GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ρωμανιάς: Θα εφαρμόσουμε όποια απόφαση πάρει το ΣτΕ για τις συντάξεις

Κατάργηση της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος για τις επικουρικές συντάξεις θα φέρει με τροπολογία η κυβέρνηση ενώ θα εφαρμοστεί όποια τελ...

Ρωμανιάς: Θα εφαρμόσουμε όποια απόφαση πάρει το ΣτΕ για τις συντάξεις

Κατάργηση της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος για τις επικουρικές συντάξεις θα φέρει με τροπολογία η κυβέρνηση ενώ θα εφαρμοστεί όποια τελική απόφαση πάρει το ΣτΕ για τις συντάξεις, τόνισε ο γενικός γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσων, Γιώργος Ρωμανιάς.

Ακόμη, όπως είπε ο κ. Ρωμανιάς μιλώντας στο MEGA, η κυβέρνηση δεν έχει προχωρήσει στην εφαρμογή του νέου τρόπου υπολογισμού των κύριων συντάξεων από 1/1/2015, που θα έφερνε μειώσεις στις αποδοχές των συνταξιούχων.

Δεν θα υπάρξει πρόβλημα με την πληρωμή των συντάξεων του Μαΐου, διαβεβαίωσε.

Εν αναμονή της οριστικής απόφασης του ΣτΕ σχετικά με την αντισυνταγματικότητα των περικοπών των συντάξεων, ο κ. Ρωμανιάς σημείωσε ότι η κυβέρνηση θα τη σεβαστεί και εξέφρασε την άποψη ότι θα πρέπει, εάν επιδικαστούν επιστροφές, να επεκταθούν σε όλους τους συνταξιούχους, εφ' όσον το ανώτατο δικαστήριο κρίνει τις μειώσεις συντάξεων αντισυνταγματικές.

Όπως εκτίμησε ο ΓΓ Κοινωνικών Ασφαλίσεων, αν η απόφαση ισχύσει αναδρομικά, το κόστος θα ξεπεράσει το 1,5 δισ. ευρώ.

Ο κ. Ρωμανιάς τόνισε ακόμη ότι εργαζόμενοι οι οποίοι έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικά δικαιώματα μέχρι το τέλος του 2012 για πρόωρη συνταξιοδότηση δεν πρόκειται να αντιμετωπίσουν δυσμενείς αλλαγές, ενώ πρόσθεσε ότι δεν υφίσταται ζήτημα με τα χρήματα για την πληρωμή των συντάξεων του Μαΐου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση