GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δικαστήριο επέτρεψε να του γίνει ευθανασία, τη μέρα που πέθανε...

Δικαστήριο της Νότιας Αφρικής ενέκρινε σήμερα το αίτημα ενός καρκινοπαθούς να του γίνει ευθανασία, την ίδια ημέρα που ο άνθρωπος υπέκυψ...

Δικαστήριο επέτρεψε να του γίνει ευθανασία, τη μέρα που πέθανε...

Δικαστήριο της Νότιας Αφρικής ενέκρινε σήμερα το αίτημα ενός καρκινοπαθούς να του γίνει ευθανασία, την ίδια ημέρα που ο άνθρωπος υπέκυψε στην ασθένειά του.

Η απόφαση αυτή θα μπορούσε να αποτελέσει δικαστικό προηγούμενο στη Νότια Αφρική, όμως προς το παρόν θα παραμείνει ανεφάρμοστη, καθώς ο 65χρονος Ρόμπιν Στράνσαμ Φορντ, που είχε προσφύγει στη δικαιοσύνη, έχασε τελικά τη μάχη με τον θάνατο. Ο ασθενής ζητούσε να επιτραπεί σε έναν γιατρό να τον βοηθήσει να πεθάνει και ο γιατρός να μην διωχθεί ποινικά για την πράξη του αυτή.

Ο δικαστής Χανς Φαμπρίσιους έκρινε ότι ο Στράνσαμ Φορντ δικαιούτο "να τερματίσει τη ζωή του, είτε με τη χορήγηση ενός θανατηφόρου σκευάσματος από τρίτο είτε να του δοθεί επαρκής ποσότητα ενός θανατηφόρου σκευάσματος", εάν επέλεγε να κάνει μόνος του τη μοιραία ένεση.

Ο Ρόμπιν Στράνσαμ Φορντ, συνταξιούχος δικηγόρος, έπασχε από καρκίνο του προστάτη στο τελικό στάδιο και του απέμεναν μονάχα μερικές εβδομάδες ζωής.

Η απόφαση του δικαστηρίου έγινε δεκτή με ικανοποίηση από την Dignity SA, μία μη κυβερνητική οργάνωση που αγωνίζεται για το δικαίωμα στην υποβοηθούμενη αυτοκτονία. Η οργάνωση ανέφερε ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να "ξεκινήσει τη διαδικασία για τη νομιμοποίηση της υποβοηθούμενης αυτοκτονίας στη Νότια Αφρική".

"Η οικογένεια (του 65χρονου) χαιρετίζει την απόφαση του δικαστηρίου της Πρετόρια. Πληροφορηθήκαμε την παρηγορητική είδηση αυτής της επαναστατικής απόφασης και λυπόμαστε που ανακοινώνουμε ότι ο Ρόμπιν απεβίωσε" από φυσικά αίτια, ανέφερε η πρώην σύζυγος του Στράνσαμ Φορντ.

Μέχρι σήμερα ελάχιστες χώρες, όπως το Βέλγιο, το Λουξεμβούργο και η Ολλανδία, καθώς και ορισμένες Πολιτείες των ΗΠΑ, επιτρέπουν την ευθανασία. Η υποβοηθούμενη αυτοκτονία επιτρέπεται στην Ελβετία ενώ πολλές χώρες "ανέχονται" την παθητική ευθανασία, δηλαδή την άρνηση του ασθενή να υποβληθεί σε περαιτέρω θεραπείες.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση