GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Νέο μήνυμα από την Ζωή Κωνσταντοπούλου: "Λιτότητα και μνημόνια σκοτώνουν τη δημοκρατία..."

Τη θέση ότι οι πολιτικές της λιτότητας και το καθεστώς των μνημονίων προσκρούουν στις αξίες της δημοκρατίας, της κοινωνικής δικαιοσύνης κ...

Τη θέση ότι οι πολιτικές της λιτότητας και το καθεστώς των μνημονίων προσκρούουν στις αξίες της δημοκρατίας, της κοινωνικής δικαιοσύνης και του κράτους δικαίου διατύπωσε η Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Ζωή Κωνσταντοπούλου, από το βήμα της Ολομέλειας του «Φόρουμ των Εναλλακτικών-Συμμαχία κατά της Λιτότητας», που διοργανώνουν αριστερές, προοδευτικές και οικολογικές πολιτικές δυνάμεις, κινήματα και συλλογικότητες, το διήμερο 30-31 Μαΐου 2015 στο Παρίσι.Κατά την πρώτη ημέρα του Φόρουμ, η Ζ. Κωνσταντοπούλου απηύθυνε χαιρετισμό στην εναρκτήρια συνεδρίαση τηςΟλομέλειας με θέμα «Τέλος στη λιτότητα. Στόχος μας: Η ανθρωπιστική ανάπτυξη στην Ευρώπη». Στην Ολομέλειααπηύθυναν επίσης χαιρετισμό ο Πρόεδρος του Κόμματος της Ευρωπαικής Αριστεράς και Γενικός Γραμματέας τουΓαλλικού Κομμουνιστικού Κόμματος κ. Pierre Laurent, o Herve Falciani (λίστα Λαγκάρντ), η ΓΓ των Γάλλων ΠρασίνωνEmmanuelle Cosse, βουλευτές, συνδικαλιστές και εκπρόσωποι κινημάτων της Ευρώπης.
Στην ομιλία της, η Πρόεδρος της Βουλής υπογράμμισε ότι τα μέτρα λιτότητας και τα μνημόνια έχουν οδηγήσει σεπρωτοφανή ανθρωπιστική κρίση, σε ιλιγγιώδη ποσοστά ανεργίας, με αποκορύφωμα την ανεργία των νέων γυναικών,αύξηση του αριθμού των αστέγων, της φτώχειας, του κοινωνικού αποκλεισμού και σε ραδγαία μείωση της πρόσβασης σεδημόσιες υπηρεσίες, εκπαίδευση, υγεία, δικαιοσύνη.
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ανέφερε χαρακτηριστικά ότι μετά από πέντε χρόνια λιτότητας και μνημονίων στην Ελλάδα, ηανεργία από 9,7% το 2009 έφτασε στο 27% το 2015 -με το ποσοστό στους νέους να αγγίζει το πρωτοφανές 60%.Αναφέρθηκε στις αυτοκτονίες που προσέλαβαν διαστάσεις επιδημίας, λόγω της εξαθλίωσης και της απόγνωσης πουπαρήγαγαν οι μνημονιακοί εκβιασμοί και η ρητορική του μονοδρόμου και της έλλειψης εναλλακτικής. Μίλησε για τα 300,000νοικοκυριά που ζουν χωρίς ηλεκτρισμό, τα 500.000 παιδιά που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας και για το 44.8% τωνσυνταξιούχων που λαμβάνουν συντάξεις κάτω από το όριο της φτώχειας. Ταυτόχρονα, επεσήμανε την εκτίναξη του δημοσίου χρέους από λιγότερο του 120% του ΑΕΠ το 2009 σε περισσότερο από 180% του ΑΕΠ σήμερα.
«Αυτή η κοινωνική καταστροφή επιβλήθηκε μέσω αντιδημοκρατικών πρακτικών όπως νομοσχέδια των 800 σελίδωνσυμπιεσμένων σε ένα, δύο ή τρία άρθρα, έτσι ώστε οι βουλευτές να μην έχουν την επιλογή να υπερψηφίσουν ορισμένεςδιατάξεις και να καταψηφίσουν κάποιες άλλες. Οι πολιτικές της λιτότητας και των μνημονίων απειλούν το δημοκρατικόκεκτημένο και υπονομεύουν τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα. Τέτοιες διαδικασίες απομακρύνουν την Ευρώπη από τιςθεμελιώδεις και ιδρυτικές αρχές της», τόνισε η Ζωή Κωνσταντοπούλου.«Η λιτότητα σκοτώνει την κοινωνία και τη δημοκρατία. Πρέπει να τη σταματήσουμε προτού σκοτώσει την ελπίδα και τις νέεςγενιές. Κάθε παιδί που γεννιέται στην Ελλάδα χρωστάει 32.500 ευρώ και αυτή είναι μια αφό
ρητη αδικία», υπογράμμισε.
«Πρέπει να εξετάσουμε το περιεχόμενο των επονομαζόμενων "διαρθρωτικών αλλαγών" που προωθήθηκαν», είπε η κ.Κωνσταντοπούλου, τονίζοντας ότι «ως δήθεν μεταρρυθμίσεις εμφανίσθηκαν οι περικοπές στις δαπάνες υγείας, οι μαζικέςαπολύσεις, το κλείσιμο νοσοκομείων, σχολείων, δικαστηρίων, η χαριστική εκποίηση της δημόσιας περιουσίας και τωνστρατηγικής σημασίας δημοσίων επιχειρήσεων, της περιβαλλοντικής και πολιτιστικής κληρονομιάς, το κλείσιμο της ΕΡΤ,μέτρα που εμποδίζουν την πρόσβαση σε βασικές υπηρεσίες υγείας, ιδιαίτερα για τις φτωχές και πιο ευάλωτες ομάδεςπολιτών. Υπήρξαν περίοδοι όπου καρκινοπαθείς δεν είχαν πρόσβαση σε φάρμακα για την αντιμετώπιση της ασθένειάςτους, που στα σχολεία δεν υπήρχαν ούτε βιβλία για τους μαθητές, την ίδια ώρα που παιδιά λυποθιμούσαν εν ώρα μαθήματος από την πείνα».
Η  Πρόεδρος της Βουλής αναφέρθηκε στην ελπίδα που γεννήθηκε στις 25 Γενάρη, στις νομοθετικές πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης για την υπεράσπιση της κοινωνίας, τη θωράκιση της δημοκρατίας και την υπηρέτηση της λαικής εντολής, τον αγώνα κατά της ανθρωπιστικής κρίσης και την μάχη κατά της διαφθοράς και της διαπλοκής. Τόνισε ότι αποτελεί θράσος να χαρακτηρίζονται τέτοιες νομοθετικές πρωτοβουλίες ως δήθεν μονομερείς ενέργειες. Μίλησε για την Επιτροπή ΑλήθειαςΔημοσίου Χρέους αλλά και για την διεκδίκηση αναστολής της αποπληρωμής του μέχρι την ολοκλήρωση του λογιστικού ελέγχου. Τέλος, στηλίτευσε τις «ολοκληρωτικές πρακτικές καθυπόταξης των λαών και οικονομικής αποικιοποίησης των ευρωπαικών κοινωνιών».
Κλείνοντας, η Πρόεδρος της Βουλής έστειλε το μήνυμα πως «η αλληλεγγύη των λαών θα νικήσει τα σχέδια των ανάλγητωντεχνοκρατών. Η μάχη που δίνει η Ελλάδα είναι μάχη όλων των λαών της Ευρώπης για δημοκρατία, ελευθερία,αξιοπρέπεια. Και είναι μια μάχη που θα κερδηθεί».
Στο περιθώριο του Φόρουμ, η κ. Κωνσταντοπούλου είχε χωριστές συναντήσεις με τον Πρόεδρο του Κόμματος τηςΕυρωπαικής Αριστεράς και Γενικό Γραμματέα του Γαλλικού Κομμουνιστικού Κόμματος κ. Pierre Laurent και το πρώην στέλεχος της ελβετικής τράπεζας HSBC, Herve Falciani.

4 σχόλια

  1. Αυτή η Ε.Ε έχει λέπρα ,θα πρέπει να φύγομε όσο είναι καιρός....

    Η διαπραγμάτευση ΦΑΊΝΕΤΑΙ ΑΠΌ ΜΑΚΡΙΆ ότι είναι ένα μεγάλο ΠΑΡΑΜΎΘΙ ο λαός έχει δώσει το αίμα του το να αποπληρώνει δάνεια , τους ανεχόμαστε να σας χλευάζουν, να σας κοροϊδεύουν, να σας απειλούν... Ο ΣΎΡΙΖΑ ΑΝΤΊ να πάει μόλις Βγήκαν κυβέρνηση και να τους πουν ΑΥΤΆ ΕΊΝΑΙ (αυτά που έλεγαν προεκλογικά) τα θέλετε; ...δεν θέλετε; να μας το απαντήσετε σε 10 ήμερες...ΑΝΤΊ αυτού τι έκαναν; την τρόικα Brussels Group και κάθε αύριο κλείνει η συμφωνία... Κύριοι 3.500.000 εκατομμύρια Ελληνες έχουν χεσμένη την Ευρώπη και το ευρώ τους...μέσα στην Ε.Ε ΔΕΝ ΥΠΆΡΧΕΙ ΖΩΉ, η νομίζετε ότι θα μας αφήσει η Γερμάνια η Γαλλία να φτιάξουμε καμιά βιομηχανία;; ΚΟΎΝΙΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΚΟΎΝΑΓΕ μας θέλουν σερβιτόρους , μπάρμαν, μαγείρους, καμαριέρες, πουτάνες, ταξιτζήδες,σκουπιδιάριδες, ΘΑ έχουν όπως έχουν 150.000 χιλιάδες δραγουμάνους Ελληνες να μας μαστιγώνουν και θα είναι ΑΥΤΟΊ τα αφεντικά παντού ...

    Ακούω τους μικρομεσαίους και γελάω δηλαδή τι θα κάνουν; θα ανοίξουν ΕΒΓΑ να ανταγωνιστούν τα υπερσούπερ μάρκετ;;

    Αυτός Ο ΣΥΡΙΖΑ τι νέο μας φέρνει; τα έχουν σκεφτεί ΚΑΛΆ;.... Φέρνει σε όλα τα στρώματα οριζοντίους φόρους με το ΦΠΑ , δέχεται όλα τα μνημόνια και τα χρέη τους; , δέχεται μύωσης συντάξεων; αύξησης ορίων ηλικίας; κατάργηση εργασιακών δικαιωμάτωνς κατάργηση 13 σύνταξης που αν ανοίξουν τα μάτια τους θα δουν ότι έχουν πλήρωση οι εργαζόμενοι εισφορές για ΑΥΤΆ τα (δώρα).... αφήνουν τον ΕΝΦΙΑ ακόμη και σε γιαπιά, η και που είναι ακόμα αυθαίρετα διότι τους ζητούν 100 φόρες την άξια τους για να νομιμοποιηθούν, ειδικά αν είναι σε οικόπεδα (γήπεδα) εξ αδιαιρέτου...Όμως αν έχεις 5.000.000 πέντε εκατομμύρια μαύρα από ΧΑΣΊΣΙ Η ΛΗΣΤΕΙΕΣ στο Εξωτερικό τα ξεπλύνεις με 15% φόρο δ.λ με κάτι χιλιάδες ευρώ !!!!! ΝΑ ΦΆΤΕ ΣΚΑΤΆ ΡΕ που θα τα φάτε, αλλά πρώτα θα θα φάτε πολλές ντομάτες ως διαπραγματευτές....

    Τώρα αν έχεις καταλάβει Ελληνικέ ΛΑΕ θέλουν να τους ξεπλύνουν όλους με κυβέρνηση εθνικής ενότητας ΠΡΆΓΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΏΛΟΥ ΔΗΛΑΔΉ.. ΌΧΙ ΚΎΡΙΟΙ ΘΑ ΈΧΟΥΜΕ ΕΚΡΗΚΤΙΚΉ ΡΉΞΗ...

    ΘΕΡΙΣΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μετά από δημοσιεύματα στο εξωτερικό περί κυβέρνησης «εθνικής ενότητας», και σε συνέχεια δημοσιευμάτων στον ελληνικό αστικό τύπο, ήρθαν οι δηλώσεις των πολιτικών αρχηγών του αστικού μνημονιακού μπλοκ, να αναδείξουν τις ενδόμυχες ελπίδες τόσο των ίδιων όσο και των «εταίρων» για μια τέτοια εξέλιξη.

    Μετά τη παρέμβαση του Ε. Βενιζέλου (σ.σ. λείπει ο Μάρτης από τη Σαρακοστή;) για νέα κυβερνητική πλειοψηφία, χωρίς εκλογές, αλλά και τις χαρακτηριστικές χθεσινές δηλώσεις του προέδρου του «Ποταμιού» Στ. Θεοδωράκη ο οποίος τόνισε ότι θα ψηφίσουμε όποια συμφωνία έρθει, τη σκυτάλη της δήθεν «εθνικής ενότητας» παρέλαβε ο Αντώνης Σαμαράς, με δήλωσή του στην εφημερίδα "Αγορά". «Προτείνουμε τη μεγάλη συνεννόηση για να υπάρξει συμφωνία», δήλωσε χαρακτηριστικά.

    Τη θέση αυτή ανέλυσε διεξοδικά και σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στο ρ/σ Real fm ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος.

    Πάντως, ενδιαφέρον (!) παρουσιάζουν και οι νέες δηλώσεις του Προέδρου του «Ποταμιού», ο οποίος σχολίασε ότι «Το σενάριο της ρήξης είναι ένα σενάριο τριτοκοσμικό για τη χώρα. Άρα θα έπρεπε η κυβερνητική πλειοψηφία χωρίς κομματική πειθαρχία να ταυτιστεί με την προσπάθεια της χώρας, με την προσπάθεια του Πρωθυπουργού για να έχουμε μια ευρωπαϊκή πορεία».

    Είναι φανερό ότι τόσο οι ξένες πολιτικο-οικονομικές ελίτ όσο και η «τρόικα εσωτερικού» απεργάζονται τέτοια σενάρια με σκοπό τη δημιουργία μιας κυβέρνησης των ... «προθύμων», χωρίς ενοχλητικά «αριστερίστικα βαρίδια» και φυσικά χωρίς καμία δημοκρατική νομιμοποίηση όπως το συνηθίζουν (βλ. και κυβέρνηση Παπαδήμου). Κι όλα αυτά , μόλις, τέσσερις μήνες μετά τις τελευταίες εθνικές εκλογές.

    Η κυβέρνηση αυτή, φυσικά, δεν θα απηχεί τη λαϊκή εντολή για κατάργηση των μνημονίων και των εφαρμοστικών τους νόμων και θα έχει ως μόνη αποστολή την ικανοποίηση των συμφερόντων των δανειστών....

    h μαύρη προπαγάνδα των καναλιών και με τις νεο-φιλελεύθερες πολιτικές που εφάρμοσαν ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ δρομολόγησαν αυτή την κατάσταση και σε συνεργασία με τους δανειστές να εκμηδενίσουν στην κυριολεξία όλες τις κατακτήσεις του ελληνικού λαού.

    Και όλα αυτά έτσι για να μην ξεφεύγουμε έγιναν προς όφελος του μεγάλου κεφαλαίου.

    Το μεγάλο κεφάλαιο δεν είναι διατεθειμένο να πληρώσει ούτε ένα ευρώ. Αλλά ούτε προς το παρόν είναι διατεθειμένο να πειστεί από τα Ελληνικά Κόμματα ώστε να κάνει το μεγάλο κεφάλαιο κάποιες παραχωρήσεις για την χώρα και για τον ελληνικό λαό.

    Βιώνουμε μια καπιταλιστική κρίση που θα την πληρώσουν δυστυχώς οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι και γενικότερα ο φτωχός λαός. Άλλωστε και αυτές οι πολιτικές είναι που αναπαράγονται από τα πολιτικά κόμματα μας.

    Τα κόμματα που θέλουν να στηρίξουν τις λαικές κατακτήσεις πρέπει να φτιάξουν τις λαικές άμυνες, πχ να ενεργοποιήσουν τα παρατημένα εργοστάσια από τους απολυμένους εργάτες, οι αγρότες να αρχίσουν να καλλιεργούν τα χωράφια τους με την υποστήριξη των αγροτικών συνεταιρισμών να αρχίσει στον κοινωνικό χώρο κάτι να κινείται. ....Δεν μπορεί ο λαός να περιμένει να συγκροτηθεί η λαική συμμαχία χωρίς πολιτική πρακτική. ...

    Η χώρα χρειάζεται να κάνει την ρήξη άμεσα αλλά δεν είναι εφικτό με κόμματα τα οποία κλείνουν το μάτι στο μεγάλο κεφάλαιο;;;.

    Ψήφισα ΣΥΡΙΖΑ για να φύγει η χολέρα και για να εφαρμόσει Το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης είναι για μένα ελάχιστο και ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΟ .

    Αν μια συμφωνία το πετσοκόψει - και όλα αυτό δείχνουν - δεν βλέπω το λόγο υπάρχει ο ΣΥΡΙΖΑ ..Η ΝΔ ΠΑΣΟΚ ΠΟΤΑΜΙ ΉΞΕΡΑ ΌΤΙ ΘΑ ΜΕ ΓΑΜΉΣΟΥΝ ΑΝ νομίζει Ο ΣΥΡΙΖΑ ότι εγώ και άλλοι σαν εμένα είμαστε λίγοι και οι περισσότεροι που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ είναι "νοικοκυραίοι" και ευρωλιγούρηδες. Πιστεύω ότι θα εκπλαγεί απότομα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΒΑΣΤΑ ΣΟΪΜΠΛΕ! Κραυγάζουν οι σύγχρονοι μαυραγορίτες του καθεστώτος.
    Οι κατοχικού δοσίλογοι και μαυραγορίτες που υπηρετούσαν την γερμανική κατοχή θησαυρίζοντας στο αίμα του λαού κραύγαζαν «Βάστα Ρόμμελ», βλέποντας ότι η «αλεπού της ερήμου» ήταν η μοναδική ελπίδα της Γερμανίας πριν την συντριβή.
    Αυτά που συμβαίνουν σήμερα στην Ελλάδα μόνον στις μαύρες εποχές προδοσίας και διχασμού είχαν ξανασυμβεί. Ο Σαμαράς να δίνει ρεσιτάλ μειοδοσίας κατά της χώρας του, διαδίδοντας ψεύδη για «σουξέ στόρι» όταν ο ίδιος παρέδωσε την χώρα σε χειρότερη κατάσταση και από τον Παπανδρέου! Από 1 εκ. Ανέργους, στους 1,310 εκ, από 155% το χρέος στο 180% και διαφθορά που θυμίζει εποχές Σημίτη, με όλα τα ΜΜ»Ε» της διαπλοκής στο πλευρό του. Οι λοχαγοί του να καλούν τον κόσμο να βγάλει τα λεφτά του από τις τράπεζες και να προαναγγέλει πτωχευσεις και capital control ανά εβδομάδα. Ο ανεκδιήγητος (και ακόμα ελευθερος) Βενιζέλος βαφτίζει «ευλογία» το PSI δίνοντας σήμα στο ΔΝΤ να είναι ανελέητο στο ασφαλιστικό! Οι δε νεοφασίστες του Ποταμιού αποδεικνύουν γιατί υπάρχουν κραυγάζοντας ευθέως «Γερούν γερά» και «Βάστα Σόιμπλε»! Ο στόχος; Να δυναμιτίζουν καθε προσέγγιση εώς ότου η κυβερνηση γονατίσει με μοναδική διέξοδο το GREXIT που θα ισοδυναμεί με εθνικη καταστροφή όπως στην Αργεντινή.
    Από δίπλα σύσσωμη η διαπλοκή. Όλα τα πρωτοσέλιδα σήμερα προβλέπουν καταστροφή ή ταπείνωση. Και δίπλα, το παρακράτος των απατεώνων του Σαμαρά να διαβεβαιώνει ελεγχόμενους λειτουργούς οτι «σε λίγο γκρεμίζεται ο Τσίπρας», για να συνεχίσουν πτηνών δολιοφθορά. Η περιβόητη θεωρία της «αριστερής παρένθεσης»!
    Αυτά βεβαιως τα είχαμε προβλέψει πολύ πριν τις εκλογές: Θέλουν τον Τσίπρα να φύγει με ελικόπτερο για να διασωθεί το συστημα!
    Και σήμερα απλως επιβεβαιωνόμαστε. Για το ποιόν τους βέβαια και την προδοτική τους ύπαρξη.
    Τα γεγονότα αυτά κάνουν επιτακτική την κάθαρση σε πολιτικό, επιχειρηματικό συστημα και κρατικο μηχανισμό.
    Όποια και αν ειναι η συμφωνία εαν αυτή η κουστωδία καθαρμάτων συνεχίσει να υπάρχει, τότε σε λίγο καιρό θα βρεθούμε πάλι απέναντι στην καταστροφή. Πριν λοιπον από οτιδήποτε, πρωτη προεκλογική υπόσχεση που πρέπει να τηρήσει η κυβέρνηση είναι η καταδίκη, η εξολόθρευση με καθε τρόπο της γάγγραινας που κατατρώγει την πατρίδα.
    Όση κουβέντα και αν γινει για το ασφαλιστικό, για τον ΦΠΑ, για την καθημερινότητα, μακροπρόθεσμα θα γυρίσει σε βάρος μας εάν δεν τελειώσουμε με τους εφιάλτες και δεν κλείσουμε τις κερκόπορτες.
    ΤΟΛΜΗΣΤΕ λοιπόν και δώστε τη Νέμεσι, το νεο Γουδή που οφείλετε και υποσχεθήκατε στον Ελληνικό λαό.
    Αυτό ειναι το πρωτεύον και σημερα αποδεικνύεται εκκωφαντικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η πλήρης πολιτική αδυναμία των κομμάτων του αλήστου μνήμης δικομματισμού – το ΠΑΣΟΚ έχει εισέλθει στον αστερισμό της πολιτικής εξαφάνισης και η ΝΔ δέσμια της ακροδεξιάς της πολιτικής υποφέρει από κρίση προασανατολισμού, εσωτερικές εντάσεις και διασπαστικές τάσεις που δεν θα αργήσουν να εκδηλωθούν – έχουν ως αποτέλεσμα το αστικό σύστημα εξουσίας να μην διαθέτει σήμερα εναλλακτική πολιτική λύση.

    Η πρόσφατη δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού «Σκάϊ» είναι αποκαλυπτική. Ο ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς την αναγωγή, συγκεντρώνει 36,5% ενώ το μέτωπο των αυτο-αποκαλούμενων ευρωπαϊστών μόλις και μετά βίας συγκεντρώνει το 25%! Αναλυτικά, η ΝΔ έχει το 15,5%, το Ποτάμι 6% και το ΠΑΣΟΚ 3%.

    Το μπαράζ επιθέσεων κατά της κυβέρνησης από τα συστημικά κόμματα και τα κυρίαρχα ΜΜΕ σε Ελλάδα και Ευρώπη όχι μόνο δεν μειώνει την εκλογική επιρροή του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά, αντίθετα, εντείνει τα σοβαρά προβλήματα εκπροσώπησης των μνημονιακών κομμάτων. Για το λόγο αυτό κυριολεκτικά τρέμουν την προσφυγή σε νέες εκλογές, δημοψήφισμα κ.λπ.

    Οι σχεδιασμοί, στους οποίους σήμερα αποβλέπουν, είναι η διάσπαση της κοινοβουλευτικής ομάδας και, ως εκ τούτου, του ΣΥΡΙΖΑ και ο σχηματισμός, από την παρούσα βουλή, νέας κυβέρνησης υπό τον Αλ. Τσίπρα, τουλάχιστον σε πρώτη φάση, με τη συμμετοχή μιας πτέρυγας(;) της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και των «ευρωπαϊκών» δυνάμεων του κοινοβουλίου, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι, «προοδευτικών» δεξιών κ.λπ. Όλο και περισσότερο τα σχέδια αυτά θυμίζουν την τραγωδία της αποστασίας της δεκαετίας του 1960, στην οποία και τότε είχε πρωτοστατήσει το σημερινό βαρύ πυροβολικό των κοινοβουλευτικών εκτροπών, το Συγκρότημα Λαμπράκη.


    Ο έντυπος και ηλεκτρονικός Τύπος του γνωστού τριγώνου της διαπλοκής, αποτελώντας στην πραγματικότητα τη μοναδική σημέρα αντιπολίτευση στην κυβέρνηση, επιχειρεί, από κοινού με τους λεγόμενους «δανειστές», να επαναλάβει το «πείραμα» Παπαδήμου, το σχηματισμό κυβέρνησης από τη σημερινή βουλή με πρωθυπουργό τον Α. Τσίπρα σε πρώτη φάση και τον Γ. Στουρνάρα στη συνέχεια.

    Η Μ. Σπυράκη, της ΝΔ, ήταν σαφής όταν δήλωνε σε τηλεοπτική εκπομπή ότι «αν στηρίξουμε εμείς τη συμφωνία, και θα το κάνουμε για το καλό της χώρας, και δεν την στηρίξουν οι ΑΝ.ΕΛ και η Αριστερή Πλατφόρμα του ΣΥΡΙΖΑ, τότε αλλάζουν τα δεδομένα». Στην ερώτηση δε, αν σε αυτή την περίπτωση απαιτούνται εκλογές απάντησε: «Δεν είναι απαραίτητο. Η κυβέρνηση δεν θα έχει τη δεδηλωμένη, οπότε πάμε σε άλλα σχήματα». Όπερ έδει δείξαι.


    Το ΠΑΣΟΚ, ή μάλλον ότι απέμεινε από το άλλοτε κραταιό κόμμα, επειδή εκτιμά ότι τη συμφωνία με τους θεσμούς δεν πρόκειται να την ψηφίσουν πολλοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αλλά θα την ψηφίσουν τα «ευρωπαϊκά» κόμματα, θα θέσει θέμα αλλαγής, και μάλιστα από τη σημερινή βουλή, όχι μόνον της κυβέρνησης αλλά και του πρωθυπουργού! Ο βουλευτής Λ. Γρηγοράκος, φανατικός υποστηρικτής του Ε. Βενιζέλου αλλά ανίκανος να αντιληφθεί γιατί το κόμμα του έχει ήδη καταρρεύσει, υποστήριξε: «Δεν θα έχουμε πρωθυπουργό τον Τσίπρα με δεδηλωμένη δικιά μας, θα έχουμε εξελίξεις. Δηλαδή θα κυβερνάει ο κ. Τσίπρας χωρίς δεδηλωμένη; Θα τεθεί θέμα Τσίπρα, θα στηρίξουμε τη συμφωνία αλλά όχι με πρωθυπουργό τον κ. Τσίπρα».

    Η αλήθεια είναι ότι η ελπίδα πεθαίνει τελευταία
    Το «Ποτάμι» του κ. Θεοδωράκη - ανίκανο να αποτελέσει, όπως επιθυμούσαν πολλοί, την εναλλακτική λύση απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ- σε καθημερινή βάση προτείνει και αυτό τη «συμμετοχή του στη διαπραγμάτευση και για μια άλλη κυβέρνηση που θα πετύχει μια καλύτερη συμφωνία».Επενδύουν στη διάσπαση ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΡΟΣΟΧΗΗΗΗΗΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση