GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Βαρουφάκης: Μακάρι να είχαμε δραχμή...

Αίσθηση προκάλεσε μία αποστροφή του λόγου του Γιάννη Βαρουφάκη περί... δραχμής, κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στο συνέδριο του Eco...

Βαρουφάκης: Μακάρι να είχαμε δραχμή...

Αίσθηση προκάλεσε μία αποστροφή του λόγου του Γιάννη Βαρουφάκη περί... δραχμής, κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στο συνέδριο του Economist.

“Μακάρι να είχαμε δραχμή”, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, που έσπευσε να διευκρινίσει: “Μη με παρεξηγήσετε, αυτό δε σημαίνει ότι θέλω τη δραχμή. Μακάρι να είχαμε δραχμή, να μην είχαμε μπει ποτέ στη νομισματική ένωση. Βαθιά μέσα τους όλα τα κράτη-μέλη της Ευρωζώνης θα συμφωνούσαν, διότι κατασκευάστηκε με λάθος τρόπο”.

“Απ' τη στιγμή που μπαίνεις, όμως, δε βγαίνεις χωρίς να επέλθει καταστροφή", συνέχισε ο κ. Βαρουφάκης. “Επομένως, θα ήταν καλό να είχαμε τη δυνατότητα να αποκαταστήσουμε την ανταγωνιστικότητα μέσω της υποτίμησης. Δεν την έχουμε όμως, και δεν μπορούμε να την έχουμε. Και ο λόγος είναι ότι δεν έχουμε σταθερή ισοτιμία που θα μπορούσαμε να καταργήσουμε εν μία νυκτί. Θα ήταν το αντίστοιχο σαν να ανακοινώναμε εκ των προτέρων, δώδεκα μήνες νωρίτερα, μία υποτίμηση. Αυτό θα ήταν συνταγή επιστροφής στη Νεολιθική Εποχή”.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση