GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο Μιχελογιαννάκης κλιμακώνει: «Όχι στην πώληση του ΟΛΠ και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ»

Ο ΟΛΠ έγινε ανώνυμη εταιρεία το 1999. Το ελληνικό δημόσιο το 2002 τού παραχωρεί γήπεδα, κτήρια, εγκαταστάσεις, για 40 χρόνια. Το 2003 μπα...

Ο ΟΛΠ έγινε ανώνυμη εταιρεία το 1999.
Το ελληνικό δημόσιο το 2002 τού παραχωρεί γήπεδα, κτήρια, εγκαταστάσεις, για 40 χρόνια.
Το 2003 μπαίνει στο χρηματιστήριο με 25,5% μετοχές κυριότητας δημοσίου.
Στο διοικητικό του συμβούλιο υπάρχουν εκπρόσωποι μετόχων, υπάλληλων, λιμενεργατών και ο δήμαρχος Πειραιά.
Απασχολεί 1.100 υπαλλήλους κι εξυπηρετεί 24.000 πλοία.
Ο Πειραιάς έχει το μοναδικό ευρωπαϊκό λιμάνι στην ανατολική Μεσόγειο και συνδέει Ασία –Αφρική – Ευρώπη.
Το ΤΑΙΠΕΔ εξέτασε τους νέους όρους: 51% τώρα και 67% σε 5 χρόνια και τους γνωστοποίησε στους επενδυτές στην παρούσα δεύτερη φάση του διαγωνισμού.
Ο διευθύνων σύμβουλος αναφέρει ότι πώληση σημαίνει και πώληση δικαιώματος για εκμετάλλευση λιμενικών εγκαταστάσεων.

Αναρωτιέμαι, είναι δυνατόν να συμβαίνουν αυτά με κυβέρνηση Αριστεράς;
Περιμένουμε μόνο την Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά να αντιδράσει όταν αλλάζει μια βασική αρχή του προγράμματος ΣΥΡΙΖΑ;

«Όχι στο ξεπούλημα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ»
Γενικότερα οι εταιρίες συγκοινωνιών που έχουμε είναι :
1. Η εταιρία Οδικές Συγκοινωνίες Α.Ε, (Ο.ΣΥ. Α.Ε) εταιρία που προέκυψε κατόπιν απορρόφησης της εταιρείας Η.Λ.Π.Α.Π. Α.Ε. (τρόλεϊ) από την εταιρεία Ε.ΘΕ.Λ. Α.Ε. (θερμικά λεωφορεία).
2. Η εταιρεία ΣΤΑ.ΣΥ Α.Ε. (Σταθερές Συγκοινωνίες) στην οποία περιλαμβάνονται ο Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος Αθηνών Πειραιώς (Η.Σ.Α.Π), η Αττικό Μετρό Εταιρεία Λειτουργίας (Α.Μ.Ε.Λ), και η ΤΡΑΜ Α.Ε.
Οι δύο παραπάνω εταιρίες παροχής συγκοινωνιακού έργου είναι εταιρίες Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών (Ο.Α.Σ.Α. Α.Ε).
Έχουμε τον Οργανισμό Σιδηροδρόμων Ελλάδος είναι ένας όμιλος εταιρειών παροχής υπηρεσιών διαχειρίσεως και εκμεταλλεύσεως της Εθνικής Σιδηροδρομικής Υποδομής. O Όμιλος ΟΣΕ Α.Ε., αποτελείται από την Μητρική Εταιρεία (Ο.Σ.Ε. Α.Ε.) και την ΕΡΓΟΣΕ Α.Ε., που διαχειρίζεται το μεγαλύτερο μέρος των σε εξέλιξη ή προς ανάθεση έργων εκσυγχρονισμού της σιδηροδρομικής υποδομής.
Έχουμε την ΓΑΙΑΟΣΕ Α.Ε. η οποία είναι επιχείρηση δημόσιας ωφέλειας, με μέτοχο το Ελληνικό Δημόσιο, που δραστηριοποιείται στον χώρο της ανάπτυξης και διαχείρισης της σιδηροδρομικής ακίνητης περιουσίας καθώς και στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας μέσω ΑΠΕ. Η ΓΑΙΑΟΣΕ Α.Ε. είναι ένας από τους μεγαλύτερους διαχειριστές ακινήτων σε ολόκληρη τη χώρα και διαχειρίζεται εκτάσεις 100.000 στρεμμάτων και πλήθος κτιρίων άνω των 4.500 με εμβαδόν 540.000 τ.μ.
Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. είναι εταιρεία παροχής σιδηροδρομικών μεταφορών στην Ελλάδα και πραγματοποιεί προαστιακά, περιφερειακά και υπεραστικά δρομολόγια. Ιδρύθηκε το 2005, αρχικά ως θυγατρική της εταιρείας ΟΣΕ Α.Ε., με σκοπό την παροχή υπηρεσιών μεταφοράς επιβατών και εμπορευμάτων.
Οι κυριότεροι σκοποί της εταιρίας είναι :
ü Η ανάπτυξη, οργάνωση και εκμετάλλευση αστικών, προαστιακών, περιφερειακών, υπεραστικών και διεθνών επιβατικών και εμπορευματικών σιδηροδρομικών μεταφορών. καθώς και μεταφορών πάσης φύσεως με συστήματα σταθερής τροχιάς.
ü Η ανάπτυξη, οργάνωση και εκμετάλλευση συνδυασμένων μεταφορών (με άνω του ενός μέσου μεταφοράς, δηλαδή).
ü Η ανάπτυξη, οργάνωση και εκμετάλλευση αστικών, προαστιακών περιφερειακών, υπεραστικών και διεθνών λεωφορειακών επιβατικών και εμπορευματικών μεταφορών, στην αλλοδαπή ή την ημεδαπή.
ü Η παροχή πάσης φύσεως υπηρεσιών διαχείρισης εφοδιαστικής αλυσίδας (logistics), καθώς και κάθε δραστηριότητα σχετιζόμενη με διαχείριση εφοδιαστικής αλυσίδας.
ü Η οργάνωση, εκμετάλλευση και παροχή υπηρεσιών κατάκλισης και εστίασης επιβατών.
Το σατανικό σχέδιο της Ευρώπης είναι να έχουμε 2 εταιρείες μια που να περιέχει τον ΟΣΕ, την ΓΑΙΟΣΕ, την ΕΡΓΟΣΕ και μια άλλη με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και την ΕΕΣΣΤΥ που κάνει συντήρηση σιδηροδρομικού τροχαίου υλικού.
Η δεύτερη εταιρία που θέλουν να δημιουργηθεί είναι το φιλέτο και θέλουν να το αγοράσουν.

Γιάννης Μιχελογιαννάκης
Βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ

1 σχόλιο

  1. ΦΩΤΙΑ ΠΑΝΤΟΎ…..

    Οι ξεδιάντροποι, οι αλήτες, οι άχρηστοι ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΕ ΣΤΕΝΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟ ΧΑΛΑΝΔΡΊΟΥ μέχρι και σε αυτό φτάσανε για να κερδίζουν συμπάθεια, ΚΑΨΑΝΕ, ΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΤΟ ΚΑΨΑΝΕ, ΤΟ ΘΕΑΤΡΑΚΙ ΤΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΟΥΝΕ ΜΕΤΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΚΑΝΑΝΕ ΑΓΓΑΡΕΥΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΚΟΛΟΣΦΟΥΓΓΑΡΙΟΥΣ ΤΗΣ ΠΡΩΙΝΗΣ ΖΩΝΗΣ ΤΟΥ MEGACHANEL, δεν ξέρω και ποιους άλλους, και ΝΑ ΠΟΥΝΕ κατά την προσφιλή τους τακτική, να κλαφτούν ως μωρές παρθένες ότι οι πολιτικοί τους αντίπαλοι έκαψαν το θεατράκι αλλά αυτοί σε πείσμα τους θα το ξαναφτιάξουν, με την βοήθεια της Δούρου, ΤΕΤΟΙΑ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ! ΤΕΤΟΙΟΣ ΦΑΣΙΣΜΟΣ!
    ΝΑ ΜΟΥ ΤΟ ΘΥΜΗΘΗΤΕ…..Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΓΝΩΡΙΣΟΥΜΕ ΕΠΙ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΩΧΡΕΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ, ΣΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ, ΣΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΤΩΝ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΩΝ….!
    Από πριν γίνουν κυβέρνηση το έδειχναν τι θα κάνουν, αλλά τώρα ξεσάλωσαν….
    ΠΑΣ ΜΗ ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ, ΠΑΣ ΜΗ ΑΣΠΑΖΟΜΕΝΟΣ ΤΑ ΤΣΙΤΑΤΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΕΘΧΡΟΣ ΚΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΉ ΚΑΙ ΗΘΙΚΗ ΤΟΥ ΕΞΩΝΤΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ. ΚΑΘΕ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΚΑΙ ΚΑΝΑΛΙ ΠΟΥ ΕΛΕΓΧΕΤΕ ΑΜΕΣΑ Ή ΕΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ Ή ΚΑΙ ΦΟΒΟΥΜΕΝΟ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΜΒΑΛΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ,ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΝΑ ΑΜΦΙΣΒΕΙΤΕΙ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ, ΓΙΑΤΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΘΕΟΣ, ΓΙΑΤΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΟΛΥΠΛΟΚΑΜΟ ΤΕΡΑΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΝΤΡΙΨΕΙ ΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥ……. Και η ηγεσία του Σύριζα αυτό πιστεύει και αυτό έχει μεταλαμπαδεύσει στους υπηκόους της, στις βλαμμένες και στους βλαμμένους που την αποδέχονται, που έχουν δεχτεί και ενσωματώσει την πλύση εγκεφάλου που τους έχουν κάνει μια ομάδα αλητών, μια ομάδα πρακτόρων της Τουρκίας με την οποία έχουν συμφωνήσει μέσω των λαθρομεταναστών να της παραδώσουν την πατρίδα μας, την Ελλάδα μας, ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση