GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τσίπρας: Είμαστε κοντά σε συμφωνία εντός της λαϊκής εντολής

"Είμαι αισιόδοξος ότι βρισκόμαστε κοντά σε συμφωνία η οποία θα κινείται στο πλαίσιο της λαϊκής εντολής που έχουμε λάβει και η οποί...

Τσίπρας: Είμαστε κοντά σε συμφωνία εντός της λαϊκής εντολής

"Είμαι αισιόδοξος ότι βρισκόμαστε κοντά σε συμφωνία η οποία θα κινείται στο πλαίσιο της λαϊκής εντολής που έχουμε λάβει και η οποία θα ορίζεται από τις κόκκινες γραμμές που έχουμε βάλει", ανέφερε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την εναρκτήρια εισήγησή του στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, η οποία ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ, μετά από περίπου πέντε ώρες.

Η αισιοδοξία του πρωθυπουργού αντανακλάται και σε δηλώσεις διπλωματικών πηγών της ελληνικής πλευράς από τις Βρυξέλλες, οι οποίες διαμηνύουν ότι είναι εφικτή η σύγκληση έκτακτης συνόδου του Eurogroup τη Δευτέρα 4 Μαΐου, η οποία θα καταγράψει την πρόοδο στις διαπραγματεύσεις. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, στόχος της κυβέρνησης είναι η επίτευξη συμφωνίας μέσα στις επόμενες δύο μέρες για τα “ώριμα θέματα”, δηλαδή αυτά στα οποία οι διαπραγματεύσεις έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί.

Αν πράγματι όλα πάνε όπως ελπίζουν στην κυβέρνηση, τότε είναι πιθανό η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, διαβλέποντας μία επικείμενη επίτευξη συμφωνίας της Ελλάδας με τους εταίρους, να δεχθεί να αυξήσει το όριο έκδοσης εντόκων γραμματίων, όπως ζητά εδώ και μήνες η κυβέρνηση, μία κίνηση που αναμένεται να δώσει μία πολύτιμη “ανάσα” ρευστότητας στην Αθήνα μέχρι να εγκριθούν οι εκκρεμείς εκταμιεύσεις από το προηγούμενο πρόγραμμα.

Πάντως, παρά την αισιοδοξία της ελληνικής πλευράς, φαίνεται πως στην Ευρώπη, αλλά και στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, εξετάζονται και “κακά” σενάρια, σε περίπτωση δηλαδή που δεν καταστεί εφικτή μία συμφωνία με τους εταίρους, όπως δήλωσαν σήμερα τόσο ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, όσο και ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Τζέρι Ράις.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση