GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ξεκινά η ενδιάμεση περίοδος των εκπτώσεων

Αυλαία σήμερα 2 Μαΐου για την ενδιάμεση περίοδο εκπτώσεων στα εμπορικά καταστήματα, που θα διαρκέσει μέχρι και το Σάββατο 9 Μαΐου. Ανοι...

Ξεκινά η ενδιάμεση περίοδος των εκπτώσεων

Αυλαία σήμερα 2 Μαΐου για την ενδιάμεση περίοδο εκπτώσεων στα εμπορικά καταστήματα, που θα διαρκέσει μέχρι και το Σάββατο 9 Μαΐου. Ανοικτά μπορούν να είναι όσα καταστήματα το επιλέξουν αύριο Κυριακή 3 Μαΐου από τις 11.00 μέχρι και τις 18.00.

Η Ελληνική Συνομοσπονδία Επιχειρηματικότητας και Εμπορίου (ΕΣΕΕ) τονίζει προς το καταναλωτικό κοινό τα εξής:

  • Κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων, πέραν της αναγραφής της παλαιάς και της νέας τιμής των προϊόντων και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης. Σημειώνεται ότι η συμμετοχή της κάθε εμπορικής επιχείρησης στην διενέργεια εκπτώσεων είναι προαιρετική και όχι υποχρεωτική.
  • Σε όσους καταστηματάρχες παραβαίνουν τους νόμους περί εκπτώσεων επιβάλλονται πρόστιμα έως και 10.000 ευρώ.

Αρμόδιες ελεγκτικές αρχές σύμφωνα με το νόμο είναι:

α) Οι υπηρεσίες της γενικής γραμματείας Εμπορίου

β) Οι υπηρεσίες της γενικής γραμματείας Καταναλωτή

γ) Οι υπηρεσίες της γενικής γραμματείας Βιομηχανίας

δ) Οι διευθύνσεις ανάπτυξης των περιφερειών.

στ) Οι υπηρεσίες του λιμενικού σώματος, στη ζώνη δικαιοδοσίας τους.

Αρμόδια αρχή για την επιβολή των προστίμων είναι ο γενικός γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης («κρατικός περιφερειάρχης»), όπου διαπιστώνεται η παράβαση. Οι αρχές αυτές ελέγχουν την εφαρμογή τόσο της νομοθεσίας για τις εκπτώσεις και προσφορές όσο και αυτής που αφορά στις Κυριακές.

Απεργιακή συγκέντρωση από εμποροϋπαλλήλους 

Η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ) καλεί τα σωματεία - μέλη της και τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στην 24ωρη πανελλαδική απεργία στο εμπόριο, την Κυριακή 3 Μάη 2015 και στην απεργιακή συγκέντρωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Σύνταγμα και Ερμού, ώρα 11.00 π.μ.

Καλεί τους εργαζόμενους να στείλουν, για μια ακόμα φορά, ένα μήνυμα ενάντια στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές και την Κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στην επαναφορά της Κυριακής - αργίας με νομοθετική πρωτοβουλία.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση