GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κυπελλούχος στο Πόλο ο Ολυμπιακός

Το 17ο Κύπελλο της ιστορίας του κατέκτησε ο Ολυμπιακός, ο οποίος επιβλήθηκε 18-10 του Παναθηναϊκού στο ντέρμπι "αιωνίων" που...

Κυπελλούχος στο Πόλο ο Ολυμπιακός
Το 17ο Κύπελλο της ιστορίας του κατέκτησε ο Ολυμπιακός, ο οποίος επιβλήθηκε 18-10 του Παναθηναϊκού στο ντέρμπι "αιωνίων" που έγραψε... ιστορία.
Οι "ερυθρόλευκοι" συνέχισαν την κυριαρχία τους στο θεσμό για τρίτη σερί χρονιά, παρότι τα βρήκαν σκούρα κόντρα στον ψυχωμένο Παναθηναϊκό, που λύγισε στο φινάλε, στην πρώτη του παρουσία σε τελικό Final-4.
Μάλιστα, οι δύο ομάδες δημιούργησαν νέο ρεκόρ παραγωγικότητας, ενώ ο Ολυμπιακός έσπασε αυτό με τα περισσότερα τέρματα σε τελικό, αφού η προηγούμενη ευρεία νίκη ήταν με 16-5 επί του Πανιωνίου το 2005.
Κορυφαίος παίκτης της διοργάνωσης ψηφίστηκε ο Μανώλης Μυλωνάκης και κορυφαίος τερματοφύλακας ο συμπαίκτης του Νίκος Δεληγιάννης.
Το ματς ξεκίνησε δυνατά. Οι "ερυθρόλευκοι" πήραν αμέσως το προβάδισμα, όμως η αντίδραση του Παναθηναϊκού ήταν άμεση. Οι "πράσινοι" εκμεταλλεύτηκαν άψογα τις επιθέσεις με παίκτη παραπάνω, όμως ο Ολυμπιακός βρήκε τις λύσεις απ' την περιφέρεια, για το 5-4 του πρώτου οκταλέπτου.
Με όπλο την περιφέρεια συνέχισε ο Ολυμπιακός, που δεν έβρισκε εύκολα διαδρόμους για να περάσει η μπάλα στον φουνταριστό. Ο Παναθηναϊκός από την άλλη, παρότι έκλεισε με σφιχτή άμυνα τους "ερυθρόλευκους", αντιμετώπισε μεγάλο πρόβλημα στην περιφέρεια, με τον Δεληγιάννη να δηλώνει "παρών" στα δύσκολα μακρινά σουτ.
Στο τρίτο οκτάλεπτο ο Ολυμπιακός έφτασε για πρώτη φορά στο +5 (12-7), όμως δύο επιθέσεις με παίκτη παραπάνω ψαλίδισαν τη διαφορά. Την απάντηση όμως έδωσε ο Μάγιαρακ, ο οποίος με δύο τέρματα έκανε το 13-9.
Ο ρυθμός έπεσε στην τέταρτη περίοδο, με τον Ολυμπιακό να φτάνει στην ευρεία νίκη που του χάρισε το 17ο τρόπαιο της ιστορίας του.

Τα οκτάλεπτα: 4-5, 3-6, 3-4, 0-3

Παναθηναϊκός (Κ. Λούδης):Παπαδόγκωνας 4, Χαραλαμπόπουλος 1, Αφρουδάκης 1, Σαρτζετάκης 1, Θεοδωρόπουλος 1, Κουρλιάφτης 1, Δερμιτζάκης 1.
Ολυμπιακός (Θ. Βλάχος): Δελακάς 3, Μυλωνάκης 3, Ντόσκας 3, Μαγιαράκ 3, Γούνας 2, Δερβίσης 1, Κολόμβος 1, Φουντούλης 1, Βλαχόπουλος 1.
Πηγή sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση