GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τι θα κοστίσει η απόφαση – βόμβα του ΣτΕ για τις συντάξεις

Δυσθεώρητο θα είναι το κόστος εάν οριστικοποιηθεί η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που έκρινε αντισυνταγματικές όλες τις περικο...

Τι θα κοστίσει η απόφαση – βόμβα του ΣτΕ για τις συντάξεις

Δυσθεώρητο θα είναι το κόστος εάν οριστικοποιηθεί η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που έκρινε αντισυνταγματικές όλες τις περικοπές σε κύριες και επικουρικές συντάξεις από το 2012. Αν η απόφαση ισχύσει αναδρομικά, το κόστος για τον κρατικό προϋπολογισμό από 1,5 έως και 4,5 δισ. ευρώ.

Όπως σημειώνει η «Καθημερινή», πάντως, η απόφαση δεν είναι οριστική, καθώς αφενός δεν έχει δημοσιευθεί και καθαρογραφεί, αφετέρου γιατί τυπικά δεν έχει «ληφθεί», καθώς εκκρεμεί η τελική διάσκεψη των δικαστών της Ολομέλειας του ΣτΕ, η οποία - κατά πληροφορίες - έχει προγραμματιστεί για τις 8 και τις 11 Μαΐου.

Επί του παρόντος, έχουν πραγματοποιηθεί δύο διασκέψεις κεκλεισμένων των θυρών, κατά τις οποίες η πλειοψηφία των συμβούλων τάσσεται υπέρ της αντισυνταγματικότητας των περικοπών. Στις δύο διασκέψεις, η πλειοψηφία - αν και θα πρέπει να σημειωθεί ότι υπάρχει και ισχυρή μειοψηφία - υποστηρίζει ότι είναι αντισυνταγματικές οι περικοπές που έγιναν το 2012 στους ασφαλισμένους κύριας και επικουρικής σύνταξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση