GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο Οζντίλ Ναμί νέος διαπραγματευτής των Τουρκοκυπρίων στο Κυπριακό

Ο υπουργός Εξωτερικών του κατοχικού καθεστώτος, Οζντίλ Ναμί, διορίστηκε το απόγευμα από τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί, διαπρ...

Ο Οζντίλ Ναμί νέος διαπραγματευτής των Τουρκοκυπρίων στο Κυπριακό

Ο υπουργός Εξωτερικών του κατοχικού καθεστώτος, Οζντίλ Ναμί, διορίστηκε το απόγευμα από τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί, διαπραγματευτής της τουρκοκυπριακής κοινότητας για τις συνομιλίες στο Κυπριακό , που θα επαναληφθούν στα μέσα του μηνός. Ο κύριος Ακιντζί δήλωσε ότι "υπάρχει μια σημαντική ευκαιρία, ένα παράθυρο ανοικτό, για επίλυση του Κυπριακού". Επίσης, είπε, ότι ο Οζντίλ Ναμί "έχει όραμα για λύση του προβλήματος, είναι αρκετά έμπειρος και θα συμβάλει στις συνομιλίες που θα διεξαχθούν".

Ο Οζντίλ Ναμί αποδέχθηκε την πρόταση και στις επόμενες μέρες θα αφήσει το υπουργείο Εξωτερικών και θα αναλάβει τα νέα του καθήκοντα. Ο κ. Ναμί είχε διατελέσει σύμβουλος του πρώην Τουρκοκύπριου ηγέτη, Μεχμέτ Αλί Ταλάτ.

Τουρκοκύπριοι αναλυτές αναφέρουν ότι ο Ναμί είναι "εκλεκτός" της 'Αγκυρας και ότι "ο Ταγίπ Ερντογάν πέρασε την γραμμή του". Χθες ο γνωστός Τουρκοκύπριος δημοσιογράφος, Σενέρ Λεβέντ, με άρθρο του συμβούλευε τον κ. Ακιντζί ότι ο καταλληλότερος για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα της κοινότητας ως διαπραγματευτής είναι ο τέως πρόεδρος του Τουρκοκυπριακού Εμπορικού Επιμελητηρίου, Αλί Ερέλ.

Υπενθυμίζεται ότι τις προηγούμενες μέρες ο καθηγητής και ακτιβιστής , Αχμέτ Σοζέν, είχε δηλώσει ότι αποδέχτηκε την θέση του διαπραγματευτή, μετά από πρόταση του κ. Ακιντζί.

Πηγή: ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση