GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Έκθεση της Γιοκο Όνο στη Νέα Υόρκη

Η καλλιτεχνική καριέρα της Γιόκο Όνο καλύπτει πάνω από πέντε δεκαετίες, και το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης στη Νέα Υόρκη αναγνωρίζει τα επ...

Έκθεση της Γιοκο Όνο στη Νέα Υόρκη Η καλλιτεχνική καριέρα της Γιόκο Όνο καλύπτει πάνω από πέντε δεκαετίες, και το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης στη Νέα Υόρκη αναγνωρίζει τα επιτεύγματά της με μια έκθεση των πρώιμων έργων της που δείχνει πώς οι ιδέες της επηρέασαν την εξέλιξη της τέχνης στη Νέα Υόρκη τη δεκαετία του 1960.
Η έκθεση "Γιόκο Όνο: One Woman Show, 1960-1971", που θα διαρκέσει από τις 17 Μαίου έως τις 7 Σεπτεμβρίου, περιλαμβάνει περίπου 125 πρώιμα κομμάτια τέχνης, ταινίες, εγκαταστάσεις και μαγνητοφωνήσεις.
"Είναι θαυμάσιο να γνωρίζεις ότι ό,τι κάνεις αναγνωρίζεται από τους άλλους, ότι κάθε πράγμα που κάνεις είναι κατανοητό από τους άλλους και ότι μια μέρα θα ανθίσει", είπε η Γιόκο, 82, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που ακολούθησε μια πρώτη ματιά στην έκθεση πριν τα εγκαίνια.
Η έκθεση καλύπτει τα καλλιτεχνικά χρόνια της συγγραφέως, ακτιβίστριας για την ειρήνη και χήρας του Τζων Λέννον, από τα 27 της, όταν οργάνωνε καλλιτεχνικές εκδηλώσεις στο διαμέρισμά της στη Νεα Υόρκη και τις εκθέσεις έργων της στο Τόκιο, το Λονδίνο και τη Νεα Υόρκη μέχρι το 1971, όταν έδειξε έργα της στο ίδιο μουσείο πρώτη φορά.
Ο επιμελητής της έκθεσης Κριστόφ Σερίς είπε ότι η έκθεση εστιάζεται στα πρώτα της καλλιτεχνικά χρόνια γιατί λίγοι ξέρουν ότι όταν γνώρισε τον Λέννον ήταν ήδη μια καταξιωμένη καλλιτέχνις. "Νιώθουμε ότι ποτέ δεν αναγνωρίστηκε για τα επιτεύγματά της. Κατά κάποιο τρόπο η φήμη της επισκίασε την τέχνη και ως μουσείο ο ρόλος μας είναι να επιστρέψουμε σ' αυτήν", είπε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση