GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κούγκι και Βαρουφάκης. Να διάβαζε και ιστορία...

Theodoros Skylakakis Ο κ. Βαρουφάκης φλερτάροντας πάλι με την ρήξη (είναι Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή -αν ήταν Τρίτη Πέμπτη, Σάββατο θα μ...

Theodoros Skylakakis

Ο κ. Βαρουφάκης φλερτάροντας πάλι με την ρήξη (είναι Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή -αν ήταν Τρίτη Πέμπτη, Σάββατο θα μίλαγε για συμφωνία), είπε μιλώντας για την πορεία των διαπραγματεύσεων σε συνέντευξή του στην «ERTOpen»:
«Δηλαδή, ο Σαμουήλ δεν έπρεπε να ανατινάξει το Κούγκι. Είναι κακό το δείγμα αυταπάρνησης;»
Αν είχε διαβάσει την ιστορία ο κ. Βαρουφάκης θα απέφευγε να εμπλέξει το Κούγκι στην παρούσα διαπραγμάτευση. Γιατί η ιστορία δεν έγινε όπως νομίζει. Οι Σουιλώτες στην τελική αναμέτρηση με τον Αλή Πασά ηττήθηκαν μετά από πολυετή συγκρουση (1800-1803) και συνθηκολόγησαν. Όπως γράφει ο Παπαρρηγόπουλος οι Σουλιώτες στη συνέχεια αποχώρησαν με τις οικογένειές τους και τα όπλα τους και ο καλόγερος Σαμουήλ έμεινε πίσω για λογαριασμό τους να παραδώσει τα πολεμοφόδια που είχαν απομείνει και να λάβει το χρηματικό αντίτιμο που είχε συμφωνήσει να πληρώσει ο Αλή Πασάς στους Σουλιώτες.
 Ο Σαμουήλ πράγματι έλαβε το σχετικό αντίτιμο από έναν γραμματέα του Αλή που μετέβη στην πυριτιδαποθήκη που βρισκόταν στο Κούγκι, αλλά απείλησε ταυτόχρονα τον Σαμουήλ ότι «θα υποστεί δεινή τιμωρία αφού είχε την αφροσύνη να παραδοθεί στα χέρια του βεζύρη». «Καμία δεν μπορεί να μου επιβάλει τιμωρία» είπε αυτός και άδειασε το όπλο του στην πυριτιδαποθήκη και την τίναξε στον αέρα θάβοντας τον εαυτό του, τους τούρκους που είχαν έρθει για την παράδοση-παραλαβή και τους συναγωνιστές του που είχαν μείνει. 
Ο Αλή Πασάς βρήκε αφορμή να θεωρήσει ότι δεν ίσχυαν πλέον οι συνθήκες που είχε υπογράψει με τους Σουλιώτες και κατεδίωξε τις τρεις φάλαγγες που είχαν αποχωρήσει εκ των οποίων οι δύο σχεδόν εξολοθρεύτηκαν (η μια στο Ζάλογγο όπου και το γνωστό περιστατικό της ομαδικής αυτοκτονίας).
Συμπέρασμα. Το Κούγκι δεν ήταν επιλογή αλλά αναπάντεχο συμβάν που οδήγησε στην αναίτια φυσική εξόντωση των μισών τουλάχιστον Σουλιωτών, μετά την συνθηκολόγηση.
Ελπίζω ο κ. Βαρουφάκης να μην μας οδηγήσει σε ένα νέο Κούγκι. Γιατί μπορεί θεωρητικώς να μας προτρέπει στον λιτό βίο με τις ωραίες φωτογραφήσεις στα γαλλικά περιοδικά, αλλά πρακτικώς όταν οι σημερινοί "Σουλιώτες" θα πηδούν αναγκαστικά στο Ζάλογγο, αυτός θα κάνει εκτός χώρας περισπούδαστες διαλέξεις για να εξηγεί αναγκαιότητα της ομαδικής μας αυτοκτονίας σε ξένους φοιτητές...

5 σχόλια

  1. Εγώ ξέρω ΌΤΙ.... Ολόκληρη η Ελλάδα είναι έτοιμη για τη ρήξη, εκτός από την κυβέρνηση...

    Εργάζομαι σε ένα χώρο με κόσμο κατά βάση συντηρητικό και μικρομεσαίο.

    Μου κάνουν λοιπόν εντύπωση οι συζητήσεις που ακούω τις τελευταίες μέρες που βρίσκεται σε εξέλιξη η περιβόητη πια διαπραγμάτευση:

    "Δραχμούλα και ξερό ψωμί" έλεγε ένας.

    "Η ακόμα καλύτερα το άλλο, που είχαμε πιο παλιά, τη μνα" απαντούσε ο διπλανός.

    "Να σηκωθούμε να φύγουμε από την Ευρώπη.

    Η Ευρώπη είναι αυτή και δεν πρόκειται να αλλάξει" συμπλήρωνε μια συνάδελφος που καμιά ιδιαίτερη σχέση δεν έχει με την πολιτική....

    Όταν πλέον δημόσια και ευθαρσώς διατυπώνονται στους χώρους δουλειάς τέτοιες σκέψεις και απόψεις, αυτό είναι ένα πολύ καλό μέτρο για το τι συμβαίνει πια στην καρδιά της ελληνικής κοινωνίας.

    Η ελληνική κοινωνία έχει πια ξεφοβηθεί τη ρήξη, γιατί η πρακτική της διαπραγμάτευσης απέδειξε περίτρανα πως δεν υπάρχει περιθώριο "έντιμου συμβιβασμού" αλλά μόνο ολικής παράδοσης άνευ όρων στους ισχυρούς της Ευρώπης.

    "Η ιστορία διδάσκει πως ο ισχυρός ποτέ δεν υποχωρεί" είπε ένας συνάδελφος.

    Οι συζητήσεις έχουν αναβαθμιστεί...Οι πολίτες ίσως και να μην είναι τόσο ραγιάδες και τόσο λεχρίτες όπως θέλουν να τους παρουσιάζουν τα καθεστωτικά μέσα μαζικής προπαγάνδας αλλά και αποδέχεται εμμέσως και η κυβέρνηση. ...Ίσως οι Έλληνες πολίτες να μην είναι και τόσο φοβισμένοι, μίζεροι και δειλοί όσο θα ήθελαν κάποιες εξουσίες.

    Και αντί η "αριστερή" κυβέρνηση να πρωτοπορεί, φαίνεται ότι δεν μπορεί ούτε καν να ακολουθήσει το λαό στη βούλησή του για αυτοδιάθεση, αξιοπρέπεια, ελευθερία, ευημερία.

    Καλούμε από εδώ όποιον μέσα στην ελληνική κυβέρνηση έχει τα αντανακλαστικά και το ήθος να αφουγκραστεί το λαό, να μη φοβηθεί και να διαχωρίσει τη θέση του από την άνευ όρων παράδοση του στο ευρωπαϊκό 4ο Ράιχ.

    Ο λαός και η ιστορία θα τον ανταμείψουν!...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι «ρυθμιζόμενες χρεώσεις» της ΔΕΗ τινάζουν τα νοικοκυριά στον αέρα! Λαφαζάνη ΞΥΠΝΑ!

    Κάνω αυτή την αναδημοσίευση γιατί κι εμένα μου ήρθε ο εκκαθαριστικός λογαριασμός της ΔΕΗ και πρόκειται για ένα αστρονομικό νούμερο που είναι φυσικά αδύνατο όχι να εξοφλήσω αλλά ακόμα και με δόσεις να το πληρώνω, δεν βγαίνει.

    Αναρωτιέται κανείς πραγματικά αν επί κυβέρνησης αριστεράς κάθε νοικοκυριό δημιουργεί ολοένα και μεγαλύτερα χρέη στο βασικό αγαθό της ενέργειας και στην εφορία ενώ τα έσοδά του παραμένουν στον πάτο, όπως διαμορφώθηκαν τα πέντε μνημονιακά χρόνια, τότε τι σόι αριστερά είναι αυτή.

    Όλα αυτά τα χρέη μαζεύονται και όταν το πρώτο μούδιασμα από τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και τις αέναες διαπραγματεύσεις περάσει και κάθε σπίτι δει σε τι σημείο έχουν φτάσει τα οικονομικά του, τότε δε θα ξέρουν πού να κρυφτούν οι της κυβέρνησης.

    Σας έχουν έρθει οι εκκαθαριστικοί λογαριασμοί της ΔΕΗ;

    Όταν σας έρθουν μην πάθετε εγκεφαλικό με τη μία. Να το πάθετε με δόσεις.

    Είναι οι «ρυθμιζόμενες χρεώσεις» που σας διπλασιάζουν το ποσό που πρέπει να πληρώσετε! Και είναι ο δεύτερος εκκαθαριστικός με αυτές τις «ρυθμιζόμενες χρεώσεις»....

    Προφανώς η πρώτη φορά Αριστερά ή δεν πληρώνει ρεύμα ή δεν έχουν πάρει είδηση τι «παίζεται»…

    Εμείς, λοιπόν, οφείλουμε να στείλουμε ξεκάθαρο μήνυμα στην κυβέρνηση και στους αρμόδιους υπουργούς, ειδικά στον Παναγιώτη Λαφαζάνη, που εδώ και 3 μήνες δεν έχει λύσει κανένα πρόβλημα του λαού..

    Εάν Παναγιώτη Λαφαζάνη άμεσα δεν αφαιρέσεις τις «ρυθμιζόμενες χρεώσεις» από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, να ξέρεις ότι αυτοί οι λογαριασμοί θα ρίξουν την κυβέρνηση…

    Σας την έστησε ο Σαμαράς με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ και δεν το έχετε πάρει είδηση ξεφτέρια μας…

    Έχεις συνειδητοποιήσει Παναγιώτη Λαφαζάνη τι κάνουν οι «ρυθμιζόμενες χρεώσεις;». Διπλασιάζουν τους εκκαθαριστικούς λογαριασμούς!

    Ολόκληρες οικογένειες ανέργων και εργαζομένων των 400 ευρώ δουλεύουν για να πληρώνουν τη ΔΕΗ, Παναγιώτη Λαφαζάνη! Τι δεν καταλαβαίνεις; Σε ποιον κόσμο ζεις;

    Τώρα, αφαίρεσε τις «ρυθμιζόμενες χρεώσεις» από τους λογαριασμούς, αλλιώς αυτοί ο λογαριασμοί θα ρίξουν την κυβέρνηση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Με εξαιρετική ψυχραιμία ο ελληνικός λαός πληροφορήθηκε ότι τον Μάρτιο, που μόλις πέρασε, το εθνικό ταμείο κατέβαλε 5,5 δισεκατομμύρια ευρώ για αποπληρωμή τόκων, χρεολυσίων και ανακυκλώσεων εντόκων γραμματίων.

    Χωρίς τις ανακυκλώσεις των τελευταίων, το ίδιο ταμείο κατέβαλε 620 εκατομμύρια τον Απρίλιο, 1 δισεκατομμύριο και κάτι τον Μάιο, ΚΑΙ λένε για 2,62 δισεκατομμύρια τον Ιούνιο, 5,12 δισεκατομμύρια τον Ιούλιο και 3,69 δισεκατομμύρια τον Αύγουστο. Δηλαδή, μέσα σε πέντε μήνες γύρω στα 15.000.000.000 ευρώ!!!!(ΠΆΤΕ ΚΑΛΆ ΡΕ ΜΑΛΑΚΕΣ ΌΛΟΙ ΣΑΣ ;;}}}

    Τα μεγέθη έχουν πάρει τέτοιες διαστάσεις που κανένα φορολογικό μέτρο δεν είναι σε θέση να τα παρακολουθήσει και προπαντός να τα αντιμετωπίσει.
    Εάν μεταφέρουμε αυτά τα ποσά στη γύρω πραγματικότητα ο παραλογισμός των μεγεθών προκύπτει με κραυγαλέο τρόπο.

    Οι Ηνωμένες Πολιτείες, λόγου χάρη, έχουν δυσάρεστα εκπλαγεί με το κόστος κατασκευής και εξοπλισμού των νέων γιγαντιαίων υπεραεροπλανοφόρων (super-carriers) της κλάσης Gerald Ford. Αυτά τα πλοία των 110.000 τόνων, των 4.700 ναυτικών και αεροπόρων ως πληρώματος, των 75 αεροπλάνων και των 340 μέτρων μήκους, κοστίζουν το καθένα 13 δισεκατομμύρια δολάρια, δηλαδή 12 δισεκατομμύρια ευρώ περίπου.

    Το κόστος έχει θεωρηθεί δυσβάστακτο για τις ΗΠΑ και η κατασκευή αυτών των πλοίων αντιμετωπίζει πλήθος προβλήματα και καθυστερήσεις.

    Υποθέτουμε ότι στη μακρινή Ουάσινγκτον θα ένιωθαν ελαφρώς ταπεινωμένοι εάν μάθαιναν ότι η φτωχή και πτωχευμένη Ελλάδα θα πληρώσει τοις μετρητοίς στους επόμενους πέντε μήνες το ισόποσο ενός τέτοιου θηριώδους πλοίου και θα της περισσέψουν μάλιστα μετρητά ώστε να πληρώσει το κόστος και του στόλου συνοδείας που θα συμπληρώνει το λαμπρό αεροπλανοφόρο.

    Ακόμα πιο απογοητευμένοι, απελπισμένοι σχεδόν, θα φαίνονταν οι αντίστοιχοι αξιωματούχοι του Λονδίνου καθώς η κραταιά θαλασσοκράτειρα Αγγλία δυσκολεύεται να αποπληρώσει το δικό της αντίστοιχο μεγαθήριο, ονόματι HMS Queen Elisabeth, το οποίο, καθότι μικρότερο από τα αμερικανικά, κοστίζει μόνο 3 με 4 δισεκατομμύρια ευρώ.

    Όμως ζητούν μέσα σε πέντε μήνες η μικρή πλην όμως τίμια Ελλάδα θα μπορούσε να αποπληρώσει τοις μετρητοίς τέσσερα, ίσως πέντε αεροπλανοφόρα του βρετανικού μεγέθους.

    Εάν εξετάσει κανείς τα μεγέθη από τη σκοπιά του αριθμητικού ορθολογισμού θα καταλήξει στο συμπέρασμα ότι πρόκειται απλά για κακόγουστο αστείο.

    Προφανώς όμως οι πολιτικοί ταγοί της άρχουσας τάξης –σε οποιαδήποτε εκδοχή τους, Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ, ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝ.ΕΛΛ., Χ.Α. και βάλε– δεν συμμερίζονται την ίδια άποψη περί ορθολογισμού.

    Ομνύουν πίστη στην ευρωπαϊκή προοπτική και δείχνουν πρόθυμοι και αποφασισμένοι να πληρώσουν το αντίτιμο επιζητώντας μάλιστα πρόσθετο δανεισμό ο οποίος, εάν δοθεί, απλά θα μεταθέσει το πρόβλημα στο άμεσα προσεχές μέλλον διογκώνοντάς το στο μεταξύ.

    Σε αυτή τη βάση συζητούν πολύ σοβαρά με τους «θεσμούς» ΓΑΜΩ ΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ βασισμένοι μάλλον στην ταξική τους πεποίθηση ότι οι πλουσιοπάροχες προ κρίσης απολαβές των εργαζομένων και των μικροαστών έχουν δημιουργήσει ανεξάντλητα κρυφά αποθέματα τα οποία ετούτοι οι καχύποπτοι κρύβουν σε ντουλάπια, στρώματα και μαξιλάρια.

    Σε τελευταία ανάλυση τα 15 δισεκατομμύρια των επόμενων μηνών δεν θεωρούνται απρόσιτος στόχος.

    Αντιστοιχούν μόλις 1.500 ευρώ σε κάθε
    υπήκοο ή μάλλον περίπου 3.000 σε κάθε μισθωτό, μεροκαματιάρη ή επαγγελματία που υποχρεώνεται να συρθεί ώς τα γκισέ της Εφορίας... Με μηνιαίο εισόδημα 500, 800 ή 1.000 ευρώ τον μήνα ο στόχος μπορεί άνετα να καλυφθεί, έστω και σε δόσεις ώς το 2023 ή και το 2100 μ.Χ. αν χρειαστεί!

    Να θυμηθούμε δε ότι η πληρωμή όλων των φόρων –δικαίων και αδίκων, μουρλών ή λογικών– είναι πατριωτικό καθήκον όλων των εργαζομένων και ανέργων της χώρας... Ειδικά εκείνων που δεν έχουν να τους πληρώσουν...

    ΝΑΙ ΡΕ ΚΟΎΓΚΙ ΚΑΙ ΌΤΙ ΓΊΝΕΙ...ΡΑΓΙΑΔΕΣ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η έντιμη καταστροφή
    Του Περικλή Κοροβέση*

    Μια μικρή λεπτομέρεια που διέφυγε από τα δυτικά ΜΜΕ. Ξέρουμε για τον αιμοσταγή δικτάτορα του Ιράκ, Σαντάμ, που προξένησε τους «ανθρωπιστικούς» πολέμους, δηλαδή την κατάκτηση ενός κυρίαρχου κράτους από τους ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ. Αλλά δεν ξέρουμε τίποτα για τον πολιτισμό αυτής της χώρας.

    Είχε το υψηλότερο επίπεδο εκπαίδευσης σε όλες τις βαθμίδες στη Μέση Ανατολή. Το πανεπιστήμιο της Βαγδάτης το 1980 έιχε περισσότερες καθηγήτριες από ότι το Πανεπιστήμιο του Πρίνστον το 2009.

    Υπήρχαν παντού παιδικοί σταθμοί για να μπορούν οι γυναίκες να εργάζονται.

    Οι βιβλιοθήκες της Βαγδάτης και της Μοσούλης λειτουργούσαν από τον 8ο αιώνα και είχαν σπάνια χειρόγραφα, ανάμεσα τους και την αρχαιοελληνική γραμματεία. Και οι δυο βιβλιοθήκες λεηλατήθηκαν. Το ίδιο που έγινε με τα αριστουργήματα της αρχαίας Μεσοποταμίας, εκεί όπου βρίσκεται το Ιράκ σήμερα.

    Είδατε πουθενά καμιά αντίδραση; Μήπως τα δυτικά πανεπιστήμια και μουσεία έχουν αγοράσει από τους αρχαιοκάπηλους- ληστές αυτούς τους θησαυρούς που είναι πολιτιστική κληρονομιά της ανθρωπότητας; Κάτι μας λένε τα Μάρμαρα της Ακρόπολης.

    Οι άμαχοι νεκροί στο Ιράκ υπολογίζονται στο ένα εκατομμύριο. Και επισήμως η κυβέρνηση των ανδρεικέλων έχει παραδεχτεί πως υπάρχουν πέντε εκατομμύρια ορφανά.

    Σύμφωνα με τον Ταρίκ Αλί*, η κατάκτηση του Ιράκ ήταν μια από τις πιο καταστροφικές πράξεις της σύγχρονης Ιστορίας μας. Και παραθέτει μερικές συγκλονιστικές συγκρίσεις.


    Στην Ιαπωνία, παρά τη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι, η πολιτική και κοινωνική δομή της χώρας δεν καταστράφηκε.

    Στην Γερμανία και την Ιταλία, όπου άνθησαν ο ναζισμός και ο φασισμός, αν και ηττημένες στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, η κρατική τους μηχανή έμεινε σχεδόν ανέπαφη. Η Δύση είχε βρει ένα νέο εχθρό: το ανατολικό μπλοκ υπό την κηδεμονία της ΕΣΣΔ.

    Για τις ανάγκες του Ψυχρού Πολέμου, ξεπλένονται με συνοπτικές διαδικασίες και ο ναζισμός και ο φασισμός για να προχωρήσουν μετά για την Ενωμένη Ευρώπη. Όχι βέβαια πάνω στα οράματα της Ευρώπης των Λαών, όπως τα είχαν επεξεργαστεί κάποιοι πρωτοπόροι της(Σπινέλι κ.α.), αλλά πάνω στην οικονομικά ένωση, που ήταν το όραμα του Χίτλερ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η έντιμη καταστροφή
    Του Περικλή Κοροβέση*

    Στο Ιράκ, κατέστρεψαν ολοκληρωτικά τη χώρα. Ούτε σχολεία λειτουργούν ούτε νοσοκομεία ούτε η κρατική μηχανή που είναι βουτηγμένη στην διαφθορά.

    Είναι τυχαίο πως το «Ισλαμικό Κράτος» έχει κατακτήσει τη Μοσούλη, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Ιράκ, και ελέγχει έκταση ίση με αυτή της Μεγάλης Βρετανίας;

    Θα υπήρχε «Ισλαμικό κράτος» χωρίς της παρέμβαση ΗΠΑ ΕΕ; Kαι εδώ φαίνεται πιο καθαρά τι σήμαινε αυτός ο «ανθρωπιστικός» πόλεμος για τις ΗΠΑ και τους πρόθυμους συμμάχους τους, που επιπλέον είναι και «εταίροι» μας.


    Πετρέλαιο και ας εξαφανιστεί ένας ολόκληρος λαός. Αν δούμε τώρα το Αφγανιστάν, Λιβύη και Συρία, άνθρωποι και χώρες δεν έχουν καμία αξία μπροστά στο κέρδος.

    Καμία συμμαχία δεν έχει αν εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι αγωνίζονται να σωθούν παίρνοντας τον δρόμο της προσφυγιάς προς την Ευρώπη (αν και το πρόβλημα είναι παγκόσμιο) και πνίγονται κατά χιλιάδες στη Μεσόγειο, με την Ε.Ε να σφυρίζει αδιάφορα.

    Κάποιοι δεν πρέπει να φταίνε γι’ αυτό; Καλά οι ΗΠΑ έχουν αποδεχτεί για τον εαυτό τους πως είναι η κυρίαρχη ιμπεριαλιστική δύναμη και ως εκ τούτου δεν λογοδοτούν σε κανέναν.

    Το δόγμα πως ο 21ος αιώνας είναι αμερικανικός, είναι συστατικό στοιχείο της αμερικάνικης εξωτερικής πολιτικής. Αλλά μήπως και οι πρόθυμοι σύμμαχοι τους, Γαλλία, Μεγάλη Βρετανία, Γερμανία και εν γένη η Ε.Ε., έχουν κάποια άλλη πολιτική λογική, εκτός από αυτή του κέρδους, ανεξαρτήτως κόστους για τους λαούς που έχουν μπλεχτεί στα δίχτυα του χρέους;

    Γιατί όσο και αν φαίνεται παράξενο, είναι από τις φτωχές καταχρεωμένες χώρες ο πακτωλός χρημάτων που ρέει προς τις πλούσιες χώρες με τίμημα την καταστροφή τους, σε βάθος χρόνου.

    Έχουμε μπουχτίσει να διαβάζουμε, να βλέπουμε και να ακούμε για διαπραγματεύσεις και «κόκκινες γραμμές».

    Πότε είμαστε αισιόδοξοι για την πρόοδο, πότε απογοητευόμαστε για την μη πρόοδο που είναι βέβαια σφάλμα των εταίρων-τοκογλύφων μας.

    Κανείς από τους εξαίρετους διαπραγματευτές μας δεν έχει καταλάβει πως οι πρώην μεγάλοι ιμπεριαλιστές της Ε.Ε δεν θέλουν κανένα συμβιβασμό; Απλά ζητούν τη συντριβή μας. Αυτό που ήθελε πάντα ο μεγάλος από τον μικρό.


    Αυτό που συμπεραίνω εγώ, παίρνοντας υπόψη κάποια μαθήματα από την Ιστορία, είναι «’Η ακολουθείτε κατά γράμμα αυτό που σας λέμε ή θα σας συντρίψουμε». Και αυτό το ξέρουμε από την εποχή του Θουκηδίδη με τις διαπραγματεύσεις Αθηνών και Μήλου.

    Ο ΣΥΡΙΖΑ, με αυστηρά κοινωνιολογικά κριτήρια, είναι ένα αρχηγικό δεξιό σοσιαλδημοκρατικό κόμμα, με μια ισχυρή αριστερή πτέρυγα. Αλλά ούτε αυτό είναι αποδεκτό από την Ε.Ε. Αυτό που θέλουν οι «εταίροι» μας είναι έναν Τσίπρα να παίζει τον ρόλο του Σαμαρά και έναν Καμμένο στον ρόλο του Βενιζέλου. Και όλα θα είναι μέλι- γάλα, με την Ελλάδα να θριαμβεύει ακόμη μια φορά. Είναι θέμα ρητορικής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση