GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τσακαλώτος: Είμαστε κοντά σε συμφωνία με τους εταίρους

Στην εκτίμηση ότι κυβέρνηση και εταίροι βρίσκονται κοντά σε συμφωνία προβαίνει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος,...

Τσακαλώτος: Είμαστε κοντά σε συμφωνία με τους εταίρους

Στην εκτίμηση ότι κυβέρνηση και εταίροι βρίσκονται κοντά σε συμφωνία προβαίνει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, σε συνέντευξη του στην εφημερίδα "Η Αυγή".

Ο αναπληρωτής υπουργός επισημαίνει όμως ότι προϋπόθεση για τη συμφωνία είναι να υπάρχει πραγματική βούληση και από την άλλη πλευρά και δηλώνει ότι για την αξιολόγηση της τελικής συμφωνίας, κυβέρνηση, κόμμα και κοινωνία, "δεν πρέπει να χαθούμε στις λεπτομέρειες ούτε σε μια λογιστική ανάλυση κόστους οφέλους αλλά να δούμε τη συνολική εικόνα".

"Θεωρώ ότι έπειτα από εβδομάδες επίπονων διαπραγματεύσεων, αν υπάρχει η πραγματική βούληση από την άλλη πλευρά θα φανεί ότι η συζήτηση έχει φτάσει σε ένα στάδιο που η συμφωνία είναι πολύ κοντά και στο προσεχές διάστημα θα κλείσει" αναφέρει ο αναπληρωτής υπουργός και σημειώνει ότι η όποια καθυστέρηση στην επίτευξη αυτού του συμβιβασμού έχει να κάνει με έναν και μόνο λόγο και αυτός είναι οι πολιτικές διαφορές μεταξύ κυβέρνησης και θεσμών.

"Αντίθετα με ότι ακούγεται στο εξωτερικό το κυρίαρχο πρόβλημα ποτέ δεν ήταν η έλλειψη προτάσεων από την ελληνική πλευρά. Διότι για να θέσεις στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης συγκεκριμένες και αναλυτικές προτάσεις σε ένα ευρώ φάσμα πεδίων, χρειάζεται πρώτα να έχεις συμφωνήσει ένα συνολικό πλαίσιο μέσα στο οποίο αυτές εντάσσονται" λέει ο κ. Τσακαλώτος.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών αναφέρει ότι "η συμφωνία αναμένεται να καλύπτει πολλά πεδία πολιτικής και όχι 4-5 πράγματα". Σε κάθε πεδίο δίνουμε μια σκληρή μάχη σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων και του Brussels Group, δηλώνει ο κ. Τσακαλώτoς και προσθέτει ότι "υπάρχουν σημεία συμφωνίας με τους θεσμούς όπως πχ η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, σημεία όπου υπάρχει συμφωνία για το στόχο αλλά διαφορά ως προς τα μέσα-π.χ. πώς αντιμετωπίζεται το πρόβλημα των κόκκινων δανείων και σημεία όπου υπάρχει πολιτική απόκλιση, όπως τα εργασιακά και το ασφαλιστικό".

"Νομίζω πως η αξιολόγηση της τελικής συμφωνίας από όλα τα μέρη- κυβέρνηση, κόμμα αλλά πρωτίστως από την κοινωνία- οφείλει να έχει ένα βασικό κριτήριο. Δεν πρέπει να χαθούμε στις λεπτομέρειες ούτε σε μια λογιστική ανάλυση του κόστους-οφέλους αλλά να δούμε τη συνολική εικόνα", αναφέρει ο κ. Τσακαλώτος σημειώνοντας πως αν η τελική συμφωνία επιτρέπει στην κυβέρνηση να ξεδιπλώσει το πρόγραμμα της το επόμενο διάστημα, χτίζοντας σε αυτά που έχει ήδη πετύχει τόσο σύντομα-αντιμετώπιση ανθρωπιστικής κρίσης, επανεκκίνηση της οικονομίας με τη ρύθμιση οφειλών, ενίσχυση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και της διαφάνειας πχ με τα νομοσχέδια για τις φυλακές και την ΕΡΤ, τότε το πρόσημο θα είναι θετικό.

2 σχόλια

  1. Καμία σχεδόν από τις φιλολαϊκές υποσχέσεις που συμπεριέλαβε στις προγραμματικές δηλώσεις του ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δεν πρόκειται να υλοποιήσει φέτος η κυβέρνησή του!

    Το ολέθριο μείγμα αυταπατών για το ρόλο της ΕΕ, έλλειψης προετοιμασίας και προσωπικής ανεπάρκειας των κορυφαίων κυβερνητικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ εμποδίζει την υλοποίηση ακόμη και των προθέσεων που ειλικρινά ενστερνίζονταν ο Τσίπρας και οι συν αυτώ.

    Η κυβέρνηση δίνει πλέον την εντύπωση πως ενδιαφέρεται για το προπαγανδιστικό πλασάρισμα των υποχωρήσεών της ώστε να μην υποστεί μείζονα πολιτική βλάβη παρά για την ουσία του θέματος.

    Ακόμη κι αν υποθέσουμε ότι οι του ΣΥΡΙΖΑ ήθελαν να κάνουν όλα όσα επαγγέλονταν, αποδεικνύονται στην πράξη ανίκανοι να υλοποιήσουν έστω και ελάχιστο μέρος τους.

    Είναι πια άκρως αμφίβολο αν τους έχει μείνει η δυνατότητα να υλοποιήσουν οτιδήποτε από όσα έχουν τάξει όχι μόνο προεκλογικά αλλά και μετεκλογικά και μάλιστα με τον πιο επίσημο τρόπο – τις προγραμματικές δηλώσεις του πρωθυπουργού μέσα στη Βουλή. Ούτε οι 12.000 ευρώ αφορολόγητο για τον έλληνα φορολογούμενο θα υπάρξουν φέτος ούτε ο ΕΝΦΙΑ θα καταργηθεί. Ακόμη κι από αυτό το αστικό Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης που είχε εξαγγείλει ο Τσίπρας τίποτα ουσιώδες δεν θα πραγματοποιήσουν φέτος ψηφίζοντάς το στη Βουλή. Δεν θα υπάρξει ούτε καν αυτή η υποτυπώδης ανακούφιση αστικού τύπου για εκατομμύρια πολίτες.

    Όλα τα ουσιώδη, ανακουφιστικά μέτρα της Θεσσαλονίκης η κυβέρνηση Τσίπρα τα… διακτινίζει στο μέλλον, με εξαιρετικά μεγάλη πλέον την πιθανότητα τα μέτρα αυτά να μη γίνουν ποτέ πραγματικότητα.



    Η αύξηση του κατώτατου μηνιαίου μισθού στα 751 ευρώ έχει ήδη ετεροχρονιστεί για το 2016 εν μέσω λυσσώδους αντίστασης των γερμανοτσολιάδων, οι οποίοι απαιτούν να μην αυξηθεί καθόλου, πράγμα που βεβαίως βρίσκει ευμενή απήχηση σε έλληνες εργοδότες.

    Φαίνεται ότι εξαφανίζεται η προοπτική αποκατάστασης της 13ης σύνταξης σε όσους παίρνουν κάτω από 700 ευρώ το μήνα.

    Υπάρχει όμως κι άλλος λόγος, γενικότερος. Αλίμονο αν οι Γερμανοί επέτρεπαν κάθε επαχθής συμφωνία που επιβάλλουν σε χώρα της Ευρωζώνης να τίθεται υπό την κρίση του λαού της! Έχει να εισπράξει «Όχι» με το τσουβάλι! Δεν μπορεί το Δ΄ Ράιχ της Γερμανίας, έστω και με οικονομικά μέσα αυτή τη φορά, σε αντίθεση με το Γ΄ Ράιχ του Χίτλερ, να οικοδομηθεί με τη συναίνεση των εξανδραποδισμένων Ευρωπαίων!...

    ΩΡΑ ΝΑ μιλήσει Η ΓΝΏΣΗ μας στα ηλεκτρονικά όπλα ΤΟΥΣ ...

    ΤΣΑΚΑΛΩΤΕ ΕΊΣΑΙ ΜΑΛΑΚΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΔΕΝ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ΑΛΛΗ ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΗ ΛΙΤΟΤΗΤΑ. 5 ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΙΣΤΕΙ ΟΤΙ ΑΥΤΗ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΕΙΝΕΙ ΤΗΝ ΥΦΕΣΗ ΚΑΙ ΔΙΟΓΚΩΝΕΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ.

    ΔΕΝ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ.

    ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΝ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΑΣ ΥΠΟΚΥΨΕΙ ΣΤΟΥΣ ΒΑΡΒΑΡΟΥΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ ΣΑΣ, ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΥΠΟΚΥΠΤΟΥΜΕ.

    ΣΤΙΣ 25/1 ΨΗΦΙΣΑΜΕ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ.

    ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΣΕΒΕΣΤΕ ΚΑΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΙΣΕΤΕ, ΤΟΤΕ ΚΑΤΑΡΓΗΣΤΕ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟΝ ΣΟΙΜΠΛΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΝΤΑΙΣΕΛΜΠΛΟΥΜ ΝΑ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ. ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ ΟΜΩΣ ΟΠΛΙΣΜΕΝΟΥΣ.

    ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΣΚΥΒΟΥΝ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΕ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ.

    ΘΑ ΣΑΣ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΣΑΣ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΣΤΟΥΣ ΛΑΚΟΥΣ, ΟΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΩΝ ΦΙΔΙΩΝ.

    ΚΑΙ ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΜΑΣ ΑΠΕΙΛΕΙΤΕ, ΣΑΣ ΔΙΑΜΗΝΥΟΥΜΕ ΟΤΙ ΠΡΟΤΙΜΟΥΜΕ ΠΤΩΧΕΥΜΕΝΟΙ ΠΑΡΑ ΥΠΟΔΟΥΛΩΜΕΝΟΙ!


    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση