GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Γιατί παραιτήθηκε ολόκληρο το δημοτικό συμβούλιο της Τήλου

Του Γιώργου Λαμπίρη Η κατάσταση που επικρατεί το τελευταίο διάστημα στην Τήλο, σύμφωνα με τις καταγγελίες της δημάρχου του νησιού, οδή...

Γιατί παραιτήθηκε ολόκληρο το δημοτικό συμβούλιο της Τήλου

Του Γιώργου Λαμπίρη

Η κατάσταση που επικρατεί το τελευταίο διάστημα στην Τήλο, σύμφωνα με τις καταγγελίες της δημάρχου του νησιού, οδήγησε όλα τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου σε μία πρωτόγνωρη και ταυτόχρονα συμβολική κίνηση. Έτσι, μετά από έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την Πέμπτη, όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι έθεσαν τις παραιτήσεις τους στη διάθεση της δημάρχου, Μαρίας Καμμά - Αλειφέρη.

Σε επικοινωνία που είχαμε με τη δήμαρχο της περιοχής, αναφέρει πως τα δύο βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το τελευταίο χρονικό διάστημα το νησί της, οδήγησαν τους συμβούλους σε αυτή τους την απόφαση. "Το γεγονός ότι δεν έχει ενεργοποιηθεί ακόμη η τοπική ακτοπλοϊκή γραμμή Τήλου - Ρόδου με αποτέλεσμα μεγάλος αριθμός επισκεπτών που θέλουν να έρθουν στο νησί μας, να μην μπορεί, καθώς η έλλειψη γιατρού μας οδήγησαν στη συγκεκριμένη απόφαση".

"Σήμερα το μεσημέρι μάλιστα, ένα ακόμα πολύ σοβαρό ζήτημα να προστεθεί στο ήδη υπάρχον της έλλειψης ακτοπλοϊκής σύνδεσης. Ο γιατρός, ο οποίος υπάγεται οργανικά στο κέντρο υγείας Έμπονα της Ρόδου και υπηρετούσε στο Ιατρείο Ιαλυσού, μας παρέδωσε τα κλειδιά του δημοτικού ιατρείου της Τήλου. Με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι δεν είχε έρθει αντικαταστάτης στη θέση του. Έτσι, ένα νησί με 800 μόνιμους κατοίκους, το οποίο διαθέτει και στρατόπεδο, αυτή τη στιγμή δεν διαθέτει ούτε αγροτικό ούτε και στρατιωτικό γιατρό", σημειώνει η δήμαρχος Τήλου.

"Κατά καιρούς - ανά μία περίπου εβδομάδα - μας έστελναν έναν γιατρό, ο οποίος αντικαθίστούσε τον προηγούμενο προκειμένου να καλύπτει τις ανάγκες της Τήλου για ιατρική περίθαλψη. Είναι μάλιστα σκανδαλώδες το γεγονός ότι το υπουργέιο Υγείας πληρώνει για γιατρό και μάλιστα για θέση διευθύντριας, η οποία λείπει με απόσπαση από το νησί τα τελευταία δύο χρόνια, νόμιμα όπως αναφέρεται, καθώς υπάρχει σχετική απόφαση για μετακίνησή της στην ιδιαίτερη πατρίδα της στη Λάρισα. Απόσπαση η οποία ανανεώνεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα", συμπληρώνει η δήμαρχος.

" Να σημειώσω επιπλέον ότι η αναπλήρωση της επιβαρύνει με περίπου 6.000 ευρώ μηνιαίως τον κρατικό προϋπολογισμό με έξοδα για τις μετακινήσεις των αναπληρωτών γιατρών, την κάλυψη των εξόδων διαμονής τους στην Τήλο, τη διατροφή καθώς και τα εκτός έδρας τους", εξηγεί η Μαρία Καμμά - Αλειφέρη.

Σε μία προσπάθεια να ερμηνεύσει το γεγονός ότι δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή γιατρός στην Τήλο, εκτιμά ότι "οι γιατροί έχουν από τον Ιανουάριο να λάβουν τα εκτός έδρας, γεγονός το οποίο σε συνδυασμό με τις συνταξιοδοτήσεις αλλά και τις μεταθέσεις προσωπικού, δυσκολεύει την μετακίνησή τους από τη Ρόδο στην Τήλο. Είναι κατανοητό ότι αν φύγει ένας γιατρός από το κέντρο Υγείας Έμπονα στο οποίο ανήκουμε, θα χρειαστεί να λήψει από εκεί. Προφανώς αυτή τη φορά οι υπηρεσίες ξέχασαν να μεριμνήσουν για το νησί της Τήλου. Έχω ειδοποιήσει και τόσο το υπουργείο Υγείας, καθώς και όλες τις αρμόδιες αρχές. Ωστόσο στο τηλέφωνό μου δέχομαι μέχρι στιγμής κλήσεις μόνο από δημοσιογράφους, οι οποίοι ενδιαφέρονται να μάθουν τι έχει συμβεί. Από την πλευρά της πολιτείας, δεν έχω λάβει μέχρι και τώρα καμία επίσημη απάντηση", καταλήγει η δήμαρχος.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση