GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Έγγραφο "βόμβα" του ΔΝΤ για την Ελλάδα

Οι Eυρωπαίοι διαπραγματευτές έχουν μόλις μερικές ημέρες να καταλήξουν σε συμφωνία με την Ελλάδα αλλιώς η κρίσιμη πληρωμή της δόσης του ΔΝΤ...

Έγγραφο βόμβα του ΔΝΤ για την Ελλάδα
Οι Eυρωπαίοι διαπραγματευτές έχουν μόλις μερικές ημέρες να καταλήξουν σε συμφωνία με την Ελλάδα αλλιώς η κρίσιμη πληρωμή της δόσης του ΔΝΤ στις 5 Ιουνίου μπορεί να χαθεί, σύμφωνα με κείμενο του ΔΝΤ που δημοσιεύει πο Πολ Μέισον στο Channel 4 News .
Το κείμενο με ημερομηνία 14 Μαϊου λέει πως «δεν θα υπάρξει δυνατότητα από τις ελληνικές αρχές να αποπληρώσουν όλη τη δόση εκτός εάν δεν επιτευχθεί συμφωνία με τους διεθνείς εταίρους».
Στοιχείο κλειδί είναι το 1,5 δις. ευρώ που πρέπει να πληρωθεί τον Ιούνιο ως η πρώτη επισφαλής πληρωμή.
Το έγγραφο αποκαλύπτει σημαντικές διαφορές στην εκτίμηση μεταξύ ΕΕ, ΕΚΤ και ΔΝΤ που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην κατάρρευση των διαπραγματεύσεων.
Η ΕΕ φαίνεται να αναζητεί μια συμφωνία που θα της δώσει την δυνατότητα να συνεχίσει να υποστηρίζει την ρευστότητα του ελληνικού τραπεζικού συστήματος αλλά το ΔΝΤ αντιμετωπίζει πρόβλημα εξαιτίας του καταστατικού του που δεν του επιτρέπει πολιτικές "quick and dirty".
Δείτε το εμπιστευτικό κείμενο του ΔΝΤ από το Channel 4 news
Δείτε επίσης
Μαξίμου: Αυτά κάναμε τις 100 πρώτες ημέρες

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση