GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"Ναι" στη μεταφορά των αποθεματικών από την Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας

Εγκρίθηκε, κατά πλειοψηφία, από το περιφερειακό συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας το άνοιγμα τραπεζικού λογαριασμού στην Τράπεζα της Ελλάδ...

Εγκρίθηκε, κατά πλειοψηφία, από το περιφερειακό συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας το άνοιγμα τραπεζικού λογαριασμού στην Τράπεζα της Ελλάδος, ώστε να κατατεθούν τα ταμειακά διαθέσιμα, μετά την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της κυβέρνησης.

Σε έκτακτη συνεδρίαση σήμερα ο περιφερειάρχης, Απόστολος Τζιτζικώστας, ανέφερε πως "η χώρα βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού και πως κανείς δεν περίμενε τρεις μήνες μετά τις εκλογές αυτή τη δεινή θέση". Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έχει "την αποκλειστική ευθύνη". Και υποστήριξε πως "είναι ευθύνη όλων να βοηθήσουμε τη χώρα σε αυτό το κομβικό σημείο", και κατέληξε πως "δεχόμαστε να προχωρήσει στο άνοιγμα τραπεζικού λογαριασμού και μεταφορά τμήματος των διαθεσίμων που δεν θα θέσουν όμως σε κίνδυνο τη λειτουργία της Περιφέρειας".

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Γιάννης Ιωαννίδης, είπε πως "παρά τη δέσμευση του πρωθυπουργού δεν διαφαίνεται ημερομηνία λήξης και η ρύθμιση ήρθε για να μείνει", ωστόσο ψήφισε θετικά τονίζοντας "πάνω από όλα η πατρίδα".

Ο Γιώργος Θεοδωρόπουλος, από την παράταξη που πρόσκειται στο ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε πως "η ρύθμιση έχει προσωρινό χαρακτήρα", ο επικεφαλής της Ελληνικής Αυγής, Νίκος Χρυσομάλλης, ζήτησε να μη μεταφερθούν τα αποθεματικά και ψήφισε αρνητικά, ενώ ο επικεφαλής της παράταξης "Συμμετέχω" Μάρκος Μπόλαρης υποστήριξε πως "το περιφερειακό συμβούλιο είναι υποχρεωμένο να εφαρμόσει το νόμο".

Ο Γιάννης Ζιώγας από τη "Λαϊκή Συσπείρωση" ψήφισε αρνητικά, ζητώντας να "καταδικαστεί η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου", ενώ παρά τις αντιρρήσεις τους υπογράμμισαν την ανάγκη να στηριχτεί η προσπάθεια η επικεφαλής της παράταξης "Πολίτες μπροστά", Νιόβη Παυλίδου και ο Μιχάλης Τρεμόπουλος από την "Οικολογία - Αλληλεγγύη". Τέλος, αρνητικός στη μεταφορά των ταμειακών διαθέσιμων ήταν ο περιφερειακός σύμβουλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Θανάσης Αγαπητός.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση