GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Μια κλεφτοκοτού από την Αραβία!» Σκάνδαλο με πρώην υπουργό που ξόδευε χιλιάδες ευρώ σε ρούχα...

Σε μια υπόθεση που δείχνει ικανή να εξελιχθεί σε σκάνδαλο έχει εμπλακεί η Ραχίντα Ντατί, πρώην υπουργός Δικαιοσύνης της Γαλλίας, καθώς η...

Σε μια υπόθεση που δείχνει ικανή να εξελιχθεί σε σκάνδαλο έχει εμπλακεί η Ραχίντα Ντατί, πρώην υπουργός Δικαιοσύνης της Γαλλίας, καθώς η αρμόδια ελεγκτική υπηρεσία αρνείται να καλύψει έξοδα ύψους 9.000 ευρώ που δαπανήθηκαν για πολυτελή ρούχα, φουλάρια, δώρα, εστιατόρια και ζαχαροπλαστεία κατά τη διάρκεια της θητείας της.
Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της Telegraph, το Cour Des Comptes αποφάσισε ότι το κράτος δεν θα έπρεπε να πληρώσει για φουλάρια Hermès, γραβάτες και άλλα αντικείμενα πολυτελείας, ενώ επίσης αποφάνθηκε αρνητικά και για 180.000 ευρώ που είχαν ξοδευτεί για «συμβουλευτικές επικοινωνίας» μεταξύ του 2007 και του 2010- τα περισσότερα εκ των οποίων πήγαν σε μια εταιρεία που ανήκει σε φίλο του τότε προέδρου, Νικολά Σαρκοζί.
Η Ντατί είναι γνωστή για την αγάπη της για τα ρούχα γνωστών σχεδιαστών, με την ίδια να εμφανίζεται σε φωτογράφηση στο Paris Match με φόρεμα Dior κατά τη θητεία της. Σημειώνεται πως αρνείται ότι τα πολυτελή ρούχα ήταν για την ίδια, υποστηρίζοντας ότι ήταν δώρα για ξένους αξιωματούχους.
Σε αναφορά με ημερομηνία 22 Ιανουαρίου, η οποία όμως είδε το φως της δημοσιότητας μόλις αυτή την εβδομάδα, ξεχωρίζει μια λίστα αντικειμένων κόστους 8.959 ευρώ, που δόθηκαν για «πολυτελή ρούχα, ποτά, γεύματα, αγορές από ζαχαροπλαστεία, εφημερίδες και φαρμακευτικά προϊόντα». Σε αυτή τη λίστα υποδεικνύεται πως 1.300 ευρώ δαπανήθηκαν σε «αξεσουάρ ρουχισμού» και άλλα 1.400 σε «δώρα πολυτελείας». Πολλές από τις αποδείξεις δεν ήταν υπογεγραμμένες.

Η Ντατί υποστηρίζει ότι έχει στοχοποιηθεί από μια πολιτική κλίκα βοηθών του Σαρκοζί οι οποίοι δεν την συμπάθησαν ποτέ και συνεχίζουν μεταξύ τους να την αποκαλούν «μια κλεφτοκοτού από την Αραβία».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση