GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ήσυχος: "Εθνική" η καμπάνια για τις πολεμικές επανορθώσεις

Για την καμπάνια προβολής του ελληνικού αιτήματος για καταβολή πολεμικών αποζημιώσεων από τη Γερμανία στους σταθμούς του μετρό της Αθ...

Ήσυχος:
Για την καμπάνια προβολής του ελληνικού αιτήματος για καταβολή πολεμικών αποζημιώσεων από τη Γερμανία στους σταθμούς του μετρό της Αθήνας, μίλησε στο αμερικανικό δίκτυο CNBC ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Κώστας Ήσυχος, απορρίπτοντας τις κατηγορίες ότι πρόκειται για “προκλητικό” βίντεο.

Ο κ. Ήσυχος έκανε λόγο για “εθνική” καμπάνια που “θα έχει διάρκεια, δεν θα είναι μόνο οπτικοακουστικό το υλικό που θα παρουσιαστεί, αλλά θα είναι μια καμπάνια πολλών και διαφορετικών δραστηριοτήτων που θα λάβουν μέρος και στις δύο χώρες, Ελλάδα και Γερμανία”.

Ερωτηθείς αν το βίντεο είναι προκλητικό, απάντησε: “Σίγουρα είναι σοκαριστικό για αρκετούς Έλληνες να μαθαίνουν ότι στη χώρα τους πέθαναν πάνω από 300.000 άνθρωποι από πείνα. Και αυτοί οι αριθμοί έχουν επιβεβαιωθεί από το ελληνικό κράτος, από τα αρχεία των εθνικών και στρατιωτικών υπηρεσιών, αλλά επίσης έχουν παρουσιαστεί σε διεθνή φόρα και φυσικά μετά τη δίκη της Νυρεμβέργης σε διάφορα συνέδρια που έχουν διοργανωθεί από τις χώρες που έχουν υποφέρει από τη ναζιστική κατοχή. Είναι πραγματικοί αριθμοί, δεν τους βγάλαμε από το μυαλό μας. Και θα συμφωνήσω μαζί σας ότι είναι σοκαριστικοί οι αριθμοί, όχι όμως προκλητικοί. Αποτελεί μέρος της ιστορίας μας και δεν πρέπει να ξεχνάμε την ιστορία μας στην Ευρώπη”.

Όπως εξήγησε, το πρόβλημα δεν είναι διμερές, αλλά διεθνές, “γιατί έχει να κάνει με την άνοδο του φασισμού στην Ευρώπη σήμερα, και είναι πολύ σημαντικό να ενωθούν οι άνθρωποι και οι κυβερνήσεις της Ελλάδας και της Γερμανίας απέναντι στους κινδύνους του φασισμού στην Ευρώπη και ιδιαίτερα στην Ελλάδα με τη Χρυσή Αυγή”.

“Είναι ένα μικρό φιλμ και μια καμπάνια για το χθες, το σήμερα και το αύριο”, υπογράμμισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση