Κυριάκος Μητσοτάκης: «Λάθος η καταψήφιση του πρώτου μνημονίου από τη ΝΔ το 2010». Θεωρώ πολύ σημαντική αυτή τη δήλωση. ...

Δημήτρης Αλικάκος

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Λάθος η καταψήφιση του πρώτου μνημονίου από τη ΝΔ το 2010».
Θεωρώ πολύ σημαντική αυτή τη δήλωση. Θα την μνημονεύσουν οι ιστορικοί.
Τι λέει ο Μητσοτάκης; Λέει αυτό που καταλαβαίνουν, αλλά δεν το λένε, σήμερα αρκετοί. Λέει αυτό που θα καταλάβουν στο μέλλον περισσότεροι. Ότι η χώρα χρεοκόπησε τον Μάιο του 2010 και το μνημόνιο ήταν ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ.

Παρένθεση. Τεράστιες οι ευθύνες Καραμανλή, αλλά και σοβαρά τα λάθη της κυβέρνησης ΓΑΠ που πίστεψε ότι μπορούσε να αναχαιτίσει την επίθεση των αγορών με δηλώσεις του τύπου «μας αδικούν οι οίκοι αξιολόγησης». Θυμίζω εδώ και κάτι άλλο που κανείς δεν μνημονεύει: το "επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης" ύψους 1 δις. ευρώ! τον Φεβρουάριο του ’10 που έδωσε η κυβέρνηση σε 2.547.500 άτομα τα οποία ανήκαν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Χαράς ευαγγέλια τότε! Η χώρα κατέρρεε και αυτοί έδιναν λεφτά... γιατί είμαστε φιλολαϊκοί ντε! Τα οποία βέβαια χάθηκαν ΟΛΑ στη συνέχεια. Εγκληματική απόφαση. Σας θυμίζει κάτι; Κλείνει η παρένθεση.

Ωστόσο το μνημόνιο δεν είχε καμία τύχη όταν ανέλαβε να το σηκώσει στην πλάτη του ΕΝΑΣ. Το μνημόνιο θα είχε τύχη αν γινόταν ΕΘΝΙΚΗ ΥΠΟΘΕΣΗ. Αν συνέβαινε αυτό, αν έβαζαν όλοι πλάτη, θα μετράγαμε πολύ λιγότερες πληγές, και σήμερα μπροστά μας δεν θα είχαμε το απόλυτο μαύρο. (Η χρεοκοπία ήταν κατάσταση πολέμου, και στον πόλεμο πάνε ΟΛΟΙ, δεν μένει κανείς πίσω. Τότε μόνο μπορείς να γράψεις σελίδες δόξας στην Πίνδο και στο Ύψωμα 731).
Πολλά έχουν γραφτεί για το κακό μνημόνιο, αλλά κανείς σοβαρός δεν έχει πει ΕΝΑ σοβαρό επιχείρημα γιατί θα ήταν καλύτερη μια ασύντακτη χρεοκοπία, που θα σήμαινε παύση πληρωμών σε μισθούς και συντάξεις. Που θα σήμαινε αίμα στους δρόμους.
Η απουσία εθνικού μετώπου, λοιπόν, ήταν το πρώτο έγκλημα. Το δεύτερο ήταν η πτώση της κυβέρνησης, με τρόπο χυδαίο (πολιτικά), τον περασμένο Δεκέμβριο και οι εκλογές που ακολούθησαν.

Επανέρχομαι. Η όποια συμφωνία έρθει στη Βουλή (αν έρθει, χλωμό το βλέπω) πρέπει να ψηφιστεί από όλες τις φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις και το λεγόμενο δημοκρατικό τόξο. Άσχετα τι θα κάνει η κυβερνητική πλειοψηφία. Το επιχείρημα «δεν θα στηρίζουμε το τσίρκο με την ψήφο μας» έχει χαρακτηριστικά παλαιοκομματισμού, εκδίκησης, αλλά και φαυλότητας.

Η όποια συμφωνία πρέπει να στηριχθεί, άσχετα με το αν πιστεύουμε ότι δεν θα έχει καμία τύχη. Γιατί αυτό πιστεύω. Η κυβέρνηση του Στρατούλη και του Καμμένου είναι ανίκανη να εφαρμόσει οποιαδήποτε συμφωνία και αν φέρει στη Βουλή. Το κόμμα του Τσίπρα δεν ψήφισε ποτέ ΚΑΜΙΑ μεταρρύθμιση, και θα μεταρρυθμίσει τώρα με σαρωτικό τρόπο, όπως λέει, τη χώρα; Αστεία πράγματα.
Αυτό όμως είναι άλλο θέμα. Στο χάος πρέπει να πάμε με τάξη.

(Και στο βάθος κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας).

1 σχόλιο

  1. ΦΩΤΙΑ ΠΑΝΤΟΎ…..

    Οι ξεδιάντροποι, οι αλήτες, οι άχρηστοι ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΕ ΣΤΕΝΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟ ΧΑΛΑΝΔΡΊΟΥ μέχρι και σε αυτό φτάσανε για να κερδίζουν συμπάθεια, ΚΑΨΑΝΕ, ΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΤΟ ΚΑΨΑΝΕ, ΤΟ ΘΕΑΤΡΑΚΙ ΤΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΟΥΝΕ ΜΕΤΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΚΑΝΑΝΕ ΑΓΓΑΡΕΥΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΚΟΛΟΣΦΟΥΓΓΑΡΙΟΥΣ ΤΗΣ ΠΡΩΙΝΗΣ ΖΩΝΗΣ ΤΟΥ MEGACHANEL, δεν ξέρω και ποιους άλλους, και ΝΑ ΠΟΥΝΕ κατά την προσφιλή τους τακτική, να κλαφτούν ως μωρές παρθένες ότι οι πολιτικοί τους αντίπαλοι έκαψαν το θεατράκι αλλά αυτοί σε πείσμα τους θα το ξαναφτιάξουν, με την βοήθεια της Δούρου, ΤΕΤΟΙΑ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ! ΤΕΤΟΙΟΣ ΦΑΣΙΣΜΟΣ!
    ΝΑ ΜΟΥ ΤΟ ΘΥΜΗΘΗΤΕ…..Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΓΝΩΡΙΣΟΥΜΕ ΕΠΙ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΩΧΡΕΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ, ΣΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ, ΣΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΤΩΝ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΩΝ….!
    Από πριν γίνουν κυβέρνηση το έδειχναν τι θα κάνουν, αλλά τώρα ξεσάλωσαν….
    ΠΑΣ ΜΗ ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ, ΠΑΣ ΜΗ ΑΣΠΑΖΟΜΕΝΟΣ ΤΑ ΤΣΙΤΑΤΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΕΘΧΡΟΣ ΚΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΉ ΚΑΙ ΗΘΙΚΗ ΤΟΥ ΕΞΩΝΤΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ. ΚΑΘΕ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΚΑΙ ΚΑΝΑΛΙ ΠΟΥ ΕΛΕΓΧΕΤΕ ΑΜΕΣΑ Ή ΕΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ Ή ΚΑΙ ΦΟΒΟΥΜΕΝΟ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΜΒΑΛΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ,ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΝΑ ΑΜΦΙΣΒΕΙΤΕΙ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ, ΓΙΑΤΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΘΕΟΣ, ΓΙΑΤΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΟΛΥΠΛΟΚΑΜΟ ΤΕΡΑΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΝΤΡΙΨΕΙ ΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥ……. Και η ηγεσία του Σύριζα αυτό πιστεύει και αυτό έχει μεταλαμπαδεύσει στους υπηκόους της, στις βλαμμένες και στους βλαμμένους που την αποδέχονται, που έχουν δεχτεί και ενσωματώσει την πλύση εγκεφάλου που τους έχουν κάνει μια ομάδα αλητών, μια ομάδα πρακτόρων της Τουρκίας με την οποία έχουν συμφωνήσει μέσω των λαθρομεταναστών να της παραδώσουν την πατρίδα μας, την Ελλάδα μας, ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση