GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στον Εισαγγελέα πέντε άτομα για την άρπαγή ηλικιωμένου

Στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών οδηγήθηκαν τα πέντε μέλη σπείρας, που κατηγορούνται ότι το πρωί της περασμένης Πέμπτης, στην Κυψ...

Στον Εισαγγελέα πέντε άτομα για την άρπαγή ηλικιωμένου

Στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών οδηγήθηκαν τα πέντε μέλη σπείρας, που κατηγορούνται ότι το πρωί της περασμένης Πέμπτης, στην Κυψέλη, άρπαξαν 74χρονο και στη συνέχεια λήστεψαν την οικία του.

Η σπείρα εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής. Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν, στην Καλλιθέα και στη Νίκαια, ένας υπήκοος Ρωσίας, καθώς και τέσσερις ομογενείς από την Ουκρανία και το Καζακστάν, ηλικίας από 27 έως 47 ετών. Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της αρπαγής, ληστείας, και παράβασης του Νόμου περί όπλων.

Όπως εξακριβώθηκε από την έρευνα, όταν ο 74χρονος βγήκε από το σπίτι του, τρεις από τους συλληφθέντες, τον πλησίασαν φορώντας κουκούλες και τον ανάγκασαν με τη βία να επιβιβασθεί σε αυτοκίνητο τύπου βαν, μέσα στο οποίο βρισκόταν ένας ακόμη συνεργός τους.

Στη συνέχεια του αφαίρεσαν τα χρήματα που είχε μαζί του, καθώς και προσωπικά αντικείμενα και έγγραφα, ενώ προσπάθησαν χτυπώντας τον, να του αποσπάσουν τον κωδικό του χρηματοκιβωτίου, που διατηρούσε στην οικία του, χωρίς, όμως, να το καταφέρουν. Αφού στάθμευσαν στην πυλωτή του σπιτιού του 74χρονου, τρεις δράστες μπήκαν σε αυτό, με τα κλειδιά που του είχαν αποσπάσει. Με τη χρήση βίας και με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, ακινητοποίησαν την 70χρονη σύζυγο του και τον 39χρονο γιό του και προσπάθησαν πάλι να αποσπάσουν τον κωδικό του χρηματοκιβωτίου, χωρίς, όμως, αποτέλεσμα. Τελικά, διέρρηξαν το χρηματοκιβώτιο, χρησιμοποιώντας συσκευή οξυγόνου και αφαίρεσαν χρήματα, κοσμήματα, χρυσά και ασημένια νομίσματα από το εσωτερικό του.

Αργότερα εγκατέλειψαν τον 74χρονο τραυματισμένο στα Πατήσια.

Στη κατοχή της σπείρας και σε έρευνα στις οικίες των μελών της, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

-Το ποσό των 1.625 ευρώ

-Ένα δελτίο μεταφοράς κεφαλαίων - εξερχόμενο έμβασμα - με ημερομηνία κατάθεσης 14-5-2015, ποσού 2.000 ευρώ.

-Πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων.

-Ένα μαχαίρι

-Δύο φορητοί ασύρματοι

-Πέντε κινητά τηλέφωνα

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση