GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Καβάλα: Η δήμαρχος ζήτησε να αφαιρεθεί το άστρο του Δαβίδ από μνημείο!

Αντιδράσεις προκαλεί η απόφαση της δημάρχου Καβάλας, Δήμητρας Τσανάκα, να αναβάλει την προγραμματισμένη για την Κυριακή τελετή αποκαλ...

Καβάλα: Η δήμαρχος ζήτησε να αφαιρεθεί το άστρο του Δαβίδ από μνημείο!
Αντιδράσεις προκαλεί η απόφαση της δημάρχου Καβάλας, Δήμητρας Τσανάκα, να αναβάλει την προγραμματισμένη για την Κυριακή τελετή αποκαλυπτηρίων ενός μνημείου για το Ολοκαύτωμα, απαιτώντας να αφαιρεθεί από το μνημείο το σύμβολο της εβραϊκής θρησκείας, το άστρο του Δαβίδ.

Η δήμαρχος της πόλης, σύμφωνα με το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος, ζήτησε να αφαιρεθεί το άστρο του Δαβίδ από το μνημείο, και να εμφανίζεται μόνο η αφιέρωση του δήμου Καβάλας και των κατοίκων του για τους Εβραίους που εκτοπίστηκαν και εξοντώθηκαν από τους ναζί και τους συμμάχους τους κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Σε ανακοίνωσή του, το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος αναφέρει:
“Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος και σύσσωμος ο Ελληνικός Εβραϊσμός απορρίπτουν ως απαράδεκτη, ανήθικη και προσβλητική την απαίτηση και την απόφαση της Δημάρχου Καβάλας, θεωρώντας την κατάφωρη πρόκληση προς το θρησκευτικό συναίσθημα των Ελλήνων Εβραίων πολιτών της Χώρας, καθώς και βάναυση προσβολή της ιερής Μνήμης των Θυμάτων του Ολοκαυτώματος, πρωτοφανή στην μεταπολεμική ιστορία της χώρας μας και της Ευρώπης.

Οι Εβραίοι της Καβάλας και των άλλων πόλεων της Ελλάδας, αλλά και τα έξι εκατομμύρια των ομοθρήσκων μας από όλη την Ευρώπη, φορώντας το θρησκευτικό σύμβολο του «Άστρου του Δαυίδ» στο πέτο, διαχωρίστηκαν, εκτοπίσθηκαν και θανατώθηκαν στην Τρεμπλίνκα, το Άουσβιτς και σε άλλα στρατόπεδα του θανάτου των Ναζί.

Αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά ότι 70 χρόνια αφότου οι 1.484 Εβραίοι της πόλης εκτοπίσθηκαν και θανατώθηκαν φορώντας το Αστέρι του Δαυίδ, κάποιοι στην πόλη της Καβάλας επιχειρούν να αλλοιώσουν την ιστορία διαγράφοντας το σύμβολο το οποίο κράτησε ζωντανούς τους Εβραίους εδώ και 5700 χρόνια: "Το Άστρο του Δαυίδ".

Δεν δεχόμαστε λοιπόν τη διαγραφή ή την αλλοίωση του "Αστρου του Δαυίδ" από τη χάραξη του Μνημείου.

Είμαστε βέβαιοι ότι οι πολίτες της Καβάλας, οι συμπολίτες μας, η Κυβέρνηση και όλες οι δημοκρατικές δυνάμεις μαζί με φωτισμένους Ιεράρχες του τόπου μας, θα αποτίσουν σύντομα την οφειλόμενη τιμή στους 1.484 Έλληνες Εβραίους της πόλης στα θύματα της ναζιστικής θηριωδίας και θα απομονώσουν τους οπαδούς της μισαλλοδοξίας και του αντισημιτισμού”.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση